Şimdi Ara

Nacar ,favori ,casio

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
1.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyigünler ben saat alacağım ve araştırma yapıyorum.
    casio nacar ve favori arasında kaldım.
    Bu saatlerin mekanizma ve kordon kalitesi olarak hangi marka iyi bilgisi olan var mı

    Nacar ,favori ,casio

    Nacar ,favori ,casio

    Nacar ,favori ,casio

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • Bahsettiğiniz saatler arasında favori marka saati hiç duymadım. Nacar markasının swiss made, yada made in german saatleri iyi olabilir diye düşünüyorum. Ancak resimdeki saat sanırım Çin malı. Casio ise belli standartları yıllardır koruyan güvenilir bir marka. Ben olsam; Casio alırdım. İsterseniz Nacar alın zevkinize kalmış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler.
    Nacarı ben ilk defa duydum o yüzden buraya attım yoksa casio alıcaktım
    Peki casio ve fossil hangisinin mekanizması daha iyi onu biliyormusunuz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Direk Casio Fossil markasından iyi bir saattir diyemem. Ama Casio saatler daha uzun ömürlü oluyor genelde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ailker A kullanıcısına yanıt
    Peki mekanik saatleri mi pilli saatleri mi önerirsiniz mesela fossil mekanik saatleri var onlar iyi mi
    Mekanik saatlerde hata payı fazla mı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mathdelisi M kullanıcısına yanıt
    Ben mekanik saatleri öneririm. Bana göre mekanik saatler daha özel daha benimsediğim saatler oluyor. Zembereklerinin hareketleri kalp atışı hissiyatı veriyor. Ancak mekanik saat olarak Fossil markasını önermem. Herkesin standart önerisi Seiko 5 modeli, Orient yada Citizen markaları da minimum önerebileceğim markalar. Mekanik saatlerde hata payı modeline göre değişmek ile beraber normalde en fazla günde (+15;- 10 sn) aralığı arasındadır. Bu arada kullandığım hiç bir mekanik saatte o kadar yüksek bir sapma da gözlemlemediğimi belirteyim.
  • ailker A kullanıcısına yanıt
    Fossil iç aksam olarak mı yoksa kasa olarak mı ve seiko ile iç aksam farkı nedir biliyormusunuz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba öncelikle sorunuzu tam anlamadım, anladığım kadarı ile cevaplamaya çalışayım, yanlışım varsa affola. Bildiğim kadar cevaplamaya çalışayım.
    Bildiğim kadarı ile Fossil markasının otomatik mekanizmalarının bir çoğu, şu sıralar seiko 5 ile aynı mekanizma. Ancak Fossil saatlerinin büyük çoğunluğu Çin'deki fabrikalarda montajı yapılırken, Seiko'da büyük çoğunluk Japonya üretimi. Bu arada Seiko envanterinde, Fossil'in de kullandığı ortak mekanizmadan çok çok daha iyi mekanizmalar da var.
    Şöyle diyeyim Fossil'de Japan Movement yazarken, Seiko'da made in Japan yazar -tabi geneli için konuşuyorum- istisna üretimleri vardır belki swiss made fossil gibi
    Öncelikle şunu belirteyim Fossil markası kötü bir marka değildir bir çok markaya fason üretim yapan bir firmadır.
    Ancak kullanınca siz de hak vereceksiniz Seiko yada citizen saatler benim gözümde fiyat/performans, uzun kullanım ömrü ve işçilikte ki özen olarak Fossil markasından daha iyidir.
    Ancak siz model olarak bir Fossil saat beğendiyseniz alınız ve severek kullanınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ailker -- 18 Nisan 2019; 10:52:49 >




  • ailker A kullanıcısına yanıt
    Evet demek istediğim oydu seiko daha çok hoşuma gidiyo ama pahalı olunca takıldım.
    Seiko ların deri kordonlu olanlarına metal kordon takılır mı ve bulunduğum yer sıcak (mersin-adana )deri kordon koku yaparmı biliyormusunuz ve birde deri kordonları ayrı olarak bulunabiliyor mu mesele eskidiğinde değiştirmek istersem
    Bu modelden alsam

    Nacar ,favori ,casio
    İyi midir veya


    Nacar ,favori ,casio
    Bu iyi midir
    Aslında bir de bu var ama pahalı değerse biraz bekleyip fiyatı düşünce de alabilirim


