Şimdi Ara

MSLA 3D Printer Anycubic Photon Mono inceleme ve deneyim (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
214
Cevap
8
Favori
9.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Uza -00- kullanıcısına yanıt
    Haydaa bu nasıl şanssızlık anlamadım, yani bu printerda kötü gidebilecek tek nokta belki yatağı düzgün ayarlayamamak olabilir, fep delinmesin diye kalıntı kontrolü açısından her printten sonra reçineyi filtre ediyorum yoksa büyük risk. O kalıntılar bir sonraki printte tabla ile fep arasında kalıp delinmelere yol açabilir. Delenler genelde öyle deliyor.
    O yarım kalmış printe şaşırdım nasıl orda fail olabiliyor çok ilginç.
    Valla dediğiniz gibi eğer hatalı print oranı yüksekse bu iş çok pahalıya gelebilir maalesef

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Uza -00- kullanıcısına yanıt

    birseyi merak ettim su hatun modelinde gordugum kadariyla modelin icini bosaltiyorsunuz ki dogru olan o yoksa cok recine gider, modele vakumu onlemek icin delik aciyomusunuz? O ilk bahs ettiginiz vakum problemi derken bu vakumdan mi bahs ediyosunuz? Cunku vakum bu senaryoda onlenemez birsey. Ben de mesela ilk katmanlarda tak tak diye ses duyuyorum oda iste bu vakumdan dolayi fep in tabladan ayrilmamasindan dolayi oluyor ama print ilerledikce o ses kesiliyor.

  • orhanyor kullanıcısına yanıt

    açıyorum evet evet. dizin kesilmiş olduğu yerde delikler var baya büyükçe.


    bu vakum sorunu videosunu yükleyim buraya daha önce bikaç kişiylede görüşmüştüm. ilk katmanlar için normal dediler ama benim baskının sonuna kadar yapıyor.


    Birde aynı baskıyı hiç değiştirmeden iki cihazda da yapıyorum birinde yapıyor birinde yapmıyor. O her vakum gibi yaptıkça modelde vibrasyona da sebep oluyor çünkü.


    Bu önceden çektiğim bir video bunu en üst katmana kadar yapıyor blop diye  





  • Uza -00- kullanıcısına yanıt

    bu ses bende de boyleydi baslarda, hatta dediginiz gibi her printte yapiyodu. Sonra arastirdim biraz bu sesi yapmiyorsa panige kapilin diyenler vardi yani ses olmasi iyiymis diye ama daha sonralarda artik sadece ilk katmanlarda yapmaya basladi ama benim parcalarda resimde gorduldugu gibi kucuk kucuk yan yana parcalar yani vakum imkani pek yok. Genis bir parca bassam eminim bende de olacaktir.

    Delikler icinde bildigim kadariyla bi tablaya en yakin olan bolgede lazim bitane, birtane de en tepeye modeli kapatirken icinde resin kalmasin diye aciliyor ama acikcasi cok ugrasmadim o tarz modellerle.

    Ne olursa olsun tabi FDM kadar kolay degil, isin incelikleri cok fazla ve fail olma ihtimali yuksek maalesef. Konustugumuz gibi garip garip problemler cikabiliyor.

  • Merhabalar,


    Creality Halot-One aldım bugün. slicer programı ne kullanıyorsunuz?

  • Zaquem Z kullanıcısına yanıt

    ben supportlari once prusa slicer da hallediyorum ordan export edip, asil slice islemini photon workshop ta hallediyorum.

  • hocam hayırlı geceler aliexpress te indirim kampanyasında anycubic photon m3 almayı düşünüyorum yeni modeli mono ya oranlara tablası geniş ne dersiniz alınabilir mi ?

  • Ben printerimdan cok memnunum daglara taslara henuz bir problemle karsilasmadim hatta daha fail olmus printim dahi yok. bir kactane oldu yalanim olmasin ama oda makine kaynakli degildi slicerdaki bir kac ayardan oldu.

    ben modelleri artik takip edemiyorum ama benzer bir urune benziyor hemde ekran 4k guzele benziyor. eger kullanacaksan al bence ama daha once defalarca belirttigim gibi fdm printerin yerini almaz, fdm printerda bunun yerini almaz kulvarlar ayri ona gore.

  • Cevap için teşekkür ederim hocam elimde hazırda ender 3 pro(geliştirilmiş) mevcut ekstra olarak sla yazıcı düşünüyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam merhabalar sonunda sla yazıcıma kavuştum(anycubic m3) sormak istediğim bir soru vardı şimdi ilk katmanları yaparken sanki print fep e yapışıyor ve uzaklaşırken yapışmış bişeyi söküyormuş gibi bir ses veriyor bu normal mi ?

