Şimdi Ara

N8 in maliyetini merak edenler cevabı içerde

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
1.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nokia N8’in maliyeti

    Nokia N8’in maliyeti
    Yüksek donanım özelliklerine sahip Nokia N8’in şu andaki piyasa satış fiyatı ortalama 1.000 TL civarında. Peki bu telefon Nokia’ya ne kadar maliyet oluşturdu? iPhone 4’den daha fazla maliyete sahip Nokia N8’in parçalarının değeri şu şekilde:

    Samsung AMOLED ekran ve Synaptics kapasitif dokunmatik paneller: 39.25 Dolar
    Toshiba ve Samsung bellek üniteleri: 37.12 Dolar
    Carl Zeiss optikli kamera, Xenon flaş ve ön kamera: 31.08 Dolar
    TI ve Broadcom multimedya işlem birimleri: 22.00 Dolar
    Diğer mekanik parçalar: 21.30 Dolar
    Bluetooth, Wi-Fi ve GPS: 9.91 Dolar
    Şebeke ve Güç üniteleri: 7.44 Dolar
    Kutu içeriği: (şarj aleti, USB kablo, kulaklık vs..) 5.85 Dolar
    Pusula, ivmeölçer, ses yönetim donanımı: 4.89 Dolar
    ST-Ericsson güç yönetim birimi ve diğer bileşenler: 4.68 Dolar
    1200 mAh Li-ion 3.7V batarya: 3.95 Dolar

    Toplamda 196.97 Dolar dolar maliyet oluşturan Nokia N8, iPhone 4’ün yarı fiyatına satılıyor. iPhone 4’ün maliteyi ise 187.51 Dolar







  • hocam kaynak nedir?
  • iPhone 4ten daha pahalı bir telefonu yarısından az bir donanım gücüyle üretiyorlarsa bıraksınlar artık telefon işini. Kağıt sabun filan üretsinler. iPhone sadece cihazı değil, o işletim sistemini, yazılım desteğini, kullanım kolaylığını, stabiliteyi, basitliği, güveni... pazarlıyor. Nokiada bunların hiçbiri kalmadı. Özellikle güven sıfır. Adamlar artık otofokus olan bir telefon üretmiyor. 8mp kamera diye millete yutturuyorlar.
  • Donanım gücünün düşük olduğunu düşünüyorsan iki telefonda da olan hd oyunları aç karşılaştır bakalım ne kadar düşükmüş N8'in donanım gücü?
  • Kaynak: Ahmet Selman Özdemir Mobililetisim
  • ne kar ediyorlar ama. bizdemi üretsek napsak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: buraq901

    Donanım gücünün düşük olduğunu düşünüyorsan iki telefonda da olan hd oyunları aç karşılaştır bakalım ne kadar düşükmüş N8'in donanım gücü?


  • zaten bu iphone daki keramet nedir anlamış değilim.Hadi nokia tu kaka dedik,diğerleridemi pahalı satmayı bilmiyor..Açıkçası iphone haketmediği paraları istiyor ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TIMERIDER -- 13 Nisan 2011; 15:30:25 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: buraq901

    Donanım gücünün düşük olduğunu düşünüyorsan iki telefonda da olan hd oyunları aç karşılaştır bakalım ne kadar düşükmüş N8'in donanım gücü?

    Telefonu bizzat kullandım. Çok çok hantal bir makine. Deli ediyor. Baen defalarca basıyorsun algılamadımı diye bikaç tane açıyor sonra. Saçma sapan bir alet. Ayrıca herşey sadece oyun performansı değildir. Symbian için o oyunlar haifletilmiş olabilir. İkinci bir husus 2 buçuk tane n8 ekranı bir iphone ekranı eder (çözünürlük olarak). Eşekle deveyi karşılaştırmaya gerek yok. Sadece ürün maliyeti ve kamera olarak geçebiliyor n8. Ama ne hikmetse n8den başka otofokus dahi olmayan dandik kameralı telefonlar üretiyor.
  • Toshiba ve Samsung bellek üniteleri: 37.12 Dolar yazıyor