    Nacar ,favori ,casio

    Sizce hangisi fiyatına değer hangisi iyi siz olsaydınız hangisini alırdınız

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Ben son gösterdiğiniz presage serisinden farklı kadran rengi ve metal kordonlu olan modelini 2 senedir kullanıyorum. Gerçekten özellikle bombeli camı ile arkadaşlarımın ilgisini çok çeken ve benim de severek taktığım saatlerimden biri. Bu arada bahsettiğim arkadaşlarımın saatleri orijinal Panerai OMEGA gibi üst sınıf saatler olduğunu belirteyim. Kısacası para biriktirmeye değer. Fiyatı düşer mi supheliyim 2 sene tam olmadı ben 1300 TL ye almıştım. Şimdiki fiyatı malum. İyi bir indirim kovalayın diyebilirim. Adana Mersin bana uzak yerler değil. İyi bilirim oraları 😀. Kaliteli saatlerde deri Kordon da ona göre olur merak etmeyin. Yıllardır kullandığım deri kordonlu saatlerim var. Lafı uzatmadan şöyle açıklayalım, deri kordon yenisi ile yada metal Kordon ile tâbi değişir. Kordonu nemli birakmazsaniz, yazın terlemeye karşı biraz dikkatli olursanız, kordona kullanımda birazcık özen gosterirseniz koku problemi yaşamazsınız, kullanım ömrü de uzun yıllar olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ailker A kullanıcısına yanıt
    Evet Teşekkürler peki o saati internetten almak iyi bir fikir mi (mağazadan daha ucuz) bana orjinal diye replica yollayabilirler mi yoksa bilindik bir mağaza dan mı almalıyım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Seiko Presage serisi bakıyorsanız bu model içlerinde en güzeli. Zaten mavi kadranın saat dünyasındaki yeri özeldir.

    Nacar ,favori ,casio

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mathdelisi M kullanıcısına yanıt
    Ben internetten aldım, ama n11 den bilindik bir mağazanın resmi satış hesabından aldım. Zaten internetten aldığınız ürünü kullanmadığınız ve orijinal evrakları ve kutusunu vs sakladığınız zaman 14 gün içinde iade edebiliyorsunuz. Seiko Presage serisinin sahtesini hiç görmedim. Ama ben hayatımda gerçeğinden ayırt edilemeyen sahte saat de hiç görmedim duymadım. Bazı insanların "saatçi bile ayırt edemedi" vs. sözlerine inanmıyorum. Çok iddialı olacak ama öyle denen saatleri ben saatçi olmadığım halde anlayabiliyorum . Eminim sizde satın aldıktan sonra -ufak ihtimal sahtesi çıksa ki bu model için, hele bilindik bir internet satıcısından aldıktan sonra bence çok zor- sizde rahatlıkla anlarsınız . Sahte saat ile gerçeğini ayırt etmenin en kolay yolu aynı model saatin gerçeğine herhangi bir mağazadan bakmaktır. Bendeki modelin linkini de paylaşayım bari:)
    https://www.abtsaat.com/seiko-presage-ssa341j-otomatik-erkek-kol-saati




  • ailker A kullanıcısına yanıt
    Evet bende ondan deri kordonlusunu alacaktım.abt saatten (hepsiburada da) ama internetten olunca bilemedim daha önceden bir haberde internetteki çoğu saat sahte diye saat ve saat başkanı söylemişti ondan önyargı kurmuştum.
    Yardımınız için teşekkürler.
    Ve son birşey sorsam
    Ben o ürünü aldığımda sahte olduğunu nasıl anlarım dışarıdan mekanizmasına bakmadan

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Abt saat internetten alışveriş yaptığım bir firma, güvenle alışveriş yapılabilir. N11 ve diğer sitelere de bakın benim ABT'den aldığım başka bir saatte hepsi burada fiyatından, n11 fiyatı daha uygundu (ikisinde de satıcı ABT saat idi) sanırım dönem dönem değişebiliyor bu durum o yüzden kendi sitesi dahil hepsini kontrol etmekte fayda var.
    Söz konusu saatin sahtesini hiç görmediğimi belirtmiştim. Bu nedenle net bir şey şey demem mümkün değil.
    Genel olarak her saat için söylüyorum. Saatin aslını ve sahtesini yan yana getirdiğinizde kalite ve işçilik farkı kendini belli eder. Ayrıca üstündeki yazı fontları yada gravürlerde biraz dikkat edince farklılıklar görebiliyorsunuz.
    saat ve saat de N11 vs üstünden satış yapıyor aşağıdaki örnekteki gibi;
    https://urun.n11.com/erkek-kol-saati/armani-exchange-ax2104-erkek-kol-saati-P247497028

    Bu da mı sahte yani?

    içiniz rahat olsun eğer bir saat sever iseniz saat size gerçek olup olmadığını kendi söyler. Yok eğer saate bu kadar para mı verilir diyenlerdenseniz 300-500 yada 1000 TL lik sahte Rolex' inizin gerçeğinin tıpkısı olduğuna inanabilirsiniz (Sözüm şahsınıza değil alınmayın lütfen).
    Bu arada istediğiniz kadar soru sorabilirsiniz, yardımcı olmaya çalışmaktan zevk duyarım. Fakat saatin hiç bir alanı ile profesyonelce uğraşmadığımı belirteyim. Sizi yanlış yönlendirmemek içim azami çabayı göstermekle beraber istemeden yanıltmak istemem.




  • ailker A kullanıcısına yanıt
    Evet hepsi değil ama piyasada ne olacağı belli olmuyor ve sahte saatler hergün yenisi çıkıyor sadece sahte saatten korunmak içindi ve buradaki mağazalarda bu saatten yoktu biraz gezdim bulamadım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.