Şimdi Ara

msi anakartta usb flash ile bios update

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
6.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaslar msi p45 platinium anakartım var. Ben usb bellek ile msdos başlangıç bootable oluşturup dos üzerinden bios update yapmak istiyorum. Floppy yok, nasıl yapabilirim. Acil yardımlarınızı beklişyorum.



  • bu kaçıncı sorum bilmiyorum ama hiçbirine cevap alamadım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haruntt -- 10 Mart 2010; 20:35:51 >
  • güncel biosu indir. dosyaları bi yere çıkar. çıkardıgın dosyaları flashdiske at. pc yi resetle, flashdiskten baslatmak için gerekli tuşa bas o da senin bios menunde yazar yada bios karşılama ekranında yazar, o tuşa bas, flashdiskten çalıştır gelişen olayları onayla olsun bitsin
  • dostum asustan bahsetmiyorum. Msi kullandın mı hic? onların bios menüsünde ez flash var usbye cekıyosun biosu yeniden baslatıp biosa gırıyorsun ez flasha gırıyorsun işin tamam. Önceki serilerde floppy ile yapıyordum simdi bios floppye sıgmıyor.
  • 5yıl önce falan kullandım nefret ettim msi'dan
    burdaki linke göz at bence işine yarayacaktır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: haruntt

    dostum asustan bahsetmiyorum. Msi kullandın mı hic? onların bios menüsünde ez flash var usbye cekıyosun biosu yeniden baslatıp biosa gırıyorsun ez flasha gırıyorsun işin tamam. Önceki serilerde floppy ile yapıyordum simdi bios floppye sıgmıyor.


    Merhaba,
    Çözümünü anlatayım size.
    İlk önce rapidshare'e yüklediğim dosyayı indirin.
    http://rapidshare.com/files/361722955/BIOS.rar.html
    İndirdikten sonra rar dosyasını açın.İçinde anlatım klavuzu her ne kadar mevcut olsa da BIOS yüklemesinin ciddi bir iş olması nedeniyle yine de açıklayayım.USB belleğinizi bigisayarınıza takın.
    Rar'dan açtığınız dosyanın içindeki SP27608 adlı programı kurun.Daha sonra yine Rar'dan açtığınız dosyanın içindeki Win98SE_bootdisk
    ISO dosyasına sağ tık yapıp Klasöre çıkart seçeneğini seçin.Dosyalar kalsöre çıkartıldıktan sonra kurmuş olduğunuz SP27608 programı çalıştırın.
    Programı çalıştırdıktan sonra karşınıza şöyle bir ekran gelecek.
     msi anakartta usb flash ile bios update


    Bu ekran ayarlar göründüğü gibi olmak kaydı ile kırmızı daireye aldığım kısıma tıklayın açılan pencerede Win98SE_bootdisk'i çıkartmış olduğunuz klasörü gösterin ve Start.Artık BIOS yüklemeye hazır olarak formatlanmış bir USB belleğe sahipsiniz.
    Sonra yapılması gerekeni sanıyorum biliyorsunuz.Yine kısaca söylemek gerekirse.BIOS'tan Advanced Settings Sekmesinden USB belleğinizi birincil disk olarak ayarlayın F10'a basıp kaydedin ve çıkın.Ardından gelen komut ekranında A:\ >AFUD(sürüm numarası)(BİR BOŞLUK)BIOS sürüm numarasını yazın Enter tuşuna basın.
    Örneğin;
    A:\ >AFUD412 A7376AMS.140 [Enter] gibi.Siz hangi sürüm dosyaları attıysanız onu gireceksiniz.
    Bir kağıda not alıp komut satırına yazmanız olası bir yanlışlığı önleyecektir.Kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -dehşet- -- 11 Mart 2010; 3:37:46 >




  • hocam cok ugraşiyorsun sen bir buraya bak ayni sekilde kendi anakartinida rahatlikla guncelleyebilirsin hatta soleyle yap everestten biosa bak hemen altinda üreticisi yaziyor onun üzerine tiklat...gereisini anlattim zaten


    http://forum.donanimhaber.com/m_38397813/mpage_1/f_/key_//tm.htm#38397813
  • -dehşet- çok sağol senin sayende rahatca güncelledim BİOS u
  • dehşet üstat şu senin rapide koyduğun dosyalar silinmiş tekrar yüklermisin sana zahmet.

    mesajı editlemeye çalıştım ama üye girişi yapın yetkiniz yok gibi yazılar çıktı iki saat yapamadım o yüzden yeni msj yazmak zorunda kaldım kusura bakmayın...
  • Bu sayfadan MSI Live Update programı ile aynı işlemi Windows altında da yapabilirsiniz.
  • üstat windowsda hiç bi şekilde yapmıyor aynı hatayı veriyor. çok denedim live updateden. masaüstü updateden falan ama olmuyor yani.
  • live update sadece 98/win 2000 ve xp sürümlerinde çalışıyor. emeğine sağlık hocam şimdi deniycem dediklerini bir bi yaptım sıra geldi bios tan komutları girmeye
  • ya hocam kaç gündür uğraşıyorum bir türlü olmuyor. şöyle bir sorun alıyorum :

    "Not ready reading drive A"
    Abort, Retry, Fail ?

    Dediklerinizi birer birer uyguladım hatta usb nin sürücü harfini A yaptım yine olmadı
  • bu arada söylemeyi unuttum bende komut satırında A:\> şeklinde değilde C:\> şeklinde gözüküyor. Nasıl olması lazım ? cd A:\> dedim ama o zaman "Not ready reading drive A" hatasını alıyorum. yardımlarınızı bekliyorum (fıtık etti beni msi bios...)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.