Şimdi Ara

Msi Ge70 2oe xtr267 Fan (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
2
Favori
1.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @cklnc
    Merhabalar, Türkiye takip kodu oluşturulmuşsa örneğin şu şekil "RH123456789TR" bu kodu Ptt Gönderi Takip üzerinden takip edebilirsiniz.
    17track üzerinden yaptığınız takibin sonucunda "İstanbul Başakşehir kabul edildi" demişsiniz bunu Ptt üzerinden yaparsanız ayrıntılı açıklama size yardımcı olacaktır.
    Yüksek ihtimal fanınız haftaya elinizde olacaktır. Hayırlısı ile elinize geldikten sonra haber vermeyi unutmayın. Umarım problem çıkmaz.
  • The25baba25 T kullanıcısına yanıt
    PTT kargo takipte de kabul edildi diyor ya kafam çok karıştı bu kabul olayı geldiğinin göstergesi mi bilemedim ptt yi arasam ayrı dert ilgili birine ulaşmak beklemekten başka çarem yok sanırım. Teşekkür ediyorum dostum yine rahatsızlık verdik..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cklnc C kullanıcısına yanıt
    Dostum benim de öyle sakin ol aynı anda sipariş verdik sanırım :D 4 5 günde geldi ülkeye çok hızlı oldu yani. Bu hafta içinde gümrükten geçip ulaşır elimize diye düşünüyorum.
  • ghost5369 G kullanıcısına yanıt
    Anladım dostum şuan ki sıkıntım ben geç gelir diye asıl ikamet ettim adrese verdim siparişi ama şuan annemlerin yanındayım bu hafta kendi evime geçmek zorunda kalacağım belliki şu kargo durumuna göre.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fan geldi ve sıkıntısız çalıştı. Ürüne biraz daha stok eklenmiş yedek olarak da almayı düşünüyorum.
  • ghost5369 G kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun, inşallah sıkıntı çıkarmazda uzun süreli kullanırsınız.Şu an en yüksek hangi RPM değerlerini alıyorsunuz? Son olarak size ne kadar vergi çıktı? Umarım diğer arkadaşların da fanı ellerine ulaşmıştır. Onlar da gelince bi haber etsin durumlarından.
  • The25baba25 T kullanıcısına yanıt
    Teşekkür etmeyi unutmuşum size tekrar teşekkür ederim gerçekten. Sıkıntı çıkaracağa benzemiyor sağlamdı kontrol ettim yapraklarını vs. İlk taktığımda 5200dü şu an 5500ü görüyor zamanla açılıyor sanırım :D Şu haliyle 2 3 saat oyuna girdim bir sıkıntı çıkarmadı. Vergi 15.60 TL.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghost5369 -- 10 Temmuz 2020; 17:7:57 >
  • Dostum fan geldi benim de sıkıntısız çalışıyor teşekkür ederim her şey için.
  • cklnc C kullanıcısına yanıt
    Maksimum rpm değerine baktınız mı ?
  • ghost5369 G kullanıcısına yanıt
    Normalde 2870 lerde, turboda ise 5800 - 5925 rpm arasında değişiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cklnc -- 10 Temmuz 2020; 18:54:10 >
  • Arkadaşlar selamlar,
    Dün yıllar sonra bilgisayarı temizleyeyim macun değişeyim diye laptopı açtım. Fan çok kötü pislenmiş içini açtım güzelce temizleyip taktım. Bilgisayarı açınca fandan inanılmaz bi ses geliyor. Fan bi yere sürtüyor gibi titreşim yapıyor. Ama aslında sürtmüyor. Üstüne bi kez dokununca sorunsuz bi şekilde çalışıyor. Ama bi kaç dakika sonra yine ses çıkarıyor. Dokunuyorum ses kesiliyor, sonra yine... Sanırım değişmesi gerekiyor. Neyini bozduğumu bir türlü anlayamadım. Defalarca içini açıp tekrar tekrar baktım. Görünüşte bi sorun yok ama sanırım değişim vakti gelmiş.

    Dün internetten direkt sipariş verecektim ama gidip elden alabileceğim yerler aramaya başladım. Evden çalışıyorum ve bir an önce tamir olması benim için çok elzem. Gezerken bu konuyu buldum. İyi ki de sipariş vermemişim. Msi ge70 2oe fan yazan herhangi birini almak üzereydim. Böyle sorunlar olduğunu bilmiyordum. Şimdi ben Aliexpressi bekleyemem. Bilgisayarı da bu halde kullanmak istemiyorum. Arka kapak açık vaziyette 3-4 dkda bir fana dokunup düzeltmekle olmaz. Böyle 20 gün geçiremem. Türkiye'de hala orijinal satan bir yer yok mudur? İstanbulda yaşıyorum.

