Şimdi Ara

MSI 4070 Ti Suprim X Güç Bağlantısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle kısa bir özet geçeyim. Elimdeki güç kaynağında 2 adet 8 pin PCI çıkışı var ve kartın üzerinde 1 adet 16 pin güç girişi var bu da 3lü 8pin oluyor. Önerilen, 3 pini ayrı kablolarla güç kaynağına takmak. Benim elimde şimdilik 1 kablo var onun da bir ucu 2 adet 6+2 pin şeklinde ve başka kablom yok.


    ikinci bir kablo daha alıp bu kabloyu doğrudan birebir taksam, diğer kabloyu da (pek de önerilmiyor ama) ikili olacak şekilde taksam bir sorun yaşar mıyım, yoksa yeterli olur mu veya yeni güç kaynağı mı almam gerekir?





  • Psu yeterliyse saglam çevirici alman gerek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xigmatek Vector s750W 80+ silver kullanıyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Siestalavista -- 27 Kasım 2023; 23:10:22 >
  • Ide to PCIex dönüştürücü kablo alıp takın sorununuz çözülür. Satadan PCIex de olur. Ama 2 adet pciex kabloyu 3 adet dönüştürüp kullanmayın. İleride güç kaynağından çıkan kablo soketi eriyip başınızı ağrıtabilir, elli yüz lira gibi bir fiyata dönüştürücü alın derim.


    örnek ürün linki

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • IItwentysixII kullanıcısına yanıt

    sata çıkışlarının 6 pin olması kartın çektiği gücü etkiler mi?

  • +2 bağlantı portu şase hattı olur. Bazı kartlar bu port takılmadığında ikaz verip ya performansı düşürür ya da çalıştırmaya bilir. Benim eski 780ti dcu2 kartta kırmızı ışık yakar performans düşürürdü. Siz dediğim ürünlerden alın 6 pin değil 8 alın. İlla kullanacak demek size kalmış

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • IItwentysixII kullanıcısına yanıt

    elimdeki güç kaynağı bu modelden.


    6 pin çıkış dediğim de görseldeki hdd/sata/floppy çıkışları.


    buradan güç alıp dönüştürücü ile 8 pin yapmak gücü etkiler mi demek istemiştim. Bir de linkten yola çıkarak doğrudan ssd üzerinden değil de 6 pini 8 pine dönüştürücü kablolar gördüm. Onları da tavsiye eder misiniz? Şu şekilde


    Olursa 1 tane 8pin zaten elimde var. 1 tane 8 pin kablo alıp doğrudan bağlayacağım. Yanına bir de dönüştürü alıp 6 pinden 8 pine dönüştüreceğim bu sayede 3 farklı kablo üzerinden gücü aktarmış olacağım.


    Ayrıca dönüştürücüyü elde edene kadar 1 tane doğrudan 8 pin + ikinci 8 pin üzerinden gidecek olan 2'li 8 pin kullanarak da idare edebilir miyim?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Siestalavista -- 27 Kasım 2023; 22:48:22 >




  • Olur bunlar ama güç kaynağından karta kadar uzatmak için de ekstra kablo gerekir diye düşünüyorum. 2 tane pciex kablo hattı bir tane de sata hattı kullanmış olursunuz. Sorun olmaz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • IItwentysixII kullanıcısına yanıt

    Elimde 6 pin/sata kabloları var. Peki son olarak diyelim ki bu Sata kablosu üzerinden çekmeyi düşündük. iki sata ucunu birden mi bağlamam gerekir, yoksa satanın tek bir ucu dönüştürmek için yeterli olur mu? (yani biri boşta mı kalmalı yoksa ikisi birden mi kullanılmalı) bu konuda pek bilgim yok o yüzden detaylı sormaya çalışıyorum.





  • Boşta bırakmayın. Amaç zaten güç girişini mümkün olduğunca tolere etmek. 2 sata girin. Kalan güç soketlerini de pcex ile karşılayın. Zaten o sata kablo öyle boşta risk taşır. Anakrtın olmadık bir yerine değerse arıza yaptırır.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Her adaptör de tavsiye edilmiyor. Ben bu tarz adaptörlere pek güvenemiyorum, tavsiye etmiyorum. Bakınca bile kalitesiz gibi geliyor. Sağlam bir ekran kartı almışsınız, adaptör, dönüştürücü vs ile heba olmasın. Elinizde güç kaynağını satıp bence uygun bir güç kaynağı alabilirsiniz.

  • techniquest35 kullanıcısına yanıt

    Bu zaten aklımda hocam. Ama hemen alamıyorum o yüzden idare edene kadar bi süre en azından.

  • Siestalavista S kullanıcısına yanıt

    Attığınız adaptörün birkaç sitede bulunan yorumlarına baktım, kimisinde kablolar erimiş vs. Ben olsam riske atmazdım. Yine de karar sizin.

  • Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim. Bulunduğum bölgede aradığımı bulamayınca yeni bir psu siparişi verdim. MSI MAG A750GL PCIE5 750W 80 PLUS GOLD alıyorum. Bunun üzerinde doğrudan 16 pin bağlantısı da var. Tek kablo ile (ekran kartı ile gelen 16pin den 3 tane 8pin dönüştürücü olmadan) 16 dan 16 ya bağlantı daha mı iyi olur? Bu konuda fikirleriniz nedir?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Siestalavista -- 29 Kasım 2023; 6:13:23 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.