Şimdi Ara

Multisplit klima önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
3
Favori
22.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yeni taşınacağımız eve 3 adet klima gerekiyor. Bütün hatlar çekili, dış ünite tek olmak zorunda. (Yerini ona göre ayarlamışlar binada)
    Bu arada şehir Bursa
    45m2
    18m2
    13m2
    Aslında kışın kullanmayacak sadece yazları 1-2 ay çok sıcak olunca.

    Bütçe olarak 10bin tl yi çok fazla geçmek istemiyorum.
    Mitsunishi electric ve heavy 20bin tl civarı fiyat çıkıyor.
    Toshiba ise daha yüksek btu larda 13bin tl fiyat verdi.
    Toshiba ras-4m27s3av-tr dış ünite = 8664tl
    Toshiba ras-m10j2kvg-tr iç ünite x 2 = 1367tl x2
    Toshiba ras-b24pkvsg-tr iç ünite =2113tl
    Toplam 13bin yaparız dediler.

    Klima konusunda tecrübeli olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Bu toshiba alınır mı?
    Yoksa daha uygun bulunabilir mi aynı kalitede?
    Bir sürü marka var hangisi nasıldır bilmiyorum.
    Mesela Arçelik klima alınır mı? Fiyat sormaya gerek var mı?
    Daha önce mitsubishi heavy kullandık. 10 dakikada soğutuyor odayı. Tek istediğim hızlı bir şekilde soğutma yapması.
    Önerilerinizi bekliyorum
    Şimdiden teşekkürler.







  • Hocam multi split klimalarda Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy, Toshiba, Daiken, Gree gibi markalar başı çekiyor. Ben geçen sene alacağım zaman M. Electric, Toshiba ve Daiken markalarını incelemiştim. Daiken ve M. Electric üç iç ünite + bir dış ünite için aşağı yukarı aynı fiyatı vermişlerdi, toshiba onlara göre yaklaşık 6-7 bin TL daha aşağı fiyat vermişti. Size verilen fiyatlar da aşağı yukarı öyle.

    Toshiba'da iç ünitelerin hepsi multi split altyapısına uymuyor demişlerdi. Uyanlar içinde en iyi olan iç ünitenin bile özellikleri ortalama bir klima ayarındaydı. Daiken ve M. Electric klimaların iç ünitelerindeki işlevler, filtreler, çalışma modları vs. daha etkileyiciydi. Ayrıca toshiba'nın iç ünitelerinin tasarımı çok dandik gelmişti. Dış ünitelerinin ürettiği kw gücü, elektrik tüketimi, tasarım, işlevler, servis ağı ve memnuniyeti gibi birçok yönden inceleyip M. Electric almaya karar vermiştim.

    Ben aldıktan birkaç ay sonra arkadaşım Toshiba multi split klima aldı. Evlerine gidince kabaca bir kıyaslama yaptım. Dört kişinin bulunduğu odayı, 21 derecede setli iken son fan hızında 2-3 saatte ancak soğutabildi. Tabi bunda mutlaka odanın cephesi, yalıtımı, içeride çalışan cihazların etkisi vs. vardır ama benim klimalar orayı 27 dereceye ayarlı iken 15-20 dk'da buz gibi yapardı diye düşünüyorum. Toshiba kumandası bile Arçelik ayarında geldi bana. Üstelik en sessiz fanda bile bence gece rahatsız eder. Benim klima 19 db ses çıkarıyor ve gerçekten bazen çalışıyor mu diye gidip elimi tutuyorum. :) Toshiba'nın iç üniteleri çok küçük ve hafif. Bence performansları da bir tık altta kalıyor. Her ne kadar kendileri katalog verilerine göre dış ünitelerinin daha güçlü olduklarını söyleseler de...