    Gittigidiyorda bunu gördüm.
    https://www.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/msi-paad06015sl-n039-fan-cooling-fan_pdp_555924449

    Alıp kullanan deneyen var mı acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • RTÇ kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar tekrar selamlar,

    Bugün epey bir telefon trafiği ve ardından Mecidiyeköy turundan sonra çalışan bir fan bulabildim.

    Öncelikle kısaca özet geçecek olursam, bir önceki mesajımda belirttiğim satıcı dahil olmak üzere GittiGidiyor'daki 3 satıcının da elinde N039 yok. Muadili zannettikleri bir ürün var, onu da yukarıda diğer arkadaşlar almış deneyimlemiş. Ben DataServis'i aradım, telefonda özellikle N039 var mı diye sordum. Emin misiniz diye teyit ettirdim ve evet bütün depolarımızda mevcut dediler. Mecidiyeköy bana yakın olduğu için oraya gittim. Oradaki arkadaş yukarıda diğer arkadaşların paylaştığı resimlerdeki gibi yeşil etiketli ve tamamen farklı değerlere sahip 3 çeşit fan getirdi. Gerçekten dediğiniz gibi kalitesizliği elinize alınca bile belli. Fanın etrafında keskin çıkıntılar var. Takınca oturmadı bile. Yine de çalışacağı yönündeki yoğun ısrarlarla fanı takıp çalıştırdım. Aynı konuyu açan arkadaşın dediği gibi çalışıyor duruyor, bir kez dönüyor sonra duruyor. Olmayacağını anlayınca bıraktım çıktım.

    Sonra MSI yetkili servisi ServisPoint'e gittim. BU arada telefonla ulaşmak mümkün değil. Evden çıkmadan önce tam 6 defa aradım. 2. sıradasınız, 4. sıradasınız deyip 1 dk bekleme süresi vermesine rağmen 10 dk civarında telefon kapanıyor. Neyse yetkililer depoyu arayıp sordular. Ellerinde yokmuş. Tayvan'dan siparişle getiriyorlarmış. 50$ + KDV fiyat verdiler. Minimum 4-8 hafta da süre verdiler. Nedenini sorduğumda ise 7-8 yaşında cihazlar olduğu için parçalarını yalnızca siparişle getiriyorlarmış. Başka nereden bulabileceğimi sorduğumda piyasada asla orijinal bulamayacağımı, muadil olarak satılanları alıp deneyebileceğimi ya da Aliexpressten replika ürün getirtebileceğimi söyledi. Mecidiyeköydeki Konyalı Cami'nin oradan sağa dönünce bilgisayarcılara sor dedi.
    Dediği gibi yaptım, ilk denk gelen bilgisayarcıya girdim. BabaFix (Salman Bilgisayar) diye bir yer var. Oraya fanı gösterdim. Depoya bakıp bir tane çakma fan getirdiler. Değerleri oldukça yakın görünüyor. Üstünde siyah bi etiket vardı, değerleri 0.50A 5VDC. Orijinalinin 0.55A 5VDC. Hemen orada bilgisayarımı çıkarıp test ettim. Çalıştı. Turbo fanı açtım, hızlandı. Kapattım yavaşladı falan. 15 saniyelik bi test yapabildim. Monte ederken biraz zorlandım, delikler %100 tutmuyor da %85 falan diyebilirim. Artık illallah ettiğim için fiyat falan sormadan takmıştım. 3-4 yere gittiğimi bulamadığımı söyledim salak gibi. Bunu duyunca tam 130₺ fiyat istedi. Dedim 40-50₺ civarında diye biliyorum bu biraz çok geldi. Senin 40-50 dediğin yerler o çalışmayan cihazlar. Bu orijinal fan vs. dedi ama asla alakası yok. Zaten o kadar asık surat, sinirli tipler ki münakaşaya bile girmedim. Peki tamam deyip fatura kesmeyecek misiniz 6 ay garantisi yok mu dedim. Var faturanızı e-fatura göndeririz dediler. Bi kağıda rastgele ismimi, tcmi ve email adresimi yazdılar. Ödemeyi yapıp çıktım. 1 saati geçti fatura falan gelmedi, zaten geleceğini de sanmıyorum. Yani kapıdan çıkana kadar garanti gibi düşünebilirsiniz. Asla önermiyorum ama benim gibi çaresiz durumdaysanız bir deneyin. Şimdi bir de Aliexpress'ten sipariş vereceğim. 9 dolar fiyatı var. Buna hiç güvenmiyorum, çok kısa sürede bozulacak gibi bir his var içimde. En azından getireyim elimde dursun.




