Şimdi Ara

N8 in maliyetini merak edenler cevabı içerde (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
1.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • HTC Desire HD kullanıcısıyım. Burada N8'e aşırı bir haksızlık yapılmış. Telefon fiyatının her kuruşunu hakediyor bence. Duruşu olsun, donanımı olsun... Android'le veya iOS ile yarışması imkansız Symbian'ın. Sybian kullanışsız.

    Fakat Nokia'da bunun farkında ki 12mp ve Xenon flaşlı bir kamera koymuş telefona. iPhone'da veya bir Android telefonunda yapılabilecek herşeyi yapacak bir grafik işlemcisi ve yerleşik hafıza koymuş. Üstelik fiyat olarak onlardan ucuz. N8 donanım olarak aynı ancak yazılım olarak Android olsa, tartışmasız Türkiye ve hatta Avrupa pazarının en iyi telefonu olur. Tabiki fiyatıda en az 1500-1800Tl olur...
  • N8 imi ilk çıktığı zamanlarda aldım. Ne zamandı hatırlamıyorum kasım ya da aralık işte.
    O gün bugündür onlarca uygulama yükledim, oyunlar, filmler.. müzikler.
    yaklaşık 6 ay olacak 2 veya 3 defa donmuştur. (Allah nazardan saklasın)
    telefon yavaş mı? neye göre yavaş? benim ihtiyacım olana gayet hızlı cevap veriyor.
    eksik gördüğüm çok az 1-2 uygulama var, onlarda uygulama adı üstünde, zamanla çıkar.
    Tüm ihtiyaçlarımı en güzel en prestijli biçimde karşılıyor, verdiğim para 1000TL.
    kimseye ekstradan 1000-1500 tl fazladan verip başka telefon aldı diye de eleştirmem.
    Herkesden de bu saygıyı beklerim. 3-4 aydr forumu takip ediyorum 1 kere olsun ne android ne de ıos başlıklarına bakmışımdır.

    İnsanlar ihtiyacına göre telefonlarını seçiyorlar.
    beğenmiyorsanız susun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: raptor_r

    Nokia N8’in maliyeti

    Nokia N8’in maliyeti
    Yüksek donanım özelliklerine sahip Nokia N8’in şu andaki piyasa satış fiyatı ortalama 1.000 TL civarında. Peki bu telefon Nokia’ya ne kadar maliyet oluşturdu? iPhone 4’den daha fazla maliyete sahip Nokia N8’in parçalarının değeri şu şekilde:

    Samsung AMOLED ekran ve Synaptics kapasitif dokunmatik paneller: 39.25 Dolar
    Toshiba ve Samsung bellek üniteleri: 37.12 Dolar
    Carl Zeiss optikli kamera, Xenon flaş ve ön kamera: 31.08 Dolar
    TI ve Broadcom multimedya işlem birimleri: 22.00 Dolar
    Diğer mekanik parçalar: 21.30 Dolar
    Bluetooth, Wi-Fi ve GPS: 9.91 Dolar
    Şebeke ve Güç üniteleri: 7.44 Dolar
    Kutu içeriği: (şarj aleti, USB kablo, kulaklık vs..) 5.85 Dolar
    Pusula, ivmeölçer, ses yönetim donanımı: 4.89 Dolar
    ST-Ericsson güç yönetim birimi ve diğer bileşenler: 4.68 Dolar
    1200 mAh Li-ion 3.7V batarya: 3.95 Dolar

    Toplamda 196.97 Dolar dolar maliyet oluşturan Nokia N8, iPhone 4’ün yarı fiyatına satılıyor. iPhone 4’ün maliteyi ise 187.51 Dolar

    reklam, dağıtım, arge, yazılım geliştirme, donanım geliştirme bunlar bedava değil
    12mp kamera nasıl 31 dolar oluyor acaba




  • Konu donanım olduğu için yazıyorum...