    İçindeki 16gblik bellek ve 256mb rami milyonlarca adet toptan olarak 37 dolara alıyorsa nokia ciddi kazık yiyor demektir :))
  • vay anasını
  • Bu maliyet hesaplamaları kadar saçma bir tartışma yok. Yahu bunu görünce sanki bu malzemelerin bakkaldan alınıp ev hanımlarına yaptırıyorlar zannediliyor herhalde. Iphone, nokia vs değil konu, bunları alt alta dizip hesaplamak ilkokul mantığıdır. Madem öyle siz de aynı fiyatlara toparlayın Samsung'dan ekranı, Intel'den işlemciyi, Carl Zeiss'den kamerayı sonra monteleyip piyasanın yarı fiyatına satın :)

    @Kesbi, görüyorum sürekli aynı şeyleri yazıyorsun ama her ne kullandıysan ya hatalı/sorunlu bir cihaz ya da kasıtlı olarak insanları yanlış bilgilendiriyorsun. Çok çok hantal ne demek? Bende 13 gb dolu alan var, fotosundan müziğine, oyunundan uygulamasına... Bahsettiğin o "çok çok hantallık" androidlere göre bir klasöre dokunduktan saniyenin bilmem kaçı kadar geç açılmasıysa tartışacak bir şey yok. Dokunmatiği de gayet hassas, algılamama gibi bir şey hiç başıma gelmedi. (Ip4'ü de inceledim, SGS'yi de, sırf N8 üzerinden konuşmuyorum) Ha dersin ki tarayıcısı kötü eyvallah. "Symbian için o oyunlar hafifletilmiş olabilir" demişsin de bunu neye dayanarak yazdın merak ediyorum, olabilir dediğine göre hiçbir dayanağın yok. Sana göre N8 saçma sapan bir aletse bence bu da saçma sapan bir yorum. Sesli güldürdün. Ip4 kullanan arkadaşım bendeki N8'de NFS de oynadı Angry Birds de, hiç şikayet etmedi. Bir siz mi biliyorsunuz bu olayları anlamıyorum ki arkadaş.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TIMERIDER
    zaten bu iphone daki keramet nedir anlamış değilim.Hadi nokia tu kaka dedik,diğerleridemi pahalı satmayı bilmiyor..Açıkçası iphone haketmediği paraları istiyor ..

    İphone 4 ve N8 i kullandın mı ?
  • bu kadar dusmanligin sebebi 1500-2000 lira veripte iyibhirsey aldim derken eve gittiginde bosbir mucevher kutusu aldigini farketmis olmak olmasin?
  • Nokia x6 kullanan ve aynı zamanda ailesinde n8 olup her fırsatda eline geçirip kurcalıyan biri olarak şunu söylüyorum hiç kimse ama hiç kimse iphone 4 e laf atmasın bir keresinde hızı ve stabilliği yeter. Symbianın sürekli yavaş çalışıp takılmasından bıktım arkadaş hele hele hesapda nokianın amiral gemisi diye çıkan hantallık abidesinden. Appleın içine boş demişsiniz hadi bakalım 480 mblık bir oyunu o saçma sapan n8e yükleyin bakalımda ne olucak bir görün :D
  • çıksın yükleriz. hiç sorun olmaz. sonuçta en güçlü ekran kartına sahip n8. kafanı yorma yani. iphone dediğinin hızı ve stabilliğinden başka neyi var? ne işe yarıyor? en ufak örnek olarak en kötü telefonda bile olan bluetooth'un bi işe yaramadığı telefona 2000 lira para vermek orta gelirli bir insan içn israfın daniskasıdır. hadi zengin olan prestij için caka için alır kullanılır.
  • Sorunlu olabilir bilmiyorum ama telefon yavaş. Galeriye basıyorum 2 saniye sonra giriyor. Rehber yavaş. Mesajlar yavaş. Yep yeni hiçbişey yüklenmemiş telefon. Kutusunu ben açtım. Ara ara ayarlar filan soruyorlar gidip anlatıyorum ve kullanıyorum. Symbian için elbette yeniden derleniyor ve haliyle arm 11 ve düşük frekans bir işlemci ve düşük çöznürlük için oyunda değişiklikler yapılıyor. Aynı detaylarla oynatmak mümkün değil. Angry birds 5800 için de yapılmış. Sorun o değil. Elma ile armut akrşılaştırılıyor. Biri üst düzey bir pda, diğeri orta sınıf akıllı multimedya odaklı bir alet. Bi yere dayanmama gerek yok. Aç çok program yazmışlığım da var. İllaki aynı şey olmaz. Siz herşeye bastığınızda beklemeye alıştıysanız ve sizi bu durum rahatsız etmiyor olabilir. Ama ben en ufak takılma ve yavaşlamaya tahammül edemiyorum. Nokia savunalacak bişey yapmıyor.