    Ben aldığım iç ünitelerle ilgili küçük bir sorun yaşamıştım, hiç tereddüt etmeden bir üst seri ile değişim yaptılar aylar sonra. Yani servis memnuniyeti inanılmaz derecede güzel. Üç iç üniteyi birlikte açtığımda bile rahatlıkla soğutuyor evi, yani dış ünitenin gücünden de memnunum. Dışarıda 38 derece sıcaklık varken ve içerisi 31,5 derece iken klimayı test amaçlı 16 dereceye alıp, son fan hızında çalıştırdım. Bir saat sonra oda 18 dereceyi gördü ki normalde hasta olur insan o soğukta. Evin yalıtımı iyi, ara kat ve güneş görmeyen bir saatte denedim. Elektrik tüketimini söylememe gerek yok, inanılmaz az yakıyor. Ayrıca iç ünitelerde termal gözler var, odadaki kişileri algılayıp onlara üfle / üfleme diyebiliyorsunuz. Odada kimse kalmadığında kendini kısıyor, doğal rüzgar işlevi, hava temizleme ve iyonizer işlevi var, havadaki bakterileri üzerinde takılı bir cihazla yok edebiliyor. Wifi üzerinden şehir dışında bile olsanız klimaları kontrol edebiliyorsunuz. Yani iç üniteler çok fonksiyonlu ve gerçekten inanılmaz konfor sağlıyor. Önceki klima buz gibi üflerdi ama hep hasta ederdi. Bu klimalar iklimlendirme yapıyor ve hiç çarpmıyor.

    Özetle, ben olsam fiyat farkına değer diyip M. Electric veya Daiken'ı tercih ederdim hocam. M. Heavy ise bence Toshiba'dan sonra düşünebilirsiniz. Aslında bunların hepsi çok iyi klimalardır, birçok yönüyle sizi mutlu ederler. Ben sadece kendi deneyimlerimi ve izlenimlerimi aktarmak istedim.

    Saygılar.

    EKLEME: Multi split klima için tüm klima borularının aynı noktaya çekilmiş olması gerekiyor. Siz de altyapının bu şekilde olduğunu söylüyorsunuz. Bu şekilde bir altyapıya multi sistem almak zorunda DEĞİLSİNİZ. Her odanın kablosuna ayrı bir dış ünite de bağlayabilirsiniz. Oturduğum sitede bahsettiğim gibi bir altyapı mevcut. Ama bazı kişiler önceki klimalarını kullanmak istedikleri için aynı duvara 3-4 tane klima taktırmışlar. Çok çirkin bir görüntü ve kullanırken ekonomik değil. Ama mecbur kalırsanız, aklınızda olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gencturk33 -- 26 Ağustos 2019; 23:50:41 >




  • Selam, bizim evde 6 portlu Mitsibushi Elektrik var, 5 klima bağlı, iç üniteler ise Zen serisi, biz 3 yıl önce sadece dış üniteye 10 bine yakın bedel ödemistik diye hatırlıyorum.
  • Sanırım toshibayı alacağım. Arada çok büyük fiyat farkı var. Multi klimalarda toshiba kampanyasından dolayı çok ucuza geliyor. Arçelik tarzı klimalardan bile daha ucuza. Ayrıca görüştüğüm mitsubishi, daikin, hitachi bayilerinin bazıları bile toshibanın multi kampayasının çok iyi olduğunu ordan almamı söylüyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: baranino

    Sanırım toshibayı alacağım. Arada çok büyük fiyat farkı var. Multi klimalarda toshiba kampanyasından dolayı çok ucuza geliyor. Arçelik tarzı klimalardan bile daha ucuza. Ayrıca görüştüğüm mitsubishi, daikin, hitachi bayilerinin bazıları bile toshibanın multi kampayasının çok iyi olduğunu ordan almamı söylüyor.
    Merhaba. İki iç üniteyi aynı anda çalıştırmayacaksanız iyi bir kampanya. İki iç ünite de aynı anda çalışacaksa dış ünite yetersiz gelecek ve performans düşecektir. Bu durumda da kampanyanın dışında bir kombinasyon seçerek dış üniteyi iç ünitelerin gücüne eşdeğer boyutta seçmek gerekir.

    Saygılarımla...
  • Hepsini aynı anda çalıştırmam. Ya salon ya da yatak odaları. Zaten kullanım 1-2 ay çok sıcaklarda
  • quote:

    Orijinalden alıntı: baranino

    Hepsini aynı anda çalıştırmam. Ya salon ya da yatak odaları. Zaten kullanım 1-2 ay çok sıcaklarda
    Bu durumda tercih edilebilir. Bayiler bu durumu sormayabiliyor. Sonrasında şikayet sebebi oluyor,klimam ısıtmıyor soğutmuyor diye. Bu nedenle haberdar etmek istedim.

