Şimdi Ara

Muhabbet kuşu nasıl yıkayabilirim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kuşu alalı 1.5 hafta oldu.1.5 aylık.Nasıl yıkayabilirim onu ? İnternette kaba su koyun o kendi yıkanır gibi bir şeyler gördüm.Bu doğrumudur ? Yoksa kendim elimle tutup yavaş yavaş mı yıkamalıyım ? Birde kuşu yıkarken sabunlamak gerekirmi ?



  • niye yıkayacaksın ? bu havada yıkanmaz
  • Elidor'un saçları yıpratmayan özel formullü şampuanı ile yıkamanızı öneririm ben.

    Şaka bir yana kuşunuz yıkanmak isterse kendisi yıkanır. Elinizle yıkamayın. Daha çok küçük, yıkanma ihtiyacı duyacağını sanmıyorum. Yani zorlasanız bile yıkanmaz. Kaçar sudan.

    Kuşun bacak boyunu geçmeyen hafif genişçe bir kaba aynı seviyede su koyarak yıkanmasını sağlayabilirsiniz. Eğer sıcak bir yerde duruyorsa sorun olmaz da, eğer ısıtılmayan bir odada duruyorsa arkadaşın dediği gibi yıkamayın. Çok narin kuşlardır, en hafif cereyandan soğuktan etkilenirler.

    Ama illa bir kabın içinde yıkayacaksınız diye kural yok. Zamanla birbirinize alıştıkça elinizdeyken musluktan akan suda bile yıkanır hale geliyorlar :)

    Yıkarkan kesinlikle sabun, şampuan veya benzeri temizlik maddeleri eklemeyin.

    Bu arada kuşunuzun kedi köpek gibi öyle sık sık yıkanmasına ihtiyaç yok. Kokmazlar, kirlenmezler. Eğer kafesten koku geliyorsa altını değiştirin, kafesteki malzemeleri yıkayın.




  • Boyle yikaniyolar ;) arkadas larin dedigi gibi kendi isterse yikanir benim ki ben ellerimi yikarken arada geliyo ama bizim ev sicak dikkatli olman lazim kucukse zaten sevmez pek.
     Muhabbet kuşu nasıl yıkayabilirim ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wunder vogel'in banyo tuzu var. onlardan kullanabilirsiniz veya elma sirkesi de olur.
  • İçinde deterjan vs kimyasal artıgı olmayan bi spreye ılık su doldur.Kafesi banyoya götür.Spreyle 15-20 cm uzaktan su püskürt.Kafes boş olursa daha ıyi olur.Sadece içinde kuş olsun.Altını üstünü ıslat.Hava kış havası oldugu ıcın tekrar yerine getirdiğinde fanlı bi ısıtıcı ıle makul uzaklıktan sıcak haca uflet.Tuylerının kurumasına yardımcı olur.
  • Eviniz Sıcaksa Yıkayın.

    Ben Kuşumu sprey Yöntemiyle Yıkıyorum :) İçine Ara Sıra Elma Sirkesi Koyuyorum 3/1 Elma Sirkesi 3/2 Su Koyuyorum Tüyleri Çok Güzel Oluyor Parlak Ve Saglamlaşıyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.