Şimdi Ara

MSI GP63 SSD Performans Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
1.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • MSI GP63 laptopumda SSD performans sorunu yaşıyorum. Başka bir disk ile arasında aktarım yaparken o diğer diskin verebileceği en yüksek hızı sağlıyor ama kendi içinde aktarım yaparken 3-4 GB'den sonra hız 50-60'lara düşüyor. Test programında da küçük dosyada düzgün sonuç çıkıyor, büyük dosyada çok düşük sonuç alıyorum. İşlemci veya ekran kartı kullanan işlemlerde herhangi bir sorun yaşamıyorum. Handbrake tarzı işlemciyi son derece zorlayan programlarda bile olması gereken performansı fazlasıyla veriyor ama işin içine disk girince tam performans alamıyorum. Misal, oyun oynarken yükleme ekranı yavaş ama oyuna girdikten sonra normal FPS alıyorum. M2 disk için bu durum bana normal gelmiyor. Servise verdim, yaptıkları testlerde diskte bir sorun bulamadıklarını söyleyip geri verdiler. Ben zaten alanı yetersiz kaldığı için diski değiştireceğim ama yeni aldığım diskte de aynı sorunu yaşamaktan korkuyorum. Aşağıda sonuçların resimleri var, bir test gerekiyorsa da yapabilirim.
    Bilgisayar özellikleri:
    16 GB DDR4 Ram
    GTX1060
    Intel i7 8750H

    Not: Başta ısınma sorunu olabileceğini düşünmüştüm ama Aida64 ile ısınma testi yaptım, tüm ısı değerleri normal çıktı.

    MSI GP63 SSD Performans Sorunu
    MSI GP63 SSD Performans Sorunu
    MSI GP63 SSD Performans Sorunu
    MSI GP63 SSD Performans Sorunu
    MSI GP63 SSD Performans Sorunu







  • Ssd ye mahsus bir durum ..sorunlu degil ancak 4 gb ve uzerindeki boyutlarda yazma hızının düşmesi normal
    Tavsiyem Hyperx savage kullanın

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanıtınız için teşekkürler. Ben zaten 11.11'de 970 EVO almayı düşünüyordum bunun boyutu yetmediği için. Tek korkum onda da aynı şey olması.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilemedim ya sorunlu mu değil mi... Aklıma ısınıyor olması gelmişti ama değil anlaşılan. Bende 850 evo var ama böyle bir durum yaşadım mı bilmiyorum. Dikkatimi çekmemiş hiç. Gerçi bilgisayara başka bir ssd den dosya kopyalamadım ki hiç. Hdd performansları da ortada 😄

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • N11'deki 11.11 kampanyası ve yakaladığım güzel bir kuponla 400 TL'ye 500 GB Samsung Evo 970 aldım. Test programlarında 3450 MB/s okuma, 2500 yazma hızı çıkıyor. Kendi içinde dosya kopyalarken de sistemin o anki durumuna göre 850 ile 1050 MB/s arası bir hızda sabitleniyor. Yani MSI servisi diskte sorun olmadığını söylediği halde sorun tamamen diskteymiş.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.