    Daha ilk çıktığı günden bugüne sol elde kullanılamayan (kaç cihaz denediysem bariz çekim gücü düşüyor anteni sorunlu işte)

    Göbek tuşu ortalama 4 ay içinde mutlaka sapıtan (arkadaşlarımda sapıtmayan yok)

    Sarı-mavi yeşil vs vs ekran sorunu olan (olmayanlar çoğunlukta ama olanlar çook az değil)

    Müzik atmak için itunes denen saçmalıkla uğraşmak zorunda kalmak, telefon rehberini hiçbir yerde sime kopyalayamamak (bana jailbreak yap şu program bu program demeyin en geri zekalı telefonlarda bile olan bir özellik için crack yüklemek saçmalık) gibi pek çok software saçmalığı da cabası...


    Nokia'ya çamur atanlar bunları hiç görmüyor sanırım... Ben Nokia en kralı vs demiyorum öyle de düşünmüyorum ama tamam dokunmatiği en iyi diye de 1000 tl fazladan bir telefona vermek ancak keyfiyettir ve alana saygı duyarım... Ama parayı basıp aldım diye diğerlerine tu kaka demek te saygısızlığın önde gidenidir... Bunu da ancak ülkemizin teknoloji tüketicisi insanlarımızdan başka millet yapmadığına da eminim... Batılı adam tercihini yapar dönüp arklasına bakmaz... iphone 4 alıp bütün nokia ile ilgili mesajlarda benimki seninkini döver diye nara atmaz...


    Neyse adam olan yazdıklarımı anlar sanırım...




    Not: Ekim-Şubat arası iphone 4, şubat mart arası HTC Desire HD, marttan bu yana da Nokia C6-01 kullanan birisi olarak yazıyorum... Hepsinin neyi iyi neyi kötü bilerek yazıyorum...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Bir yorumda benden gelsin bu zamana kadar piyasada bütün telefon markalarını kullandım htc,nokia,apple,samsung... Hatta 3 tane N8 değiştirdim hepsinde aynı sorun donma kasılma+ kapanma sorunu...Nokia bu saatten sonra ancak WP7 ile toparlar symbian ölmüştür herkesin gözünde..Symbian lı bir cihaz alan güncelleme beklemesin boşuna..Şu anda hem ip4 hemde HD7 kullanıyorum ve HD7 nin hızı bir çok cihazdan daha üstün...O fiyata alınabilecek daha kaliteli cihazlar varken niye N8!! Kaldı ki ip4 ün satış fiyatı 599$ usa de...
  • sahi iphonecular navigasyon olayını nasıl yapıyorlar? 1500-2000-2500 lira verdikleri cihazda ücretsiz para harcamadan akşamdan sabaha, sabahtan akşama kadar navigasyon kullanma hakları varmı? yoksa programmı satın almak zorundalar? oysa bizde navigasyon fabrika çıkışı ve ömür boyu beleş. kendi navigasyonunu beğenmiyorsan garmin kur, onu beğenmezsen ndrive kur,onuda beğenmezsen başkasını kur. ve ne yazılıma ne internet verisine beş kuruş ödemeden istersen telefonun ömrünü navigasyonda tüket. sizin böyle bir hakkınız varmı? 2000 lira bir tele para verecem , birde onun navigasyonunu kullanmak için ayrıca para ödeyecem... insaf yani insaf...... evet iphone çok hızlı ve bu hızını cebinizdeki paraları tüketmektede kullanıyor :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetdemirci -- 14 Nisan 2011; 8:46:14 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetdemirci

    sahi iphonecular navigasyon olayını nasıl yapıyorlar? 1500-2000-2500 lira verdikleri cihazda ücretsiz para harcamadan akşamdan sabaha, sabahtan akşama kadar navigasyon kullanma hakları varmı? yoksa programmı satın almak zorundalar? oysa bizde navigasyon fabrika çıkışı ve ömür boyu beleş. kendi navigasyonunu beğenmiyorsan garmin kur, onu beğenmezsen ndrive kur,onuda beğenmezsen başkasını kur. ve ne yazılıma ne internet verisine beş kuruş ödemeden istersen telefonun ömrünü navigasyonda tüket. sizin böyle bir hakkınız varmı? 2000 lira bir tele para verecem , birde onun navigasyonunu kullanmak için ayrıca para ödeyecem... insaf yani insaf...... evet iphone çok hızlı ve bu hızını cebinizdeki paraları tüketmektede kullanıyor :)

    O dediğin navigasyon olayı 5800da da var. Olay o değil. Olay iphone n8 yarışına dönmesin.

