Şimdi Ara

Otomatik Purjör hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
8.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle bu mesajımı okuyan herkese merhaba ve teşekkür ederim.

    Merkezi Isıtma sistemli bir apartmanda oturuyorum, 3 gün önce kaloriferlerimizin yanması ile birlikte, binanın genelinde peteklerde bir hava oluşması durumu meydana geldi.

    kapalı devre genleşme tankını kuran firma ile yaptığım görüşmede, bütün kazan sistemini kapalı duruma getirip çatıda bulunan otomatik hava alma purjörünün açılarak bu şekilde bırakılmasını söyledi. bu işlemin ardından yeniden su basmamızı ve haberci borusundan su gelene kadar suyu açık tutmamızı istedi. dediklerini harfiyen yerine getirdik ve sorunumuz çözüldü. ancak kafama takılan bir takım sorular var.

    1. tesisatçı çatıdaki otomatik hava purjörünü kapatmayın, sürekli açık kalsın bir zararı olmaz dedi. (bu doğrumudur? ben çatıda oturuyorum ve azda olsa purjörun ucundan damla damla su geliyor. )
    2. su geliyorsa 2 gün bekle dedi. baktın akan yer göl olmuş purjörü değiş dedi. (nasıl değişilir bilgim yok)
    3. biz borulara su basarken haberci borusunda suyun gelmesine bekledik. su geldiğinde baktımki kazanın üzerindeki göstegede en son derece 40 ancak su sevıyesı 40 ı bile geçmiş durumdaydı. bunun sisteme yada borulara yada daire içerisindeki peteklere bir zararı varmıdır ileride sorun teşkil edermi?

    günlerdir bu soruların yanıtını arıyorum. tesisatçı birşey olmaz diyip geçiştiriyor. ancak yukarıdaki işlemlerden sonra bina olarak ciddi anlamda rahatlama oldu. evinde sürekli hava olduğunu söyleyen daire bile. artık hava olmuyor çok rahat ettik dedi.

    allah rızası için yukarıki konulardan anlayan tecrübeli yada bilgili arkadaşlarımız var ise bir aydınlata bilirlermi. teşekkürler



  • gücelleme.
  • Konu gayet açık, tesisattaki havayı boşaltıp yerine su koymuşsunuz. Yalnız kapalı devre dediğiniz genleşme tankı, merkezi sistem kazanlarda açık yani atmosferle bağlantılı olur. Hava yapma olayı da kazanın yanmadığı saatlerde genleşmenin olmaması sonucu tesisattaki su seviyesinin düşmesi ve açık genleşme tankından giren havanın aşağı seviyelere ulaşmasıdır aslında. Tesisatçınız bu yüzden pürjörün sürekli açık kalmasını önermiştir. Sürekli su eksiltecek tesisata sürekli olarak su basmayı göze alıyorsanız pürjörü sürekli açık tutabilirsiniz...
    Ayrıca açık bırakılınca su kaçıran pürjörün değişmesini önermek abesle iştigaldir. Ne yani musluğu açık bırakınca su kaçırıyor diye musluğu mu değiştirelim?
    Önerim düzenli olarak pürjörün başında durarak hava boşaltıp kapatmanızdır.
  • yanıtınız için teşekkür ederim öncelikle. merkezi ısıtma siteminden anlayan bir usta getirdik. ve oda aynısı söyledi purjörü açık bırakın dedi. purjörü söktüğümüzdede, içine pislik dolduğunu ve bu yüzden purjörün içerisindeki mekanızmanın çalışmamasından dolayı su kaçırdığını söyleyerek purjörü değiştirdi.
    işin açıkçası sürekli çatıya in çık oldukça can sıkıcı bir olay. çünkü purjörü kapatır kapatmaz peteklerde hava birikimi olymaya başlıyor. sanırım bunun devir daim pompaları ilede bir alakası var. çözeceğiz inşallah.
  • Sanırım açık genleşme tankı kullanıyorsunuz, eğer genleşme tankı yeteri kadar büyük değilse tesisata önceki mesajımda bahsettiğim nedenden ötürü, sık sık hava emilir. Bunu da dikkate almanızı öneririm.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.