Şimdi Ara

Müslüman olanlara soruyorum; eğer alaskada doğup büyüseydiniz islamı tercih edermiydiniz? (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
414
Cevap
3
Favori
17.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
147 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zihnin Geleceği

    Türkiye deki müslümanların çoğu deist sayılır. Zaten kimsenin araştırma-okuma yaptığı yok yapanlarında bir çoğu taraflı yapıyor. Dolayısıyla alaskada doğmaya gerek yok Türkiye dekilerin bir çoğu inanıyorum diyor dinle alakası yok alaskadaki adam inanmıyorum diyor onun da dinle alakası yok 😁.

    Türkiyedeki müslümanlar deist değilde biracık gnostik oluyorlar, çünkü neye inandıklarını bilmiyorlar.

    Tabi bunu agnostik felsefe ile karıştırmamak lazım zira agnostik felsefe bilmediğinin farkında ve asla bilinemeyeceğini savunuyor. Ve bana göre en kaliteli teolojik anlayıştır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hermes Marka Çanta

    Kafandaki bilgileri boşaltmazsan içine yeni bilgi koyamazsın.



    Alıntıları Göster

    Sanirim insan beynini harddisk ile karıştırdın. Eğer Allahin yarattığı insan beyni öğrendikçe dolsaydi hayatı boyunca öğrenmeye devam eden akademisyen vb kişiler geçmişi hatirlayamazdi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevaben evet tercih ederdim denecek

    gerçekte asla bilemeyiz. cünkü hayır tercih etmezdim diyecek olsa "taklidi iman" sahibi olduğunu itiraf etmiş olacaktı. Hatta irade var mıdır yok mudur diye düşünmek zorunda kalacaktı. O yüzden kolay cevap. Evet benim ruhum kalu bela  da "sen bizim rabbimizsin" dedi dünyanın neresinde doğarsam doğayım fark etmez diyecektir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: halil altın

    Sanirim insan beynini harddisk ile karıştırdın. Eğer Allahin yarattığı insan beyni öğrendikçe dolsaydi hayatı boyunca öğrenmeye devam eden akademisyen vb kişiler geçmişi hatirlayamazdi



    Alıntıları Göster

    Halil zamanında farklı konularda yazdıklarına katılmayıp, karşı sizlerin de olmuştur sana karşı. Amma velakin bu arkadaş ve diğerleri genelde bikimsellikle her şeyi açıklayabileceklerini, açıklanamayan karın ise inkarini kolay buluyorlar.


    Farketmez zaten inkar kolay kabullenmek zordur. Biz gayba iman ettik, ve herkese de bir süre verildi mi? Verildi. Zaten şu dünya hayatında gözümü açtım yumdum yaş 40 larda. Kendimce düşünüyorum ahiret olmasa zaten zararda değilim ama ya varsa? Hz. Ali efendimizin dediği gibi. Değer mi üç günlük dünyada bu nizamın alemlerin var olan sahibini yok saymaya değil mi ya!


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Andres Escobar kullanıcısına yanıt

    Baştan sona katılıyorum. Ülkece okuyup araştırmayı çok sevmiyoruz zaten. Sonra sakallı dinden geçinen yobaz tipleri görünce ulan bu dinde de iş yok diyip geçiyoruz.

    Birileri çıkıyor Yaradanın (benim inancıma göre) "Oku" diye başladığı kitap için 'bunu herkes okuyup anlamaz, Türkçe okumak günahtır, biz size anlatırız' deyip çıkar sağlıyorlar. Diğerleri sadece kadınların göbeğine yazı yazıp taciz edenleri görüp genelleme yapıyorlar.


    Halbuki tüm dinlerin temeli güzel ahlak değil mi. Başkasının hakkını gasbetme, şahsi çıkarın için yalan yanlış iş yapma. Sonra ister inan ister inanma, iyi biriysen korkacak bir şey yok bence.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GarçonBlanc

    Evet de bu sandıklarının mantıksız gelme sebebi hiçbirinin nedenini araştırmamış olman. Ödev: Git araştır neden günahlı doğarmış bir bebek ve orijinal günah nedir ne değildir?



    Alıntıları Göster
    Hadsizlik etme

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunun mekan ile alakası yok. Eğer nasip varsa, insanlar müslüman oluyor bu kadar basit.


    Bazı haberler görmüştüm. ABD'de Latino dediğimiz Orta ve Güney Amerika kitlesinde hızla bir İslamiyete geçiş olduğu söyleniyordu. Burada herkes rastgele kafadan atar ve kimse araştırmaz. Ama araştırmak isteyenlere kaynak vereyim.