  • redthecrow55 kullanıcısına yanıt

    Evet yapisiyor ve hatta o ses geliyorsa iyidir derler. Sahsen ben o sesi duyunca rahatliyorum hersey yolunda oldugu icin. O ses gelmiyorsa print Fep e yapismis ama tabladan sokulmus demektir. Cok sukur benim basima henuz oyle birsey gelmedi ama orneklerini fazlasiyla goruyorum. Sorunun temel kaynaklarindan biri de tabla ayarini iyi yapamamak. Normalde zaten cok kolay bir islem ve FDM sistemle alakasi yok/ yanlis yapma ihtimali de cok az nasil yanlis yapiyolar anlayamiyorum.

  • orhanyor kullanıcısına yanıt

    cevap için teşekkürler hocam peki bu çıkan sesin mesela 6 saatlik printte 1 saat kadar sürmesi sizce normal midir ?


    edit: 2 saat geçti print devam ediyor galiba bu sesin sürekli çıkması normal bişey gibi duruyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redthecrow55 -- 26 Nisan 2022; 21:9:29 >
  • redthecrow55 kullanıcısına yanıt

    evet ses cikar hic sorun yok. dedigim gibi ses cikmayinca endiselenmeye basliyorum ben. cok sukur su ana kadar henuz yapismayan yada yataktan kopup dusen printim olmadi ama siklikla rastlanilan birsey gibi gorunuyor insallah seninde basina gelmez.

    Fep in omru bakimi vs cok onemli. Print baslamadan once tankin icerisinde kesinlikle en ufak bir kalinti olmadigina emin olursan, siseye kalan recineyi dokerken suzgecten gecirirsen hic ama hic bir sorun yasamazsin.

    Bu arada gunes veya isik almayan bir yerde tutarsan VAT icerisinde kalan recineyi bosaltmana gerek yok. Benim recine bazen 1-2 hafta duruyor, printi baslatmadan once tertemiz plastik spatula ile nazikce bir sure ileri geri saga sola karistiriyorum ve printe basliyorum sorun olmuyor.

  • orhanyor kullanıcısına yanıt

    öncelikle cevap için teşekkür ederim. Bende her basımdan sonra VAT ı hep temizliyorum bunu sizden duyduğum iyi oldu zaten nerdeyse her gün print basıyorum o zaman her print ten sonra temizlemeye gerek kalmadı zaten yazıcı güneş görmeyen yerde duruyor sayenizde fazla uğraş gerekmeyecek.

  • redthecrow55 kullanıcısına yanıt

    aynen hele bazisi her printten sonra alkolle temizliyor herseyi, hic gerek yok.

  • orhanyor kullanıcısına yanıt

    hocam dediğiniz gibi yaptım birkç gün iyi oldu ama nedense dün vat ta kalan reçine akıntı yapıp step motorun içine işlemiş step motoru söktüm kapağını açtım içinde reçine olduğunu gördüm bunu temizleme imkanımız var mı varsa ne ile temizleyebilirim ?

    ipa ile temizleme şansımız var mıdır?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redthecrow55 -- 11 Haziran 2022; 18:43:9 >
  • redthecrow55 kullanıcısına yanıt

    IPA hicbir seye zarar vermez ama iyi temizler. bir dis fircasi ile eger ulasabiliyorsan oralari iyice ipa ile temizle olmadi direk IPA dolu bir kap yada kavanozun icine koy biraz gezdir cikar temizlenir bence. yani ben olsam oyle yapardim. VAT tan akmasi cok ilginc o halde uzun bir print sirasinda da akarmis o. herhalde iyi gerdirilmemis yada yanlis takilmis.

  • orhanyor kullanıcısına yanıt

    teşekkürler hocam bir kabın içine ipa koyup biraz gezdirdim şimdi kurumaya bıraktım. bu arada bende nasıl öyle olduğunu hiç anlamadım akmadan önce uzun print basımı yaptım sıkıntı çıkmadı sonra basım yapmak istediğimde stepper motor yukarı aşağı giderken teklemeye başlayınca makinayı söktüm stepper motorun bulunduğu bölümde reçineyi farkettim umarım stepper motora bişey olmamıştır son biri sorum olacak hocam stepper motorun içinde gres yağına benzer sarımsı birşey vardı acaba gres yağı gereklimidir ?

  • redthecrow55 kullanıcısına yanıt

    Cok ilginc gercekten bende o oneriyi kendimden yola cikarak verdim baskalarinin da oyle yaptigini bir cok defa okudum. valla benim vat icinde recine herhalde 5-6 aydir duruyor daha hic degistirmedim bile sadece ustten ekliyorum. emin olmak icin az once gittim ilk defa vati yerinden soktum altina baktim acaba akinti varmi diye..

    valla stepper motor icerisinde gres olup olmadigini acikcasi bilmiyordum ama simdi arastirdim yokmus, sadece icinde bulunan rulmanlarda yag var okadar. o zor donme olayi icin birde rulmanlari kontrol etmeni oneririm kaymak gibi rahat puruzsuz donmeleri gerekiyor.

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.