    Saygılarımla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: klima5505

    Merhaba. İki iç üniteyi aynı anda çalıştırmayacaksanız iyi bir kampanya. İki iç ünite de aynı anda çalışacaksa dış ünite yetersiz gelecek ve performans düşecektir. Bu durumda da kampanyanın dışında bir kombinasyon seçerek dış üniteyi iç ünitelerin gücüne eşdeğer boyutta seçmek gerekir.

    Saygılarımla...

    Alıntıları Göster
    Çok önemli bir noktaya değinmişsiniz hocam. Toshiba'da üç tane (9+12+18) iç ünite seçince, ikisini bile aynı anda açma ihtimaliniz olacaksa 3 çıkışlı değil 5 çıkışlı dış ünite veriyorlar. 3M ikisi aynı anda açıldığında bile yetersiz gelir diyorlar. Ki dış ünitede 3M ile 5M arasında çok fark var. Ama aynı anda açılmayacaksa bu kampanya uygun. Eğer imkânınız varsa iç üniteleri daisekai kalitesinde seçerseniz konforlu da olur.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gencturk33

    Çok önemli bir noktaya değinmişsiniz hocam. Toshiba'da üç tane (9+12+18) iç ünite seçince, ikisini bile aynı anda açma ihtimaliniz olacaksa 3 çıkışlı değil 5 çıkışlı dış ünite veriyorlar. 3M ikisi aynı anda açıldığında bile yetersiz gelir diyorlar. Ki dış ünitede 3M ile 5M arasında çok fark var. Ama aynı anda açılmayacaksa bu kampanya uygun. Eğer imkânınız varsa iç üniteleri daisekai kalitesinde seçerseniz konforlu da olur.

    Alıntıları Göster
    Teşekkür ederim hocam. Kampanya dışında da fiyatı uygunlaştırdığı için bu şekilde dış ünite küçük seçilebiliyor. Özellikle işletmelerde tercih ediliyor. Çünkü insanlar ofislerindeyken veya toplantı odasındayken klimayı kullanıyorlar. İşletmeye göre değişmekle birlikte insanlar hem toplantı odasında hem de ofislerinde olmayacağı için,ya toplantı odasındaki iç ünite ya da ofisteki iç ünite çalıştırıldığı için dış ünite küçük seçilebiliyor. Dış üniteler aynı mantıkla üretildikleri için kapasiteleri büyüdükçe bağlanabilir iç ünite sayıları da artıyor. Kullanılmayan iç ünite girişinin bakır tapaları kapalı tutuluyor ve kullanılmıyor. Tabii bununla birlikte dış üniteye bağlanacak iç ünitenin minimum kapasite değeri de var. Bu değerin altında iç ünite bağlanması mümkün değil. Min. değerin aşılması durumu da ancak multi iç üniteye tek iç ünite bağlandığı durumlarda olabiliyor.

    Yani aslında multi sistemin avantajı birden fazla iç üniteyi tek dış ünitede toplamak ile birlikte dış ünite kapasitesini uygun hallerde küçük seçerek maliyeti düşürmektir.

    Saygılarımla...




  • 3m dış ünitenin aynı anda 2 klimayı çalıştırmayacağını Zaten toshiba yetkilisi söyledi. O yüzden 4m olan dış ünite için fiyat verdi. Ama bu 3m 4m ünitelerin btu değerlerini göremedim kataloglarda
  • quote:

    Orijinalden alıntı: baranino

    3m dış ünitenin aynı anda 2 klimayı çalıştırmayacağını Zaten toshiba yetkilisi söyledi. O yüzden 4m olan dış ünite için fiyat verdi. Ama bu 3m 4m ünitelerin btu değerlerini göremedim kataloglarda
    3M dış ünite 25590

    4M dış ünite 27300

    Btu'dur.