    Kaynaklar:


    https://www.ibtimes.com/muslims-america-more-latinos-converting-islam-us-population-grows-report-claims-2242465?fbclid=IwAR0hc3rB9WH0N0oWTmMKFfzpUoRoIO9bS7FiBH6Wsl-pukNNGOtIEozy1mk

    https://www.northjersey.com/story/news/2019/12/02/growing-number-latinos-nj-converting-islam/2567295001//

    https://www.inquirer.com/news/latino-muslim-ramadan-philadelphia-converts-growing-islam-in-spanish-20190505.html

    https://www.usnews.com/news/best-countries/articles/2020-07-02/numbers-of-us-latino-muslims-growing-rapidly





  • Sene 2000 falan. Ortaokulda bir din eğitimi öğretmenimiz vardı. Gencecik bir adam. Sanırım din kültürü ve ahlak bilgisi dersini işleyen ülkedeki tek insan olabilir. Derslerde resmen dinler teorisi yapardık. Cehennemin sıcak olarak tasvir edilmesi ile İslamiyet'in Arap yarımadasına, sıcaklığın devamlı insan hayatını tehdit ettiği bir coğrafyaya gelmesinin ilgisi var mı sizce diye sorardı bize. Antarikaya inseydi dinimiz cehennem soğuk olarak mı tasvir edilirdi? Peki antartikada birisi İslamiyeti okuyunca oo cehennem sıcak hadi cehenneme gideyim mi derdi. Sohbetler ederdik üstüne. Biz mezun olurken son veli toplantısında duygulanmış, ben böyle öğrencileri bir daha nerede bulacağım diye.

    Sizin sorunuz tabii daha konular bu kadar derinleşmeden soruldu. Katolik ailede doğduysam suçum ne? Amish doğduysam suçum ne? Cevabı inancın içinde saklı. İnanan için inanmamak absürt. İnanan için bu insanların da aklı var ya, azıcık kullansalar görecekler aslında gerçek dinin islam olduğunu. Ama bunun bir paradoks olduğunu görmek lazım. Evet, müslüman doğan biri daha avantajlı ama herkes zaten default olarak ölüm ve sonrasına kafa yoruyor. Allah bu şekilde yaratmış zaten. Kaldı ki denir ki bir mağarada da yaşasan ömrün boyunca, islam'ı sadece kafanı kullanarak bulabilirmişsin.

    İnanç bu şekilde. İslama inanan buna inanır. Basitçe allah akıl fikir vermiş, bunu kullanarak müslüman olmak çok da zor değil, yükümlüsün. Nokta.

    Ama şimdi orada kaç müslüman var %1 mi? Sen de %1 ihtimalle müslüman olmayı başarırdın kanka, ihtimallerin çok değil. Bu yüzden ayrım olmasın diye müslüman arkadaşlar cihat yapıp duruyor ya, amish'in dölü es kaza müslümanlığı bulamazsa günahı onun boynuna çünkü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • evet müslümanlığı tanıdıysam kabul ederdim fakat alaskadan da ayrılmazdım

  • Aberrant Warden kullanıcısına yanıt

    Aynen kanka


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünya'nın neresinde olursam olayım muhtemelen farklı bir din arayışına girmezdim. Bunun için ebeveynlerimin çok kötü insanlar olup benim de onların inançlarını ve fikirlerini sorgulamam gerekirdi.

  • Siz Müslümanlara bakıp bu yorumlarda bulunuyorsunuz lakin unutmayın ki hatasız olan Müslümanlar değil İslamiyet'tir..
    Müslümanlar İslamiyet'i yaşamadığı için bu haldeyiz ya zaten..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dinlerin hepsi birer ritüeldir, yani inancınızı gösterme ve manevi olarak rahatlamak içindir. Yaratıcının bunlara ihtiyacı yok, sizin ihtiyacınız var. Önce bunu anlamalıyız.


    Alaska doğsaydım belki de başka bir dine tabi olabilirdim, sonuçta ritüeli herhalde başka bir şekilde yerine getirirdim.


    Yine Alaska'da doğsaydım ve herhangi bir dine - tapınmaya tabi olmasaydım, bugüne kadar okuduğum - düşündüğüm - sorguladığım ve gördüklerimi görseydim yine bir yaratıcıya inanırdım.

  • Ateist bir arkadaşımın üniversitede dinci arkadaşlara sorduğu bir soru vardı, şöyleydi;

    Allah kendisinin kaldıramayacağı kadar büyük bir taş yaratabilir mi?

    Konuyu görünce bu soru geldi aklıma, sizin cevabınız ne olur bu soruya?

  • Tercih ederdim, ölüm herkesin kapısını ansızın çalacak. İşte o zaman ne gerçek ne hayal göreceğiz.

  • müslümanların kaçı kuran okumuş acaba? alaskada doğup araştırıp islama geçmesini bırak herif müslüman doğmuş daha rehber kitabını okumamış. herkes kendi müslümanlığını yaşıyor ülkede. standart değil yani.

  • Uzun yıllar deist olarak yaşadım, herzaman bir yaratıcının varlığına inanıyordum. 20 yaşıma kadar kafamda tanrı modeli sürekli vardı fakat herhangi bir dine inanmazdım, lise çağlarından beri baya araştırma yaptım budizmi veya son 100 yılda türemiş abidik gubidik dinleri saymıyorum. Kutsal kitapları okuduğumda aklıma en çok yatan islam oldu, 2 yıldır da müslümanım. Bu dediğin 100 yıl önce olsa büyük ihtimal ya ateist olurdum yada alskada en yaygın olan dinlerden birine inanırdım ama şuan internet olduğu için dünyanın her hangi yerinden biri binlerce kilometre uzaklıktaki bir dini bile öğrenebiliyor.

  • Çok zor |.. Amerika ya da avrupada doğup Müslüman olmak imkansıza yakın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.