Şimdi Ara

MSI B250M PRO-VH ve CORSAIR Force MP510 NVMe M.2 SSD

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Anakartım MSI B250M PRO-VH. üzerinde M.2 slots (Key M) diye slotu var. Samsung ssd vardı 120GB artık küçük geldiği için yeni bir ssd almak istiyorum ve anakart için en uygun olan ve mümkün olduğunca hızlı bir ssd almak istiyorum. Gözüme CORSAIR Force MP510 ilişti hız olarak bana gayet yeterli geleceğini düşündüğüm bir ssd . Boyut olarakta 240 yada 480 GB almak niyetindeyim. Benim size danışmak istediğim bu ssd yi benim kullandığım anakart üzerinde tam performans alarak kullanabilir miyim? Benim anakartın NVMe M.2 desteği varmı onu anlamadım. 480GB olan modelinde 2000mb yazma hızı diyor. bu ssd yi benim anakart üzerine montajladığım da bu performansı yakalayabilecek miyim? Bu konuda bilgi sahibi olmak istiyorum. yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

    kullandığım anakartın linkihttps://tr.msi.com/Motherboard/B250M-PRO-VH/Specification

    Almayı düşündüğüm ssd
    https://www.hepsiburada.com/corsair-mp510-480gb-3480mb-sn-2000mb-sn-nvme-pcie-m-2-ssd-cssd-f480gbmp510-p-HBV00000HAICX







  • Bildiğim kadarıyla intel B100 ve H100 serisi ve sonrası chipsetlerde nvme m.2 ssd hattı Z100 serisi gibi işlemciden değil chipsetten geliyor.
    M.2 nvme ssd'den tam performans almak için işlemciden direkt bağlantı şart.
  • Peki bu durumda bana tavsiyeniz nedir? Sizin dediğinize göre bu ssd yi alırsam tam performans kullanamıycam. Normal bir sata 3 ssd mi alıp kullanmak daha mantıklı olur. yada gene bu yuvaya uyan sata 3 hızında mı alıp kullanmak daha iyi olur. sizin tavsiye edebileceğiniz bir 240GB ssd var mı?
  • NVMe SSD'lerin günlük kullanımda pek bir üstünlüğü yok 3000-5000MB gibi göz boyama taktiklerine aldanmayın bunlar sadece ektrem durumlarda geçerli oyun, internet gibi günlük kullanımlarda fark %10-15 civarını geçmez. Samsung, Corsair, Crucial, Adata, Toshiba gibi markaların SATA SSD'lerini alabilirsiniz, WD, Kingston, James Donkey, Sandisk gibilerini ise önermem.
  • Zaten bende dediğiniz gibi şu an için ofis kullanıcısı gibiyim ağırlıklı olarak. Bazen Farklı çizim programlarıda kullanıyorum. Ama çok üst seviye değil. O zaman ben hiç fazla masraf yapmadan normal bir sata ssd yada m2 sata ssd alsam yeterli olur.
  • ones O kullanıcısına yanıt
    Ben o üst seviye sınıfına giren 3D tasarım, grafik ve müzik programlarını kullanıyorum ona rağmen NVMe'nin hissedilir bir farkını görmüyorum. NVMe'nin kendisini bariz gösterdiği tek konu büyük boyutlu (2-3GB ve üzeri) dosya kopyalama/okuma/yazma işlemleri. Ben fiyat farkından dolayı NVMe aldığıma biraz pişman oldum fakat siz SATA SSD alırsanız pişman olacağınızı sanmıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.