Şimdi Ara

MSI Summit E16 ya da Monster Tulpar T5 ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kısaca şöyle sorayım:


    MSI SUMMIT E16 FLIP:

    Core i7 1195G7 2.9 ghz, 32 GB RAM, 1 Tb SSD HDD, RTX 3050 Nvidia 4gb, 16 inch ekran. (16:10 ekran oranı), windows 10 pro. 11 saate kadar batarya süresi Yazıyor(?) 360 derece katlanır tochscreen , MSI pen . Hiç bir yerde incelemesi yok. Numerik tuşları var. Benim için önemli.

    Fiyat 29 binlerde

    Yapısı çok ince. Video edit için yeterli olur mu bu işlemci. Isınma sorunu yaşatır mı? Full HD ya da nadiren 4K video editlerken yeterli olur mu.


    MONSTER TULPAR T5

    Yeni magnesyum kasa olan tipi. Core i7 11800H, 16 gb ram ( ben bunu 32 gb yapacağım), 1tb HDD SSD (yanına ilave taktırma imkanım var) Nvidia 3060 6gb ekran kartı. Windows 11 (ben şimdilik windows 10 ile kullanmayı tercih ederim). Benim için en önemli eksiği hatta tek eksiği pil ömrü. 3-4 saat kadar olduğu söyleniyor. İncelemelerde bunun üzerinde hiç durulmuyor, hep geçiştiriliyor. Klavye istediğim gibi. numerik tuşlar var.

    Fiyat 20 binlerde. Benim ilavelerimle 24 binleri bulabilir. (Şu anki fiyatlar üzerinden)


    Kullanım alanım:

    %70 ofis, webde gezinti video film izleme

    %20 Video işleme ( daha çok fullHD, arada bir 4K olabilir. Adobe Premiere, Photoshop kullanıyorum)

    %10 oyun.

    Oyunlarda en son oyunları en üst kalitede oynama amacım yok. Bazı oyunları orta ayarlarda ara sıra bir kaç saat sorunsuz oynayabileyim yeter.


    Aslında, şu anki 3. nesil ve 4.nesil core i7 işlemcili cihazlarımda video edit açısından çok sorun yaşamıyorum. Ama bunlarla webde gezmek için bile prizden uzaklaşamıyorum maalesef.1 saat anca dayanıyor. Performans işlerini kastetmiyorum. Onda süre elbette az olacak. Basit bir web gezintisinde, video film izlemede 6 saatten az pil ömrü yetersizdir bana göre.



    Hangisini tercih etmem uygun olur. Gönlüm MSI dan yana ama daha önceden Monster performansını bildiğimden ve memnun olduğumdan acaba yine Monster ile mi devam etsem bilemedim. Monster'in işlemcisinden endişem yok ama pil ömrü sorun. MSI'ın pil ömrü şahane ama ultrabook tipi i7 işlemcisi beni yarı yolda bırakır mı emin olamadım.


    Düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 25 Ekim 2021; 8:58:43 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.