Şimdi Ara

Msi Ge70 2oe xtr267 Fan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
2
Favori
1.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İyi akşamlar arkadaşlar, MSI GE70 2oe xtr267 laptopuma uyumlu yeni fan aldım fakat fan 1 kere dönüp duruyor ve turbo da çalışmıyor bu sorunu nasıl çözerim daha önce aynı sorunu yaşayan oldu mu?

    Sorun çözülmüştür arkadaşlar @The25baba25 teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cklnc -- 10 Temmuz 2020; 18:56:30 >



  • şuan bu sorunu ben de yaşıyorum anlayan varsa yardım etsin pls
  • Cavcavabi C kullanıcısına yanıt
    Ürünü aldığım yere iade ettim yenisini yollayacaklar sorun ne bilmiyorum. Oysa aldığım mağaza ürünün başlığında benim laptop ve modelinin adını kullanmıştı. Umarım yeni gelecek olan sorunsuz çalışır. Buradan da sorunu yaşayan ya da henüz konuyu gören olmadı sanırım.
  • cklnc C kullanıcısına yanıt
    Merhabalar fan probleminizi çözdünüz mü? Fanı TR'den mi almıştınız? Yakın zamanda ben de MSI GE70 2PC laptobumun fanını değiştirmiştim.
  • The25baba25 T kullanıcısına yanıt
    Hayır dostum çözemedim hala n11 üzerinden 3 farklı mağazadan satın aldım ama hiçbiri çalışmadı iade ettim. Siz nereden almıştınız eğer yardımcı olursanız sevinirim. Laptop modelim msi ge70 2oe xtr 267. Bu arada fan seri numarası MSI PAAD06015SL N039. Mağazaların satış başlıklarında bu seri numarası yazmasına rağmen no 287 li bir fan yolluyorlar açıkcası çalışmamasını ben buna bağlıyorum. Sorunum fanı taktıktan sonra 1 kere dönüp durması ardından 15 20 saniye sonra tekrar dönüp tekrar duruyor. Sürekli olarak fan çalışmıyor eskisi gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cklnc -- 27 Haziran 2020; 12:3:32 >
  • cklnc C kullanıcısına yanıt
    İyi ki çözdüğüm problemlerimi geriye dönük araştırıp sizi bulmuşum. Aradığınız şifa ayağınıza geldi dostum.

    Öncelikle bende sizin gibi aynı problemleri yaşadım TR'de MSI PAAD06015SL N039 model fanı online satıcılarda bulamazsınız. Çok araştırıp uğraştığım için bu konuda eminim.

    Bende zamanında n11.com üzerinden PAAD06015SL N039 model fanı iki farklı mağazadan aldım. İki firmaya da sorular sordum orijinal mi, model numarası vb. sorular hakkında. Geriye dönüşlere güvenip aldım ama ikisi de işe yaramaz çıktı. Şimdi size hangi mağazalardan aldığımı ve ürünleri paylaşacağım. Amaç konu hakkında herkese hitap edecek bir bilgi paylaşımı olması.

    1) n11.com üzerinden ozturkbulent mağazasından MSI PAAD06015SL N039
    notebook fanını aldım.
    Gelen ürünün resimleri:(Bu ürünün resimleri bana ait değil Aliexpress üzerinden aldım ama gelen ürünün resimleri ile birebir aynıdır.)
    Msi Ge70 2oe xtr267 Fan
    Msi Ge70 2oe xtr267 Fan

    2) n11.com üzerinden inf_store mağazasından MSI PAAD06015SL N039 notebook fanını aldım.

    Gelen ürünün resimleri:(Bana ait resimlerdir.)
    Msi Ge70 2oe xtr267 FanMsi Ge70 2oe xtr267 Fan

    Gelen fanların tamamı problemliydiler. Ne vida delikleri tam uyuyor ne de fan düzgün çalışabiliyor. Yan sanayi diyebileceğiniz bir ürün değildi ikiside.

    Ben başıma bu tarz olayların geleceğini bildiğim için her iki fanın kutu açılımı ve montajları video kayda aldım. Ne olur ne olmaz iade için sıkıntı çıkartırlarsa eğer elimde delilim olsun istedim. Çok şükür ki hiç birine başvurmadım. Sadece gelen ürünleri aldığım zaman hemen parayı dükkana göndermedim. Önce takıp test ettim sonra hemen iade işlemi oluşturdum. Param, dükkana gitmediği için çabucak iade oldu.