    Güncelleme ile hızlanacak denildi ama en çok söylenen yenili prortrait modda klavye gelmesi olmuş. Maliyeti yüksek ama elde edilen ürün çok kötü. Alınan performansa göre fiyatı hala yüksek. menü ve rehber hızı biraz daha yavaşlasa 5800 kullanıyorum sanacağım. Bu benim gördüğüm ve kullandığım deneyimler. Symbian için düzenlenmiş ve diğer markalarda da olan oyunlar var diye telefon performanslı veya hızlı demek değildir. Çözünürlük açısından yarıdan az yoruluyor işlemci. Görünen köy klavuz istemez. O kadar dedim alma bunu diye ama bu nokianın en iyisiymiş dedi ve yine de aldılar. Ben bu gibi çok iyi bilmeyen ve nokiadan başka telefon kullanmamış olanların gözlerini açmalarını ve nokiadan başka ve daha iyi cihazların da olduğunu duyurabilmek adına yapıyorum. Symbianın yavaşlığını birtek ben söylemiyorum. N8 symbian kullanıcıları için eskisine göre hızlı olabilir ama rakiplerine göre yavaş. Üstelik daha düşük çözünürlükte olmasına rağmen yavaş. Bilmem derdimi anlatabildimmi.

    Ancak başka bir arkadaşım da iyi kameralı ve gps vs. olan bir telefon istiyor. Ona ise n8'den başka telefon alma diye sürekli söylüyorum. Kullanımını biliyorum. Çok fazla işi olmaz ama olduğunda da yavaş mavaş işini görür.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 13 Nisan 2011; 18:05:11 >




  • işlemcinin yavaş olması önemli değil. oyunlar için n8'de güçlü bir ekran çipi var ve karşılaştırma tablosunu bulamadım ama bu çip iphonedekindende güçlü olması lazım. bilgisayardandan bildiğiniz gibi oyunu işlemci değil ekran kartı oynar. oyunda en büyük role ekran kartı sahiptir. yavaşlık dediğinize gelince iphonede genelde o çok hızlı açılıyor dediğiniz uygulamalar zaten telefonun arka planında açık duruyor. yani ramda hazır açık vaziyette bulunuyor. örneğin n8'dede rehberi, ajandayı, notları,internet browserini bilmem neyi açıp arka plana atın tıkladığınıza anında ekrana gelir. yani n8'de bir uygulamayı kapattığınızda tamamen kapanıp ramdan siliniyor oysaki iphonede genellikle arka menü tuşu ile çıktığınızda hazır bekletiliyor. dolayıyla ulaşması çok hızlı oluyor. çoğu uygulama da telefon başlatıldığında açılıp arka plana atılıyor. dolayısıyla siz hızlı açıldı sanıyorsunuz. bu durum androidde genellikle böyle. android uygulamalarının çoğuna bakın çıkış yada kapat diye birşey yoktur. menü tuşu ile çıktım sanırsınız ama sadece arka plana atmış olursunuz. bir daha ki açısında anında karşınıza çıkar ve siz çok hızlı açıldı sanırsınız. aynı şekilde n8 uygulamalarınıda kullanıp çıkıştan değilde menü tuşuyla çıkın bir fark olmadığını göreceksiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetdemirci -- 13 Nisan 2011; 18:14:39 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kesbi
    Sorunlu olabilir bilmiyorum ama telefon yavaş. Galeriye basıyorum 2 saniye sonra giriyor. Rehber yavaş. Mesajlar yavaş. Yep yeni hiçbişey yüklenmemiş telefon. Kutusunu ben açtım. Ara ara ayarlar filan soruyorlar gidip anlatıyorum ve kullanıyorum. Symbian için elbette yeniden derleniyor ve haliyle arm 11 ve düşük frekans bir işlemci ve düşük çöznürlük için oyunda değişiklikler yapılıyor. Aynı detaylarla oynatmak mümkün değil. Angry birds 5800 için de yapılmış. Sorun o değil. Elma ile armut akrşılaştırılıyor. Biri üst düzey bir pda, diğeri orta sınıf akıllı multimedya odaklı bir alet. Bi yere dayanmama gerek yok. Aç çok program yazmışlığım da var. İllaki aynı şey olmaz. Siz herşeye bastığınızda beklemeye alıştıysanız ve sizi bu durum rahatsız etmiyor olabilir. Ama ben en ufak takılma ve yavaşlamaya tahammül edemiyorum. Nokia savunalacak bişey yapmıyor.