    N8 kamerası olmasa tam bir felaket. N8i akıllı telefon değil de kameralı ve az buçuk da akıllı olsun diyenler almalı. Ama ben nette gezerim, office dosyalrıma bakarım, maillerimi alırım, oyun oynarım, film izlerim diyenler için ideal değil. Yani pda gibi kullancaklar nokia ve symbiandan şuan için uzak dursunlar. Ekran çözünürlüğü, rami, işlemcisi vs. yetersiz. Ancak bu dediklerimi ara sıra yapanlar ve iyi kamera isteyenler için ideal. Ancak bu yavaşlığı almadan test edip görsünler. Sonra 1100-1200 lira vermeye değer derlerse alsınlar sorun yok. Ama benim uyarım nokianın en iyi, en hızlı, en yetenekli telefonuymuş diye almasınlar. Daha iyileri var. N8'in olayı sadece kamera. Ama mesela ortada e7 gibi çok daha vahim bir durum da var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 14 Nisan 2011; 9:11:22 >




  • Doğru değildir bu fiyatlar
  • arkadaşım sen herhalde n8 hiç kullanmadan sallıyorsun. benim laptopum var ve n8i aldığım günden beri eve götürmüyorum hiç. internette her işimi görüyor. maillerimede bakıyorum. office belgelerimede bakıp düzenliyorum, oyunumu oynayıp filmimide seyrediyorum. ve daha fazlasında içinde mevcut. ve navigasyonda bunlardan bir tanesi. gerisini yazmıyorum bile. bunları yapmak için hızıda gayet yeterli. yani senin yorumuna bakanlar n8i 3310'un kameralı hali zennedecekler. insaf yani.. bu kadar karalama bence birazda iftiraya giriyor. ben senin savunduğun androidide, iphone 4üde kullandım biliyorum, fakat sen n8 hakkında çok fazla bilgin olmadan sallıyorsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetdemirci
    arkadaşım sen herhalde n8 hiç kullanmadan sallıyorsun. benim laptopum var ve n8i aldığım günden beri eve götürmüyorum hiç. internette her işimi görüyor. maillerimede bakıyorum. office belgelerimede bakıp düzenliyorum, oyunumu oynayıp filmimide seyrediyorum. ve daha fazlasında içinde mevcut. ve navigasyonda bunlardan bir tanesi. gerisini yazmıyorum bile. bunları yapmak için hızıda gayet yeterli. yani senin yorumuna bakanlar n8i 3310'un kameralı hali zennedecekler. insaf yani.. bu kadar karalama bence birazda iftiraya giriyor. ben senin savunduğun androidide, iphone 4üde kullandım biliyorum, fakat sen n8 hakkında çok fazla bilgin olmadan sallıyorsun.

    Utanmasa 1110 a da kamera takacak =)))))))
  • Ben bunlar yapılamıyor demedim. Bunları iyi ve verimli yapamıyor. O ekran ile nette gezmek zulüm. Müzik olayı zaten zor bi iş değil her telefonda var. Office belgelerini 6630 da da açıyordum. Olay yapabilmesi değil. Siz beni anlamadınız, ya da ben demek istediğimi anlatamadım. Mail, office vs. zaten 5800 ile de oluyor. Neyse benden bu kadar. Ben sanırım demek istediğimi anlatamıyorum. N8 iyi kamerası olan akıllı özellikleri de olan bir cep telefonudur. O fiyattaki rakiplerinin çoğu ise cep telefonu özelliği de olan pda'ya daha yakın cihazlardır.
  • merak etme hocam. hepsinide iyi yapıyor. tek şikayetimiz kendi browseri. onun yerinede opera kullanıyoruz. gayet hızlı... hiç bir eksiğimiz yok sayılır yani
  • quote:

    Orijinalden alıntı: java

    Konu donanım olduğu için yazıyorum...

    Daha ilk çıktığı günden bugüne sol elde kullanılamayan (kaç cihaz denediysem bariz çekim gücü düşüyor anteni sorunlu işte)

    Göbek tuşu ortalama 4 ay içinde mutlaka sapıtan (arkadaşlarımda sapıtmayan yok)

    Sarı-mavi yeşil vs vs ekran sorunu olan (olmayanlar çoğunlukta ama olanlar çook az değil)

    Müzik atmak için itunes denen saçmalıkla uğraşmak zorunda kalmak, telefon rehberini hiçbir yerde sime kopyalayamamak (bana jailbreak yap şu program bu program demeyin en geri zekalı telefonlarda bile olan bir özellik için crack yüklemek saçmalık) gibi pek çok software saçmalığı da cabası...