    Şimdiye kadar problemlerimizden bahsettik peki çözümü nedir? Bunun çözümü iki türlü olabilir;
    1) ServisPoint teknik servisi arar orijinal parça için fiyat istersin satın alır takar öyle kurtulursun. Ama fiyatı çok ama çok tuzludur başka bir MSI model laptopta başımıza geldiği için bunu söylüyorum.
    Bu arada zamanında ben GE70 2PC model laptobumu bir kez garantiye göndermiştim fan için (fanı bozulmuştu) 2 haftadan biraz fazla beklemiştim parçanın fabrikadan gelmesi için. Yani buradan gelen garanti parçaların doğrudan MSI ın kendi stoğundan geldiğini anlayabilirsiniz.

    2) Çin'den Aliexpress üzerinden parçayı getirtebilirsiniz. Burada da bazı durumları bilmelisiniz. Hiçbir fanın orijinal olduğuna inanmıyorum ama yan sanayi diyebileceğiniz orijinale çok yakın ürünleri var. Paylaşacağım görsellerle anlayabileceksiniz.

    Şimdi size Aliexpress den MSI PAAD06015SL N039 model fanını alabileceğiniz linki bırakıyorum.

    Kendi fanınım görsellerini çekmeyi unutarak laptoba taktım. Ama satıcının paylaştığı görseller gelen ürün ile bire bir aynı buna emin olabilirsiniz. Ayriyeten diğer alıcıların paylaştığı görsellere de bakın.

    Orijinal PAAD06015SL N039 fanı Cooler Boost modda 6000 RPM vermektedir. Bu kesin bilgidir.
    Aliexpressten gelen ürün ürün ise çok yakın değer vermekte ilk taktığımda belli bir zaman Cooler Boost modda 5715-5853 RPM arası değer aldım. Sonraki zamanlarda yani şu anda Cooler Boost modda 5853-5925 RPM arası çalışmaktadır. Orijinale çok yakın değerler sunmaktadır.

    Dragon Center'dan aldığım resimler:(Bana ait resimlerdir.)
    Msi Ge70 2oe xtr267 Fan
    Msi Ge70 2oe xtr267 Fan

    Oyun olsun aşırı yük binen programlar olsun görevini eksiksiz yapmaktadır. Arızalı bir ses çıkartmıyor sessiz çalışıyor.
    Ben şu an Auto Modda kullanıyorum herhangi bir sıkıntısı yok ihtiyaca göre fanın hızı otomatik artmakta. Oyunda da Cooler Boost Modda kullanıyorum uzun süreler boyunca kullandım taş gibi.

    Laptoba taktığım andan itibaren yaklaşık 6 aydır fanı kullanmaktayım herhangi bir problem yaşamadım umarım hiçbir zaman da yaşamam. Ama ne olur olmaz diye yedekte dursun bir daha parçayı bulamam ihtimaliyle bir tane daha almayı düşünüyorum. Umarım size ve bu problemle karşılaşan başka kişilere yardımcı olmuşumdur.

    NOT: Gümrük vergisi 14.76₺ ödedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The25baba25 -- 19 Kasım 2022; 11:37:38 >




  • The25baba25 T kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için çok teşekkür ediyorum gerçekten yerli satıcılar ile uğraşılmıyor ben burada tek tek konuşmalarımızı da gönderebilirdim ama değmezler. Gerçekten yaptıkları iş iş değil. Başlığa görüntüye aradığınız seri noyu yazıp aynı ürünü yollamıyorlar. Neyse dediğiniz gibi yapayım ben de. Umarım çözülür eski fanım elimde kalmak üzere artık.
  • The25baba25 T kullanıcısına yanıt
    Dostum aliexpres üzerinden kaç günde gelmişti fan size çünkü kısa süreliğine kendi evimde değilim eğer 1 ay gibi bir sürede geliyorsa kendi evime vereceğim siparişimi. Gümrük vergisini nasıl ödüyoruz daha önce aliexpres kullanmamıştım prosedür nasıl işliyor tam olarak? Teşekkür ediyorum cevaplarınız için uzun süredir bekledim öneri gelmesini.. Bir de attığınız linkteki gibi gelecekse ürün beni büyük dertten kurtaracaksınız. Yerli satıcılara kalsak işimiz yaş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cklnc -- 27 Haziran 2020; 22:27:18 >
  • cklnc C kullanıcısına yanıt
    1) Sipariş kaç güne gelir?
    Pandemiden önce 20.12.2019 tarihinde siparişi verdim kapıma 08.01.2020 tarihinde elime ulaştı. Yani tam 20 gün sürdü.
    Pandemiden sonra Aliexpressten farklı bir siparişimiz daha olmuştu haziran ayının başlarında o da 2-3 hafta içerisinde geldi. İkisi de alıcı adresi olarak Ankara diyeyim. Genelde bana Aliexpressten kargolar 2-3 hafta içerisinde gelir.