    Saygılarımla...
  • Multi klima konusunu görmüşken bende bir soru sormak istiyorum. Sorum şu: Multi klimalarda dış ünite farklı marka iç ünite farklı marka seçmek mümkün mü? Mesela iklimsa'dan dış üniteyi mitsubishi heavy iç üniteleri sigma plus seçilebilir mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burçak

    Multi klima konusunu görmüşken bende bir soru sormak istiyorum. Sorum şu: Multi klimalarda dış ünite farklı marka iç ünite farklı marka seçmek mümkün mü? Mesela iklimsa'dan dış üniteyi mitsubishi heavy iç üniteleri sigma plus seçilebilir mi?
    Merhaba.

    Bu işlem,multi ve VRF sistemlerde ancak kablolu haberleşme protokolünün uyumlu olması ile mümkündür. Yani her farklı marka birbirine uyum sağlamaz. Bunu ancak üretici firmadan öğrenebilirsiniz. Daha çok yenilenen VRF sistemlerinde tercih edilen bir işlemdir. Sadece dış üniteleri değiştirerek,borulara ve iç ünitelere dokunmadan sistemin yenilenmesini sağlamak amacıyla uygulanan bir yöntem. Ancak multi sistemlerde hangi markanın hangi marka ile uyumlu olup olmadığını en doğru şekilde üreticilerine,yani Sigma ve M.Heavy için İklimsa'ya sormanız uygun olur.

    Saygılarımla...




  • klima5505 verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burçak

    klima5505 verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
    Rica ederim. Faydalı olmasını dilerim...
  • Arkadaşlar yeni bir eve taşınma durumu var. Multi sistemi bende düşünüyorum. Mitsubishi Heavy ve Mitsubishi Eleçtrikle görüştüm. Benim merak ettiğim konu şuydu: " Örneğin 14.00 btu'luk bir multiye aynı anda çalıştırmamak koşuluyla, 2 tane 12'lik (mutfak ve oturma odası) bağlanabilir mi?" sorusuydu. Mitsu servislerinin ikisi de bağlanabilir, dedi.

    Benzer şekilde, 18'lik bir dış üniteyi; 9+7+ 18'lik 3 iç üniteye bağlayabilir miyiz dedim, bağlanabilir dediler. Tabi bu durumda 18'lik çalışırsa diğerleri çalışmayacak. Ya da 2 adet 9'luk aynı anda çalışacak.

    Teyit etmek amaçlı soruyorum. Klimalar aynı anda çalışmamak, ya da dış kapasiteye göre çalışması koşuluyla bu şekilde kurulabilir mi? (Mitsubishi Electrik servisi Gree multileri bu şekilde bağlamak mümkün değil, dedi. Onlarda max sınırlandırmaya uymak gerekiyormuş.)

    Bu arada mitsubishi heavy'lerde SCM40 MODEL 14.000 BTU Klima nominalde 840 watt; SCM50 17.000 BTU olan 1050 WATT nominal tüketim veriyor. Ve bu değerler sanırım A+++'ya denk gelir. Çok iyi görünüyor.

    Ne dersiniz, Heavy'leri tavsiye eder misiniz?

    Bu olmazsa SİGMA VE ARÇELİK multileri önerir misiniz?

    Not: Sadece soğutma amaçlı yazın 2 ay kullanılacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burçak -- 24 Aralık 2019; 21:19:11 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: burçak

    Arkadaşlar yeni bir eve taşınma durumu var. Multi sistemi bende düşünüyorum. Mitsubishi Heavy ve Mitsubishi Eleçtrikle görüştüm. Benim merak ettiğim konu şuydu: " Örneğin 14.00 btu'luk bir multiye aynı anda çalıştırmamak koşuluyla, 2 tane 12'lik (mutfak ve oturma odası) bağlanabilir mi?" sorusuydu. Mitsu servislerinin ikisi de bağlanabilir, dedi.

    Benzer şekilde, 18'lik bir dış üniteyi; 9+7+ 18'lik 3 iç üniteye bağlayabilir miyiz dedim, bağlanabilir dediler. Tabi bu durumda 18'lik çalışırsa diğerleri çalışmayacak. Ya da 2 adet 9'luk aynı anda çalışacak.

