Şimdi Ara

Müstakil evde tam bağımsız elektrik üretimi hakkında bilgisi olanlar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evin çatısına özel bir firma ile anlaşarak elektrik üretmek için güneş paneli kurdurmak istiyorum.Ürettiğim elektriği satmak istemiyorum.Tam bağımsız olarak hiç bir elektrik idaresine bildirmeden kullanabilir miyim?
    Bununla ilgili yasal şart var mıdır? Tam bağımsız derken bunu kastetmek istedim.



  • Evet,kesinlikle kullanabilirsiniz.Çünkü yeni kanunlarla devlet yenilenebilir enerjiyi bilhassa teşvik ediyor.Satmayı da düşünmediğinize göre sınırsız üretim sizindir.Ama Tedaş ile al gülüm ver gülüm yapacaksanız aylık 1 MW'a kadar no problem.Madem yapacaksınız tavsiyem;Çift yönlü sayaçla tedaş ile bağlantı kurun.Akü derdinden gece kullanamama derdinden kurtulun.
    Yani on-grid sistem kurun ki,20-25 yıl hiç masraf etmez kullanırsınız.Panellerinizi de yeterli alırsanız üüüfff,,,evin ısıtması,ışıklar,mutfak ocağı,sokak lâmbasına varıncaya kadar bol-bol tüketir,para ödemezsiniz.

    Bir evde böyle bir tüketimi karşılayacak panel gücü ne olur diyecekseniz?Üst sınır 1 Megawatt olduğuna göre 1000kw/30gün=33-34kw./günde 5saat=7 Kw/saat panel gücü kurmalısınız.Buna göre on grid inverter de en az 8-10 kw. olmalı.
    On grid inverter fiyatını bilmiyorum ama panel grubu en az 4500-4800 dolar civarı.Çift yönlü sayaç+10 kw.lık ongrid inverter+devlete ödenen harç vb. eklenince toplam maliyet ortaya çıkar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 7 Ekim 2015; 22:16:17 >




  • malisert32 kullanıcısına yanıt
    Ayrıntılı yanıtınız için teşekkür ederim.Konuyu açtıktan sonra biraz daha araştırma fırsatı buldum.Söylediğiniz gibi devlet büyük çaplı yatırımlara iyi teşvik veriyormuş.Kalkınma ajansları ve dunya bankasi gibi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.