Şimdi Ara

MSİ GT 73VR 6RE 'GTX 1070' ÇALIŞMIYOR !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
1.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, başlıktaki gibi daha 1 hatfalık gt 73vr'da gtx 1070'i çalıştıramıyorum, intel hd 530 çalışıyor. Sorunu ilk önce bf4 gibi 3 senelik bir oyununu low ayarlarda 20 fps gibi düşük hız alınca fark ettim.

    GeForce denetim masası hiç bir şekilde açılmıyor(hata kodu bile vermiyor), GeForce experience yüklemeye çalıştığımda sanki pcde hiç nvdia gpu yokmuş gibi "Nvidia GeForce Experience requires a NVİDİA GPU" uyarısı alıyorum. Yine denetim masası> aygıt yöneticisi > görüntü bağdaştırıcılarına girdiğimde sadece Intel Hd Graphics 530 çıkıyor, Nvidia ile ilgili hiç bir seçenek gelmiyor. En güncel sürücü sürümü olan 384.74'ü yükleyeceğim zaman ise " Bu grafik sürücüsü, uyumlu donanımı bulamadı" uyarısı alıyorum.

    Çözümleriniz için şimdiden teşekkürler.



  • Bios ayarlarında sadece işlemcideki grafik kartını aktif edip, nvidia kartı kapatan bir ayar olması lazım. Eğer aktif edilmişse, ağzınla kuş tutsan bir işe yaramaz. Kontrol edip, aktif edilmişse kapatman sorununu çözecektir.
  • Açma düğmesinin hemen altındaki düğmeye basınca ekran kartıyla ilgili uyarı geliyor. Onay verip bilgisayarı yeniden başlattığınızda sistem kartı devreye alır. Ancak bu dediğim yöntem BIOS veya firmware kaynaklı bir hatadan dolayı işe yaramayabilir, veya çok düşük bir ihtimalle sorunlu bir donanımdan kaynaklanıyor olabilir.
  • Windowsta iken GPU yazan düğmeye basın. Sonra gelen pencerede OK tıklayın Laptop bi kaç defa kapanıp açılacak sonra Nvidiaya geçecek. Bastığınız düğmede kırmızı ışık yanacak.
  • Mesajım bulunsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen öyleymiş Cahillik başa bela Bem optimus ile çalışıyor zannediyordum fakat geçiş arasındaki sıkıntılar nedeniyle artık böyle tuş üzerinden geçiş yapılıyormuş.



    Neyse bu dursun böyle ki millet aldığı bir ürünün kullanım kılavuzunu okumanın gerekliliğini öğrensin. Ben okumadım; az daha gereksiz yere garantiye gönderecektik cihazı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki gpu yu masaüstünde çalıştırmanın bir yolu yok mu? Aygıt yöneticisinde intelin gpu su birincil görünüyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kozmonot.

    Peki gpu yu masaüstünde çalıştırmanın bir yolu yok mu? Aygıt yöneticisinde intelin gpu su birincil görünüyor.

    NAsıl yani?
  • Kozmonot. kullanıcısına yanıt
    Maalesef, gpu tuşuna basılmadığında daha doğrusu intel modunda iken ne sağ tıkda nvidia gözüküyor ne de denetim masası>aygıt yöneticisi>görüntü bileşenlerinde nvidia çıkıyor. Sadece intel hd graphics. Tersi durum gpu tuşuna basıp, nvivida etkinleştirilince bu sefer intel gpu'ya hiç bir şekilde erişilemiyor. Bu sefer sadece gtx 1070 çalışıyor.



    Optimus sistemi yok bunda. Açıkcası bana bu yeni sistem pek mantıklı gelmedi. Optimus olayını biliyorum, zaten bunda optimus olmadığı için bu konuyu açtım.



    Zaten pc açık iken gpu tuşuna basışdığında uyarı ekranı çıkıp pc'i reboot etmemi istiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekran g-sync olduğu için optimus özelliği devre dışı. normalde intel gpu da devre dışı olması gerekiyor ama msi o tuşu koyarak kullanma şansı verdi.
  • Optimus sistemi çok sorunlu bir sistem. Gpu tuşu koyulması daha iyi. Hangi gpuyu kullandığınızı bilmek daha iyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.