    Teyit etmek amaçlı soruyorum. Klimalar aynı anda çalışmamak, ya da dış kapasiteye göre çalışması koşuluyla bu şekilde kurulabilir mi? (Mitsubishi Electrik servisi Gree multileri bu şekilde bağlamak mümkün değil, dedi. Onlarda max sınırlandırmaya uymak gerekiyormuş.)

    Bu arada mitsubishi heavy'lerde SCM40 MODEL 14.000 BTU Klima nominalde 840 watt; SCM50 17.000 BTU olan 1050 WATT nominal tüketim veriyor. Ve bu değerler sanırım A+++'ya denk gelir. Çok iyi görünüyor.

    Ne dersiniz, Heavy'leri tavsiye eder misiniz?

    Bu olmazsa SİGMA VE ARÇELİK multileri önerir misiniz?

    Not: Sadece soğutma amaçlı yazın 2 ay kullanılacak.
    Merhaba.

    Mitsubishi Electric ve Heavy için de sınırlama geçerlidir. Dış üniteye gücünden daha büyük iç ünite-iç ünite grubu takılabilir. Ancak Multi de olsa VRF de olsa bunun sınırı vardır.

    Bazı markalar bunu kombinasyon tablosu ile,bazıları % oranı ile ( örneğin; iç ünitelerin toplam gücü,dış ünitelerin %160 kadarı olabilir diye belirtilir),bazı markalar da mevzubahis dış üniteye bağlanacak max. kapasiteyi kW cinsinden verir.

    Aynı anda çalışmamak şartı ile bu cihazlar bağlanabilir. Ancak benim tavsiyem aynı markaların servislerinden de onay almanızdır. Montaj aşamasına gelindiğinde uyumsuzluk yaşamamak adına faydalı olur.

    Enerji verimliliği için tüketimden ziyade SEER ve SCOP değerlerine bakmamız gerekir. Multiler eşdeğer boyutta bireysel klimalara göre özellikle iç ünitelerin hepsi çalışmadığında biraz daha fazla tüketime sahiptirler.

    Mitsubishi Heavy'i tavsiye ederim,memnun edecektir.

    Ancak iç ünite seçimi de önemlidir. Nasıl olsa dış ünite aynı,değişmiyor diyerek düşük model iç ünite seçmek de performans,sessizlik vb. durumları etkileyecektir.

    Mitsubishi Electric'te asgari olarak Enviro serisi iç üniteyi tavsiye ederim. Heavy düşünürseniz de asgari olarak Premium serisini tercih ediniz.

    Sigma ve Arçelik multiler de düşünülebilir ancak M.Electric ve Heavy arasında kayda değer(işçilik+malzeme dahil) bir fiyat farkı varsa tavsiye ederim.

    Aksi halde M.Electric veya Heavy daha iyi olacaktır.

    Saygılarımla...




  • İlginiz için teşekkür ederim.

    Bu arada multi yerine tek tek klimayı da düşünme durumu var. Bu durumda şu LG Prestige serileri (5-6 yıl Önce çıkmıştı) kağıt üstündeki verilere bakınca bugünün A+++ klimaları gibi. Fiyatları da çok uygun. Multi yerine 2 adet 9'luk, 2 adette 12 lik alsam, 11 bin TL gibi bir fiyat çıkıyor.

    Bu klimalara ne dersiniz?
  • İlginiz için teşekkür ederim.

    Bu arada multi yerine tek tek klimayı da düşünme durumu var. Bu durumda şu LG Prestige serileri (5-6 yıl Önce çıkmıştı) kağıt üstündeki verilere bakınca bugünün A+++ klimaları gibi. Fiyatları da çok uygun. Multi yerine 2 adet 9'luk, 2 adette 12 lik alsam, 11 bin TL gibi bir fiyat çıkıyor.

    Bu klimalara ne dersiniz?
  • İlginiz için teşekkür ederim.

    Bu arada multi yerine tek tek klimayı da düşünme durumu var. Bu durumda şu LG Prestige serileri (5-6 yıl Önce çıkmıştı) kağıt üstündeki verilere bakınca bugünün A+++ klimaları gibi. Fiyatları da çok uygun. Multi yerine 2 adet 9'luk, 2 adette 12 lik alsam, 11 bin TL gibi bir fiyat çıkıyor.

    Bu klimalara ne dersiniz?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.