Şimdi Ara

Kuşum kafesten çıkmak istemiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
1
Favori
34.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 3 hafta önce muhabbet kuşu aldım. Hala alışamadı bize. Hala en ufak hareketimizde korkuyor. Elimve falan zor geliyor. Hep kefesinde durmak istiyor. Kapıdan çıkarmak imkansız zaten geri tüneğine atlıyor. Kafesin tavanını çıkardım ordan çıkarıyorum. Çıkınca odada biraz geziniyor sonra bir yere konup saatlerce oturuyor. Kafesine geri giriyor sonra sadece tüneğinde oturuyor. Yem yemek dışında hareket etmiyor. Ne yapmalıyım? :(



  • Günde yarım saat 1 saat kadar ilgi gösterin
  • Simone Simons kullanıcısına yanıt
    İlgileniyorum hocam gene de çekiniyor bizden
  • tüneği çıkar. Sadece gece tak.

    Youtube da bir kanalda görmüştüm hocam benim tecrübem yok.
  • Merhaba Sana bir örnek vereyim Bir kız Görücü usulu evleniyor kalabalık bir ailenin içine giriyor Sizce hemen alışabilirmi.
    2.Kuşunuzu sevmeyin el ile sadece sesli konuşun salmayın ilk geldiğinde 10-15 gün kadar etrafı iyice ezberlesin gözlemlesin size güvenmeden size yaklaşmaz.
  • soztutan S kullanıcısına yanıt
    Hocam 1.5 ay oldu alalı.

    İstediği gibi girip çıkıyor kafesine ama yanımıza gelmiyor. Kendine yer belledi evde bi dolabın üstünü. Ordan evi seyrediyo. Kıpırdamıyo fazla. Bi de aldığımdan beri hala tüy döküyo. Dök dök bitiremedi tüylerini.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Chaussure

    Hocam 1.5 ay oldu alalı.

    İstediği gibi girip çıkıyor kafesine ama yanımıza gelmiyor. Kendine yer belledi evde bi dolabın üstünü. Ordan evi seyrediyo. Kıpırdamıyo fazla. Bi de aldığımdan beri hala tüy döküyo. Dök dök bitiremedi tüylerini.
    şimdi daha iyi anlaşılıyor tüy dökümünü yukarıda belirtmedigin için cevap vermedim
    kuşların belli zamanlarda hava degişimi yer değişimde tüy dökümüne girerler
    bu normal ama tüyleri dökülürse başka sıkıntı var yani kuşlar tüy bakımı yaparlar kaşınıyor gibi görünürler bunun dışında tüyleri yerlerinden dökülüp azalma varsa Dış parazit olabilir bununda yardımcı olarak önerilerim Vitamin kullanmanız suyuna ayrıca birgün vitamin birgün 3-4 damla kadar limon damlatın hergün degil yemini deiştirin açık yem almayın sürekli yani 2-3-günde bir kafesi temizleyin elinize yem dökün yedirmeye gelmesini saglayın hemen gelmez bir kaç gün sürebilir
    ayrıca yem kıamıyorsa ballı kraker al
    Hangi şehirdesin bu arada



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soztutan -- 31 Aralık 2018; 15:17:46 >




  • soztutan S kullanıcısına yanıt
    Balıkesirdeyim hocam. Ben kuşu aldığımdan beri kafesinin kapısı hep açık. Devamlı özgür yani odada. O yüzden mi alışmadı acaba. Yem falan kırabiliyo. Aldığım kuşçu 2 aylık olduğunu söyledi. Başka bi petshopçuya sordum 5 aylık var dedi. Tüyleri döke döke bitiremedi hocam. Herhangi bir yerinde kellik yok sadece koltukaltında biraz az gibi tüyler ama öncesini bilmiyorum. Kanat çırptığında eve kar yağıyo sanki her yer bembeyaz tüyler uçuşuyor. Ama dediğim gibi kel değil. Yenileri çıkıyor kanımca.

    Edit: Şunu da ekleyeyim. Som bi kaç gündür bi tık daha hareketli. İpten bi bilekliğimi verdim ona onu kemiriyor durmadan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chaussure -- 31 Aralık 2018; 17:25:54 >
  • Vitamin ve mama almayı ihmal etme söylediklerin biraz fazlaca stres kuşa aldıgın günden bu yana özgür olmamalı :)
    ilk 10-15 gün kafesten çıkarmayacaktın olan olmuş ama dedigim gibi vitamin mutlaka alın.
    mama mutlaka alın dandik malzeme açık yem mama almamaya özen göster unutma oda aile bireyi.
    tüy dökümü anormal suyuna limon damlatın ertesi gün portakal suyu damlatın fazla degil 4- damla kadar vitamin alıncada günlük suyunu degiştirin.
  • soztutan S kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim
  • @coderMX


    @mehveş


    @coderMX


    merhabalar ben muhabbet kuşumu alalı üç gün oldu kuşum bana alışmadı kafesden çıkardık 1 kere uçtu ama sonra bir daha hiç uçmadı bize almışmadığı için bunu düşündük bir zaman onu kedi yakalamış ısırmış fln o yuzden mi bize alışamadı acaba bir bilginiz var mı 

  • Uçmakta zorlanıyor olabilir, sakatlığı olabilir, uçmamasının sebebi uçamaması yani zorlanması olabilir.

    Kuşlar insanlara kolay kolay alışmıyor, bizde iki tane muhabbet kuşu vardı. Bir sene geçtiği halde hala korkuyorlardı bizden.

    Evde yumurtlamış, evde büyümüş bir yavru kuş bulursan alışma ihtimali daha yüksek. İnternette perde arkasında yapılan alıştırma videosu var. Beki deneyebilirsiniz.

    https://www.youtube.com/watch?v=ZXYeuPv46dE
  • coderMX C kullanıcısına yanıt

    tmm tşk edrm

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.