Şimdi Ara

Muhabbet kusumun kafesinde bit gordum spreyden sonra zehirlenmesinden korkuyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
5.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaslar dun aksam kusum ile birlikte salonda oturuyordum. Kusum ile oynarken bir anda kafesin yatay demirlerinde bir seyin hareket ettigini gordum. Dikkatlice baktigim zaman pire gibi bir hayvan oldugunu anladim. Telefonlada resim cekerek dikkatlice baktim. Bunun uzerine bugun biyoteknik avispray aldim. Bu bit spreyini bana abim onerdi. Kusumda daha yeni oldugu icin cok dikkat ediyorum. Direk eve geldim ve kafesindeki her seyi cikardim. Oncelikle esyalari ve tunekleri kaynar ve sodali su karisimi bulunan bir kabin icine koyup biraktim. Daha sonra kafesinin butun parcalarini tek tek fircayla bir guzel icli disli temizledim. Ve sicak suyla duruladim. Daha sonra kafesi kuruttum ve esyalarida peceteyle kuruttum. Tunekleri de fon makinasiyla islak kalmasin diye iyice kuruttum. Kafesi birlestirdikten sonra disariya biraktigim kusumu dikkatlice elime aldim ve kafasini bas parmagim ile disarda tuttum ve geriye kalan vucudunu avcumun icine aldim. Ilk yapisim oldugu icin spreyi yakin tuttum ama cok az sıktım. Kanatlarinin altina bacaklarina govdesine filan sıktım. Daha sonra kafesine koydum. Kafesindeki yeni yemden birazcik yedi ve daha sonra yatacakmis gibi oldu. Bende iceriye gitmek icin sandalyeden kalkarken birazcik ses cikinca bir anda gozlerini acti ve gagasiyla vucudunu kasidi. Bende bu spreyin gagasina bulasip onu zehirlemesinden korkuyorum. Sizce bir sey olurmu yardim edin.
    Muhabbet kusumun kafesinde bit gordum spreyden sonra zehirlenmesinden korkuyorum
    Muhabbet kusumun kafesinde bit gordum spreyden sonra zehirlenmesinden korkuyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • olabilir aslında kimse bu yönden düşünümor. bit gördümü sıkıyor sonra o sprey kimyasal kalıyor tüylerin arasında deride gagasını kaşıdımı ağız yolu ile bulaşıyor.


    işin kötü tarafı bit nasıl gelmiş ? kuş yenimi aldın geldi . kuşun duşluğu filan varsa koy kendi yıkansın. yada hafif elin ile sürdüğün yerlere elin ile nazikçe su ile hafif ıslat
  • Öncelikle, kuşu yıkama bu bitlerin tüylerden çıkmasını engelleyecektir. Petshoplarda satılan (Biyoteknik olsun) spreylerden al bir tane. Kuşun gözünü elinle kapatarak kanat altı dahi yer yere sık.

    Kafesin üstündeki herşeyi çıkar ve yıka (tünekler hariç). Sonra kafesi ve tünekleri elma sirkesi ve su ile sil yada yıka. Burada unutmaman gereken, 1 bardak elma sirkesi koyacaksan 4 bardak su koyacaksın.

    Kolay gelsin. (:
  • Evet özellikle muhabbet kuşlarına her önünüze gelen bit spreyi diye satılan ürünü sıkmayın çok hassas hayvanlar. Ayrıca bitler gündüz saklanır sadece kuşun üzerine yapmanız yetmez ortamı da temizlemelisiniz. Ben size akarsid diye bir ürünü tavsiye ederim çok etkili ayrıca hem kuşun üzerine uygulayabilirsiniz hem de ortama rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Gece yapmanız gerekiyor.www.akarsid.com bu sitede satılıyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.