  • RTÇ kullanıcısına yanıt
    @RÇT Merhabalar hocam dün yazıyı attığınızı gördüm ama bende kendi laptobumla ilgili audio jack girişinde yaşadığım sıkıntıyla ilgilendiğim için cevap yazacak mecal kendimde bulamadım.

    Ama size yazacağım tavsiyeleri kendiniz gerçekleştirmişsiniz buna sevindim ama 130₺ ye yazık olmuş gerçekten. Sizde mecburiyetten almışsınız neyse geçmiş olsun demek bize düşer. Aliexpress linki vermiştim oradaki satıcı uğraştığımız esnaflardan daha dürüstler. Fanı size satan böyle şark kurnazı tiplerden gerçekten nefret ederim.

    Bana dragon gaming centerı sormuşsunuz ben direk linki vereyim başka bir MSI laptobuna ait. Linke tıkladığınızda " Utility " sekmesine tıklayın ve oradan indirin.
    https://www.msi.com/Laptop/support/GL62MVR-7RFX#down-driver&Win10%2064

    Ayrıca kullandığım diğer MSI programlarınıda vereyim isterseniz kullanırsınız.

    MSI True Color:https://www.msi.com/Laptop/support/PE60-6QE#down-driver&Win10%2064
    Linke tıkladığınızda " Utility " sekmesine tıklayın ve oradan indirin.

    Bu programı kullnamadan önce paneli kontrol edip programın destek verip vermediğine bakmalısınız. Aygıt Yöneticisi > Monitörler > Genel PnP Monitör > Ayrıntılar > Özellik: Donanım Kimlikleri > Değer :MONITOR\****** buradan monitörün paneline bakıp programın destekleyip desteklemediğine bakabilirsiniz. Benim laptobun paneli "CMN1735" sizinkide buysa gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Programını kurmak için açtığınızda bir sürü dosya ismi görebilirsiniz bunlar programın desteklediği panel isimleridir.

    System Control Manager (SCM) :https://www.msi.com/Laptop/support/PE60-6QE#down-driver&Win10%2064
    Linke tıkladığınızda " Utility " sekmesine tıklayın ve oradan indirin.

    Son olarak sizteminiz Windows 10 ve Sound Blaster Cinema 1'i kuramıyor çalıştıramıyorsanız onu da belirtin çözümü var birçok insan Win10 dan sonra
    Sound Blaster Cinema 1 i laptoplarına kuramadı.

    Tabi bu bahsettiiğim prgramlar PC nin açılışında açılan driverlardır. SSD varsa hiç sıkıntı olmuyor ama HDD de sistemin açılışı biraz yavaş gibi gelebilir.
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The25baba25 -- 20 Temmuz 2020; 21:26:3 >




  • Arkadaşlar bende bı fan mağduruyum aliexpresden almayi düşünüyorum ama gümrük ne kadar çıkar MSI orjinal fana 350 lira çekti bunu geçebileceğini düşünmüyorum da.Gümrük ne kadar çıkar ? kaç güne geldi size ? Ve yanlış ürün gelen var mı ? N039 n285 yazıyor 285 muadillerde çok gördüm problem olur mu endiseliyim. MSI ge70 20e -050xtr




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Snake00222B -- 3 Aralık 2020; 18:1:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The25baba25

    @RÇT Merhabalar hocam dün yazıyı attığınızı gördüm ama bende kendi laptobumla ilgili audio jack girişinde yaşadığım sıkıntıyla ilgilendiğim için cevap yazacak mecal kendimde bulamadım.

    Ama size yazacağım tavsiyeleri kendiniz gerçekleştirmişsiniz buna sevindim ama 130₺ ye yazık olmuş gerçekten. Sizde mecburiyetten almışsınız neyse geçmiş olsun demek bize düşer. Aliexpress linki vermiştim oradaki satıcı uğraştığımız esnaflardan daha dürüstler. Fanı size satan böyle şark kurnazı tiplerden gerçekten nefret ederim.

    Bana dragon gaming centerı sormuşsunuz ben direk linki vereyim başka bir MSI laptobuna ait. Linke tıkladığınızda " Utility " sekmesine tıklayın ve oradan indirin.
    https://www.msi.com/Laptop/support/GL62MVR-7RFX#down-driver&Win10%2064

    Ayrıca kullandığım diğer MSI programlarınıda vereyim isterseniz kullanırsınız.