    2) Gümrük vergisini nasıl öderim?
    Gümrük vergisi ödemesi çok kolay. Eğer kargo takibi olan bir gönderim yöntemini seçtiyseniz; ilgili kargo takip numarasını "PTT Kargo Takip" bölümüne girerek hem kargonuzun TR sınırları içerisinde nerede olduğunu bilir ayriyeten gümrük görevlilerince siparişinize kesilmiş olan vergi miktarını görebilirsiniz. Eğer ki gönderiminiz takipli değilse de sıkıntı yok. Çünkü takipli olsun ya da olmasın posta görevlisi kargonuzu kapınıza getirmeden önce arar "kardeş bir kargon var vergiside şu almak istiyor musun kargoyu? Ücreti de şu kadar .....₺" diye söyler. Yani o konuda sıkıntı yok.

    3) Aliexpressi nasıl kullanırım?
    Aliexpress pc den olsun telefon uygulamasından olsun Türkçe dil seçeneği mevcuttur. Ahamlı şahamlı abartılacak bir şey yok. Üye olduktan sonra ev adres bilgilerini gireceksiniz. Ama TR harfler kullanmayın ;ğ,ç,ö,İ vb.
    Size vermiş olduğum linkten alırsanız resimdekinin aynısı geliyor. Diğer alıcıların paylaştığı resimlere de bakın lütfen. Ürünü alırken gönderim seçeneğine dikkat edin. Yanlışlıkla ücretli gönderimi seçip para ödemeyin. Ürünün zaten ücretsiz ve takipli kargo gönderimi var alırken otomatik seçiyor. Ama siz yine de dikkat edin. Gönderiminiz takipli olması büyük avantaj çünkü Çin'den başlayıp Türkiye sınırı içinde takip edebiliyorusunuz.
    Takip numarası ilk başta yurt dışında takip içinde kullanılıyor. Takip için 17track isimli siteyi kullanın. Daha sonra kargo TR'ye giriş yaptığında takip numarası "Ptt Kargo Takip" sisteminde kullanılmak üzere değişiyor. Tüm bu takip numaralarının kontrolünü Aliexpress uygulaması üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

    Ben bu ürünü bu satıcıdan almamdaki diğer en önemli sebepte satıcının diğer MSI model laptop fanlarının da çok satması. Diğer model fanlarını da kontrol ettim alıcılar çok memnunlardı yorumlara, resimlere felan gerçekten işini doğru yapıp yapmadığını anladım.

    Size tavsiyem telefon uygulamasını indirin tüm işlemlerinizi oradan yapın sade ve hızlı. Ödeme yaparkende kredi kartınızın Alipay sistemine kayıt edilsin mi diye soruyor ben izin vermiyorum ne olur ne olmaz diye. Youtube üzerinden de Aliexpress kullanımı hakkında daha çok bilgi bulabilirsiniz.

    Son olarak gelen mal belki çok küçük bir ihtimal de olsa arızalı çıkabilir bilinmez ama satıcıya satın almadan önce ürünün sağlam ve çalışır olmasını belirten bir not bırakabilirsiniz. Eğer ki sorun çıktı "Open Dispute" yaparak paranızı geri alabilirsiniz.




  • The25baba25 T kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ediyorum bilgilendirme için. Siparişi verdim aklıma tek takılan vergi işlemleri umarım sıkıntısız elime ulaşır da sorunsuz kullanırım. İyi günler dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cklnc -- 28 Haziran 2020; 15:0:43 >
  • @ghost5369, hesabım özel mesajlara kapalı da size buradan cevap vereyim mesajı görebildiğim kadarıyla.

