Şimdi Ara

MSI, mavi ekran hatasını gideren güncellemeyi dağıtmaya başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • MSI UNSUPPORTED_PROCESSOR mavi ekran BIOS güncelleme
    Windows 11, yeni donanımlarda da sorunlar yaşatabiliyor. Yeni kullanıcı raporlarına göre, MSI’ın Intel 700 ve 600 serisi anakartlarındadesteklenmeyen işlemci” iletisiyle birlikte mavi ekran sorunu yaşanıyor. Microsoft’un da doğruladığı bu duruma ilişkin şikayetlerin ardı arkası kesilmeyince MSI, kısa süre içinde kalıcı bir çözüm sunacaklarını belirterek geçici çözüm önerisinde bulundu. Çok geçmeden MSI ve Intel’in birlikte sıkı çalışmasının neticesinde sorunu gideren BIOS güncellemesi sunulmaya başlandı.



    Ayrıca Bkz.Bir Windows 11 hatası ironik bir şekilde Dosya Gezgini’ni hızlandırıyor



    Windows 10 ve 11 PC'leri etkiliyor



    MSI’ın açıklamasına göre, UNSUPPORTED_PROCESSOR hata kodu, yalnızca 13. nesil Intel Core i9 işlemcilere sahip sistemlere belli bir Intel Hibrit Mimari yazılım ayarından kaynaklanıyor. MSI, sorunun KB5029351, KB5029332 ve KB5029331 güncellemelerini alan Windows 10 ve 11 PC’lerde ortaya çıktığını söylüyor.



    MSI, sorunu çözmek amacıyla 600 ve 700 serisi anakartları için yeni BIOS güncellemesini resmî sitesi üzerinden yayınlamaya başladı. Eylül ayı sonuna kadar tüm BIOS sürümleri indirilebilir olacak.



    MSI anakart BIOS güncelleme sayfası
    Anakart modeli BIOS sürümü
    MEG Z790 ACE 7D86v164 (Beta version)
    MPG Z790 CARBON WIFI 7D89v183 (Beta version)
    MPG Z790 EDGE WIFI 7D91vH85 (Beta version)
    MAG Z790 TOMAHAWK WIFI 7D91vH85 (Beta version)
    PRO Z790-A WIFI 7E07vA73 (Beta version)
    PRO Z790-P WIFI 7E06vA92 (Beta version)
    PRO Z790-P 7E06vA92 (Beta version)
    PRO Z690-A WIFI 7D25vAE3 (Beta version)
    PRO Z690-A 7D25vAE3 (Beta version)





    Kaynak:
    https://www.msi.com/news/detail/Updated-BIOS-fixes-Error-Message--UNSUPPORTED-PROCESSOR--caused-BSOD-on-MSI-s-Intel-700-and-600-Series-Motherboards-142277







  • intelde sorun yaşanmış. başlığa eklense de rahat rahat okumasak...

  • toplama bilgisayar, onarılabilirlik istediğin yazılımı yükleme gibi tüm durumları destekliyorum ve seviyorum fakat böyle bir cihazla işinizi yaptığınızı düşünün, işinizi yapmayı geçtim ya; windows lisansı paralı anakart paralı işlemci paralı fakat yazılımsal sorunlarda Microsoft windows'da hiçbir destek sunmuyor neredeyse, support forumları saçma saçma puan kasan insanlarla dolu, her şeyin cevabı format atın oluyor. böyle bir durumda sorumlu kim, ben bu bilgisayarla iş yapıyor olsam nasıl bir destek bulmalıyım?

  • yorumculuklar Y kullanıcısına yanıt

    Aslında stop code veya hata kodu size yardımcı olacak bilgi içerir. Format bir çözüm değildir. Sadece ortadaki kiri görünmeyecek yere atmaktır. En nihayetinde eskiden yaptığınızı yapmaya devam edeceksiniz.


    Burada yapılması gereken sondan ilke doğru son yüklenen güncelleme, uygulama, program veya benzeri şeyleri kaldırmak. Tabii ki kod da yazan hataya istinaden ekran kartı, anakart, işletim sistemi gibi seçenekleri değerlendirmeye almak gerekecek.


    Genel olarak öncelikle update kontrolü her zaman daha iyi çözüm sunuyor.


    Bu konu bir istisna. İşlemci hatası çok sık denk gelebileceğiniz bir şey değil o yüzden ilgili firmadan destek beklemek tek çözüm olabiliyor.


    Toplama değil de markadan alsanız da yaşayabileceğiniz bir sorun maalesef.

  • Şaşırmadık, iphone 17 haberini yapan şahıs yine! Intel'in adı geçmeden haber yapmayı becermiş, bu kadar çekiniyorsanız hiç haber yapmasaydınız ya.

  • Bu ara aynı hatayı almaya başladım.

  • windows'da mavi ekran hatası bitmez , ne güncelleme ile ne başka şey ile

  • drjacob kullanıcısına yanıt
    göremedim mi rahatsız oluyor illaki görmem lazım

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.