    MSI True Color:https://www.msi.com/Laptop/support/PE60-6QE#down-driver&Win10%2064
    Linke tıkladığınızda " Utility " sekmesine tıklayın ve oradan indirin.

    Bu programı kullnamadan önce paneli kontrol edip programın destek verip vermediğine bakmalısınız. Aygıt Yöneticisi > Monitörler > Genel PnP Monitör > Ayrıntılar > Özellik: Donanım Kimlikleri > Değer :MONITOR\****** buradan monitörün paneline bakıp programın destekleyip desteklemediğine bakabilirsiniz. Benim laptobun paneli "CMN1735" sizinkide buysa gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Programını kurmak için açtığınızda bir sürü dosya ismi görebilirsiniz bunlar programın desteklediği panel isimleridir.

    System Control Manager (SCM) :https://www.msi.com/Laptop/support/PE60-6QE#down-driver&Win10%2064
    Linke tıkladığınızda " Utility " sekmesine tıklayın ve oradan indirin.

    Son olarak sizteminiz Windows 10 ve Sound Blaster Cinema 1'i kuramıyor çalıştıramıyorsanız onu da belirtin çözümü var birçok insan Win10 dan sonra
    Sound Blaster Cinema 1 i laptoplarına kuramadı.

    Tabi bu bahsettiiğim prgramlar PC nin açılışında açılan driverlardır. SSD varsa hiç sıkıntı olmuyor ama HDD de sistemin açılışı biraz yavaş gibi gelebilir.
    .

    Sound Blaster'i Win 10 da nasıl kullanacaz hocam





  • yetkilibirabi Y kullanıcısına yanıt

    Öncelikle Realtek sürücürüleri ile SCB sürücülerini tamamiyle kaldırın. Revo Uninstaller Pro'yu bu sürücüleri kaldırma konusunda tercih ediyorum ben. Her şeyi kaldırıp temizledikten sonra pc yi yeniden başlatıp kuruluma hazır hale getirin. Sonra aşağıdaki adımları uygulayın:


    1. SBC1'i yükleyin.

    2. Pc'yi yeniden başlatın.

    3. SCB2'yi yüklemeye başlayın. Program yüklemesi %59 da takılı kalacak. Görev yöneticisinin başlangıç sekmesinden SBC2 ve Creative Updreg devre dışı bırakın, SBC1 klasöründeki .config dosyasını kaldırın.

    4. Pc'yi yeniden başlatın.

    5. Pc nize uygun Realtek sürücülerini yükleyin.

    6. Pc'yi yeniden başlatın.

    7. SCB1'i çalıştırın.


    SCB2'yi Revo Unistaller'dan kaldırabilirsiniz ya da ilgli klasörlerden SCB2 ye ait dosyaları silebilirsiniz.

  • The25baba25 T kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkür ederim hocam uzun süredir kullanamıyordum işe yaradı.

  • yetkilibirabi Y kullanıcısına yanıt

    Rica ederim. Bende bu çözümü msi'in ingilizce forum sayfasında bulmuştum. şimdi forum değişmiş kaynağı tekrar bulamadım Allah'tan çözümü kaydetmiştim not defterine. Bu çözüm de burada kalsın bizim gibi scb1'e sahip msi laptop kullananlara faydalı olsun.

  • The25baba25 T kullanıcısına yanıt

    Dostum selam,


    Link gözükmüyor.(Başka birşey var linkte) Yardımcı Olabilir misin?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JustLetmego -- 18 Kasım 2022; 13:18:49 >
  • @JustLetmego Selam hocam,

    Mağazanın İsmi: Magic Electronic Technology Co.,Ltd

    Ürün Linki:

    aliexpress.com
    192.92TRY 15% OFF|MSI için dizüstü bilgisayar CPU soğutma fanı PAAD0615SL 3pin 0.msi MSI N039 MS 1756 MS 1757 MS 1759 CPU VGA E33 0800413 MC2| | - AliExpress
    https://tr.aliexpress.com/item/1005004759281942.html?spm=a2g0o.store_pc_groupList.8148356.22.4d4335bejmcjV8&pdp_npi=2%40dis%21TRY%21TRY%20227.08%21TRY%20192.92%21%21%21%21%21%400b0a01f816688459320906887e0441%2112000030367074069%21sh

    Konuya mesaj attığım tarihten beri aynı fanı kullanıyorum bu arada çok sağlam çıktı. Bir tane de yedek aldım bir daha bulamam korkusuyla (:





  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.