    Evet, benim aldığım fanlarda da çalışır gibi olup sonra duruyordu. Özellikle ikinci satın aldığım fan çok kötüydü dediğiniz gibi çalışır gibi yapıp duruyor. ilk aldığım yine sürekli fanı dönüyordu ama yani sadece dönüyordu . Tam hatırlamasamda bi 4000 RPM kadar dönebilmişliği vardı ilk aldığımın. Ama en nihayetinde çok kötüydü.
    Olayların üzerinden çok zaman geçtiği için hatırlayabildiğim cevaplar bunlar.
    Umarım satın aldığınız fanlar sorunsuz gelir rahatça kullanırsınız. Ben de bu konuda sizler gibi çok sıkıntı çektiğim için Türkçe veya ingilizce kullanıcı deneyimini anlatan kaynak bulamadığımdan bilgilendirmek amacıyla buraya yazdım.
    İnşallah bu konuda sıkıntıcı çekenlere yardımcı olmuşumdur.




  • Çok teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz inşallah ihtiyacı olan herkes konuyu okur.
  • Arkadaşlar ben de son çare olarak aliexpressten almayı düşünüyorum.2 fan aldım biri n11 den diğeri dataservisten.2 si de 1 sn çalışıp duruyordu ve iade ettim.bu 2 fan da tam oturmuyordu ayrıca.
  • Cavcavabi C kullanıcısına yanıt
    N11 üzerinden 3 farklı satıcıdan denedim 2 tanesi tam iş bilmez! Başlığa yazdıkları seri no ile gönderdikleri bambaşka ürünler hal böyle olunca çalışmıyor resmen zaman kaybı adamlar.. Aliexpres den verdik sipariş gelir gelmez buraya yazacağım sonucu umarım bir sıkıntı olmaz da n11 deki satıcılara kalmayız!
  • Bu satıcıdan alanınız var mı:https://www.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/msi-ge70-0nc-029xpl-ge70-0nc-042cz-laptop-cpu-fan_pdp_437247643 denemediğim bir tek bu kaldı sanırım. Aliekspresten çoktan siparişimi verdim fakat ne zaman geleceği belli olmayan bir ürün açıkçası. Zaman kaybı olmasın diye buradaki satıcıları tek tek deniyorum. Olan kargo ücretiyle onlara oluyor kendileri bilir. Yalan söylemek çok kolay ama iade de kolay :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghost5369 -- 2 Temmuz 2020; 14:21:39 >
  • ghost5369 G kullanıcısına yanıt
    Msi Ge70 2oe xtr267 Fan

    Geçtimiz şubat ta iade edildi. Belki şimdi dediği gibidir ama bilmiyorum.

    N11 üzerinden alınıp iade edildi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cklnc -- 2 Temmuz 2020; 8:23:55 >
  • Satıcı bendeki n285 dedi, ve bilgisayar model seçiyor n039 olması lazım diye de belirtti.
  • ghost5369 G kullanıcısına yanıt
    Msi Ge70 2oe xtr267 Fan

    Benim pc de bu takılı ama ısrarla n285 seri numaralı olanı yolluyorlar hem de satış başlığında tam olarak benim fanın seri numarası yazmasına rağmen ben Türk satıcıların bu üç kağıdından bıktım resmen zamanımızı çalıyorlar yahu şu ürün yoksa elinde başlığını güncelle ne satıyorsan! Bunlarla uğraşana kadar Çin den çoktan gelirdi aradığım model.. Ben artık bu satıcılar ile uğraşmam Çin den bunlar getirip Bi de üstüne komisyon koyana kadar kendim direk söylerim oradan daha iyi.




  • cklnc C kullanıcısına yanıt
    Evet aynı model benimki de. Vida yuvaları, akım, volt vs. aynı olunca sıkıntı çıkarmaz diye düşünüyorlar bence. Biraz işbilmezlik ama onların da alıp deneme şansı olduğunu sanmıyorum, kontrolcüyle alakalı bi uyuşmazlık var. Bizim fanın markası mstech onların sattığı aavid thermalloy, bu markaya bi üst modellerde geçtiler diye düşünüyorum illa ki bir şeyler farklıdır. Ebayde de buldum fakat buraya getirmiyorlar. Alieksprese bağımlıyız yani.
  • @The25baba25

    Dostum merhabalar 27 haziran tarihinde aliexpres üzerinden fanın siparişini verdim. Kargo takibi yaptığımda ürünün Türkiye takip kodu da oluşturulmuş. Fakat aklıma takılan takip sayfasına girdiğimde 17track üzerinden İstanbul Başakşehir kabul edildi diyor şuan ürün Türkiye de mi anlamadım bu ne demek oluyor bilginiz var mı?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.