    Nokia'ya çamur atanlar bunları hiç görmüyor sanırım... Ben Nokia en kralı vs demiyorum öyle de düşünmüyorum ama tamam dokunmatiği en iyi diye de 1000 tl fazladan bir telefona vermek ancak keyfiyettir ve alana saygı duyarım... Ama parayı basıp aldım diye diğerlerine tu kaka demek te saygısızlığın önde gidenidir... Bunu da ancak ülkemizin teknoloji tüketicisi insanlarımızdan başka millet yapmadığına da eminim... Batılı adam tercihini yapar dönüp arklasına bakmaz... iphone 4 alıp bütün nokia ile ilgili mesajlarda benimki seninkini döver diye nara atmaz...

    Neyse adam olan yazdıklarımı anlar sanırım...

    Not: Ekim-Şubat arası iphone 4, şubat mart arası HTC Desire HD, marttan bu yana da Nokia C6-01 kullanan birisi olarak yazıyorum... Hepsinin neyi iyi neyi kötü bilerek yazıyorum...


    Yazmayayım diyorum ama şu alıntıyı yapmam gerek, olay gayet iyi tanımlanmış. Bunları okuyup hala ısrarla saçma sapan gerekçelerle N8'i yerin dibine sokmanın diğer adı komplekstir. Duyan da N8'de hiçbir şey takılmadan, zorlanmadan yapılmıyor zannedecek. Sanki Ip4'ün, HTC'nin, Samsung modellerinin hiç eksiği, hatası, sorunu yok. Alın işte yukarıda yazılmış bazıları. Bedava mı veriyorlar bu cihazları? Bunların başlıklarına gidip de çocuk gibi "siz de bunu yapamıyorsunuz fakirler eki eki" diyor muyuz? Bunu yapan bir tane normal N8 kullanıcısı gösterin de öyle tartışalım. Siz niye kendinizi bu kadar zorluyorsunuz anlamıyorum. Konuda otoriteymişsiniz gibi her akıllı telefon alan/alacak "bilinçli" kullanıcı sizin dediğinize uymak zorunda mı? Size göre N8 alanlar bilinçsiz, herhangi bir android alan bilinçli, pro-user. Geçiniz.
    Ayrıca cihaz piyasada 1090 lira, 1200 diye sallamayın. Çıkmadan önce 1500'den aşağı olmaz diyen oldukça fazlaydı, 1000 TL ile piyasaya çıkınca artniyetli yorumlar başka eksene kaydı.
    Eleştiri başka artniyet ve önyargı başka, bunu çok belli ediyorsunuz.




  • 12/2010 tarihinde nokıa n8 aldım
    ben hep nokia cıyım bundan önce e65 vardı

    ocam ayında donma görüşme esnasında beklemeye alma vb. sorunlar yaşadım
    bunun üzerine nokıa shop a gittim
    burda 1 saat içinde cihazımı güncellediler

    şu anda yeni yeni görüşme esnasında kapanma sorunları yasıyorum


    biraz önce aradım istanbula servise gidecek dediler


    ne yapabilirim
    satmayı düşünüyorum
  • Sat kurtul derim. Bazı arkadaşlar kendine yetttiği için veya kendi cihazında problem olmadığı için eleştirileri garip karşılıyor. Sorun yaşayanlar normal diyebilebileceğimizden çok çok fazla. Bana göre bu telefon problemli bir cihazdır.
  • En azından nokia'nın kaliteli bir donanım kullandığını biliyoruz. Tek eksik yönü işletim sistemi. Ayrıca biz türkler malesef gösteriş yapmayı, seven bir milletiz ve inanın iphone alanların %60'ından çoğu gösteriş merakından dolayı alıyor. Telefonu sevdiğinden değil. İphone hızlı olabilir işletim sisteminden dolayı, fakat nokiada donanımsal olarak kaliteli bir cihaz kimse aksini idaa edemez.
  • Eh be satış fiyatı ile farkına baksana.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.