Şimdi Ara

MSI B450 Tomahawk Max Sızıntı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese iyi günler, iyi forumlar dilerim.

    Birçok konuda/yerde araştırma yapmaya çalıştım ama, daha önce bu anakart hakkında açılmış benzeri konu bulamadım. Farklı anakart için benzer konularda da net bir yanıt bulamadım. Anakartım B450 Tomahawk Max. Alalı 3 ay oldu.

    Bir hafta önce toz alma işlemi yaparken, anakartın güney köprüsü heatsinkinin altından kahverengi bir sızıntı olduğunu fark ettim. Çok akışkan olmadığı için olacak ki kurumuşca bir haldeyken denk geldim. Yani tam olarak ne zaman ve ne kadar süre ile sızdı bilmiyorum. Peçete ile silemedim, çıkmıyordu ve peçete parçaları üstüne yapışıyordu. Yağ ya da jel gibi birşeydi yani. En son kürdanın çevresini, ince tabaka olacak şekilde ıslak medille sarıp, temizleyebildiğim kadarını temizledim. Hem fark etmeden önce, hem de fark edip temizledikten sonrasında da performans bakımından hiçbir sorun yaşamadım, herhangi kötü bir koku vb. olmadı. Temizleme işleminden sonra 1 hafta bekledim. Kontrol ettim ve herhangi bir akma vb. yok şuan için. Kasa fanlarında yağlama yok, hepsi yeni. Kule tipi soğutucu kullanıyorum. İşlemci ve anakart sıcaklık değerlerimde normal. Dışarıdan herhangi bir sıvı dökülme vb. ihtimali de sıfır.

    Bahsettiğim sızıntının olduğu yer, görebildiğim kadarı ile heatsinkin altından gelip, azdan çok yoğunluğa doğru fotoğrafta kırmızı ile işaretlediğim yerdeydi. Acaba sebebi ne olabilir ? Herhangi bir sorun teşkil eder mi ? Servise bırakmalı mıyım ? Şimdiden teşekkür ederim.
    MSI B450 Tomahawk Max Sızıntı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cekolog -- 2 Mart 2020; 17:52:59 >







  • Konu kilit. Çözüldü.
  • Hocam nasıl çözdün, onu söyle de insanlar gelecekte benzer sıkıntı yaşarsa yardımcı olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Stu.

    Hocam nasıl çözdün, onu söyle de insanlar gelecekte benzer sıkıntı yaşarsa yardımcı olur.
    Aslında sorun; güney köprüsü ile soğutucusu arasına sürülen termal macun içeriğindeki yağın dışarı taşmasından kaynaklanıyor.


    Bunun dışından anakart bileşenlerinde herhangi bir sıvı kaynağı bulunmaz.
  • Stu. S kullanıcısına yanıt
    Gerekli araştırmaları yapmıştım ama net sonuca ulaşamamıştım. Genel kanı terleme vb. nedeni ile arkadaşın da bahsettiği şekilde bir akma olmuş. Ben zaten temizlemiştim. MSI servis poiint ile iletişime geçtim. İlgili işlemi yapmışsınız, herhangi bir sorun yok, sebebi de terlemeden dolayı, yine de aklınızda bir soru işareti olursa gelin kontrol edelim dediler. Ben de gerekli görmedim ve sorunsuz devam ediyor. Korkulacak bişey değil. Başına gelen arkadaşlar ıslak medndili önce su ile yıkayıp arındırsın. Hafif nemli kalacak şekilde bırakıp o lekeyi çıartıp kurutsunlar. Sonra tekrar çalıştırsınlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.