Şimdi Ara

Nafakam kesilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi forumlar babamdan eğitimime devam ettiğim için iştirak nafakası almaktayim başkası için üzerime araba almam gerekiyor bu durumda nafakam kesilir mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Merhaba üzerine kayıtlı arabanın olması nafakanın tek başına kesilmesi sebebi değildir. Ancak baban bu durumu öğrenir ve nafakanın kaldırılması için dava açabilir. Ki araba alman tek başına dava da nafakanın kaldırılması kararı için yeterli olmaz sadece indirilebilir çünkü araba almış olman gerçekten de kendin için almış olsan bile zengin olduğun ve nafakaya ihtiyacın olmadığı anlamına gelmez. tüm bu dediğim hususlar orta bir araba için geçerli 50-60 bin gibi bir rakam varsa aracı üzerine alırken o başkası ile bir namı müstehar ya da inanç sözleşmesi yaparsan eğer (çok zor zannetmiyorum ama) dava açılırsa mahkemeye sunabilirsiniz. Tabi dava açılma ihtimali varsa hani her ihtimale hazırlıklı olayım diyorsanız. Kimin için arabayı üzerinize alacaksınız bilmiyorum ama anne-kardeş falan değilse hiç almayın diye olaydan bağımsız tavsiye vereyim. Zira araç işletenin sorumluluğu müessesini araştırınca göreceksiniz ki araba başınıza büyük bela açabilir. Hiç haberiniz olmayan kazada yaralanan ölen kişiler için tazminat ödeyebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aracı abim için alacağım ama sistemde üzerimde mal gözüktüğü için nafakanın otomatik olarak düşme ihtimali varmı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • helpdesk_techician H kullanıcısına yanıt
    araç sistemde göründüğü için otomatik olarak düşmez. aslında otomatik olarak 18 yaşında düşer fakat sanırım valide ek talepte bulunmuş nafaka eğitim yaşamının sonuna kadar uzatılmış.

    araba üstüne alırsan baba dava açarsa nafaka iptal olabilir. fakat olası görmüyorum. araç üstüne olursa bütün vergileri olası trafik cezaları sana çıkar onu da belirtmeye gerek yok abine güvendiğini varsayıyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.