Şimdi Ara

mysql vs mssql trigger hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar bilindiği üzere triggerlar belirli olayları database içinden yaparak hem sorguların hızlanmasını hemde belirli olaylara göre db in vereceği yanıtları etkileyebiliyoruz ancak benim şöyle bir sıkıntım var bu nalet ve bi o kadarda kullanışlı triggerlar mysql de sadece super user yetkisine sahipken çalışıyor hal böyle olunca aldığın webhost firması trigger desteği vermiyor bi yerde veremiyor... buna bir alternatif biliyormusunuz ms sql de durumlar nasıldır ? yani mssql de mysql gibi super user yetkisimi istemekte? veya host firmasının yapacağı bir işlem ile bu desteği açması mümkünmü super user yetkisi vermek dışında tabi şimdiden teşekkürler



  • ms sql'de eğer iznin varsa (database seninse büyük ihtimalle vardır) trigger koyabiliyorsun.
    ancak triger'lar hızlandırır yalanını kim söyledi bilmiyorum :) aksine trigger'lar çok yavaşlığa neden olduğu için çok zor durumda olmadıkça alternatiflerle olay çözülmeye çalışılır.
    neden yavaşlatır diye soracaksan, her insert'ten, her update'ten, delete'ten sonra triger çalışır sen belki her insertte işlem yapmıyorsun belirli bir kayıt için çalıştırıyorsun, veya belirli bir kayıt silindiği zaman triggera girip kaydı geri getiriyorsun veya log tutuyorsun.
    triger koyduğun tabloda delete'te veya update'te iki tane virtual tablo açar birince değişmiş kısmı saklar, diğerinde eski halini ve bu her update için olunca ve sistem biraz büyükse çok yavaşlatır sistemi.
    eğer kod tarafında halledilebilecek birşeyse hiç trigger ile uğraşma derim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.