    Güncelleme ile hızlanacak denildi ama en çok söylenen yenili prortrait modda klavye gelmesi olmuş. Maliyeti yüksek ama elde edilen ürün çok kötü. Alınan performansa göre fiyatı hala yüksek. menü ve rehber hızı biraz daha yavaşlasa 5800 kullanıyorum sanacağım. Bu benim gördüğüm ve kullandığım deneyimler. Symbian için düzenlenmiş ve diğer markalarda da olan oyunlar var diye telefon performanslı veya hızlı demek değildir. Çözünürlük açısından yarıdan az yoruluyor işlemci. Görünen köy klavuz istemez. O kadar dedim alma bunu diye ama bu nokianın en iyisiymiş dedi ve yine de aldılar. Ben bu gibi çok iyi bilmeyen ve nokiadan başka telefon kullanmamış olanların gözlerini açmalarını ve nokiadan başka ve daha iyi cihazların da olduğunu duyurabilmek adına yapıyorum. Symbianın yavaşlığını birtek ben söylemiyorum. N8 symbian kullanıcıları için eskisine göre hızlı olabilir ama rakiplerine göre yavaş. Üstelik daha düşük çözünürlükte olmasına rağmen yavaş. Bilmem derdimi anlatabildimmi.

    Ancak başka bir arkadaşım da iyi kameralı ve gps vs. olan bir telefon istiyor. Ona ise n8'den başka telefon alma diye sürekli söylüyorum. Kullanımını biliyorum. Çok fazla işi olmaz ama olduğunda da yavaş mavaş işini görür.

    Dostum bu söylediklerine harfiyen katılıyorum hele hele msjlaşırken deli ediyor beni bu symbianın yavaşlığı duvara fırlatasım geliyor. Artık insanlar nokiaya para vermemeli paraya günah.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetdemirci
    işlemcinin yavaş olması önemli değil. oyunlar için n8'de güçlü bir ekran çipi var ve karşılaştırma tablosunu bulamadım ama bu çip iphonedekindende güçlü olması lazım. bilgisayardandan bildiğiniz gibi oyunu işlemci değil ekran kartı oynar. oyunda en büyük role ekran kartı sahiptir. yavaşlık dediğinize gelince iphonede genelde o çok hızlı açılıyor dediğiniz uygulamalar zaten telefonun arka planında açık duruyor. yani ramda hazır açık vaziyette bulunuyor. örneğin n8'dede rehberi, ajandayı, notları,internet browserini bilmem neyi açıp arka plana atın tıkladığınıza anında ekrana gelir. yani n8'de bir uygulamayı kapattığınızda tamamen kapanıp ramdan siliniyor oysaki iphonede genellikle arka menü tuşu ile çıktığınızda hazır bekletiliyor. dolayıyla ulaşması çok hızlı oluyor. çoğu uygulama da telefon başlatıldığında açılıp arka plana atılıyor. dolayısıyla siz hızlı açıldı sanıyorsunuz. bu durum androidde genellikle böyle. android uygulamalarının çoğuna bakın çıkış yada kapat diye birşey yoktur. menü tuşu ile çıktım sanırsınız ama sadece arka plana atmış olursunuz. bir daha ki açısında anında karşınıza çıkar ve siz çok hızlı açıldı sanırsınız. aynı şekilde n8 uygulamalarınıda kullanıp çıkıştan değilde menü tuşuyla çıkın bir fark olmadığını göreceksiniz

    Orta gelirli biride ikinci el bir 3gs alarak symbian işkencesinden kurtulabilir sonuçda 3gs bile n8 den daha güzel :) Ayriyetten sırf uygulama ve msj kullanan biri için whats up gibi programlar işlemci yüzünden yavaş çalıştığında insanın sinirini bozuyor. Ha bu arada iphone 4 de o uygulamaları orta tuşa iki kere bastığında kapatabiliyorsunuz ve kapasanız bile aynı hızda açılıyor. Hem o kadar çok uygulamayı N8 de açsanız


    Symbian her zamanki gibi kasarr ve format atar :)))




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.