Şimdi Ara

muhabbet kuşu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba muhabbet kuşum var 5 aydır bnde fakat hala bize alışmış değil. Kafesten çıkmıyor ve yaklaştığımızda korkuyor ısırma huyuda var çıkıncada kafese kendi giremiyor belli başlı bir sıkıntısı olabilir mi ?



  • sonic8101 kullanıcısına yanıt
    merhaba .belli ki evde kuşunuzu rahatsız eden bir cisim ,nesne,yada başka bir canlı yada birisi onu korkutmuş.Şimdi ilk işin, kuşunu 3-4 gün kendi haline bırak yemini, suyunu,kağıdını falan değiştir sadece .dışarısı içinde kafesin kapağını bir şekilde açık bırak ve kafesin yanından biraz uzaklaş yoksa kuş korkar çıkmaz .eninde sonunda merak edip çıkacaktır .çıkmasa da kafesin önüne biraz yem koy ve kuşunu çok ses olan yerlere götürme bu aşamada.sonra 3-4 gün boyunca kuşunun yanına git ellerini kafesin yanında yavaş hareketler ile ona göster.muhtmelen ilk zamanlarda elinden korkacaktır ama sonra alışırbu aşama bitince 2-3 gün boyunca eline biraz yem koy ve kafesin kapağını aç elini içeriye koy hareketsiz bir şekilde en az 5 dakika tut elini oyle ve bunu günde 2-3 defa yap .onunla yumuşak ses tonu ile ilgilen .ısırsa bile sakın ani hareket yapma ve ona bağırma .eğer böyle yaparsan daha çok korkustursun .Allahın izni ile inşallah size alışır ve alışınca da ısırma huyu da yok olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkenkino -- 12 Ocak 2014; 9:46:05 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sonic8101

    Merhaba muhabbet kuşum var 5 aydır bnde fakat hala bize alışmış değil. Kafesten çıkmıyor ve yaklaştığımızda korkuyor ısırma huyuda var çıkıncada kafese kendi giremiyor belli başlı bir sıkıntısı olabilir mi ?

    kuşunuz yavrumu yada kaç yaşında , duruma göre şartlar değişir... kuşunuzun yaşını biliyorsanız yazarmısınız..
  • Fish-Birds kullanıcısına yanıt
    Yaşını bilimiyorum kardeşim
  • Çok teşekkür ederim denicem inş alışır
  • berkenkino kullanıcısına yanıt
    tmmdır teşekkür ederim denicem inş alışır
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.