Şimdi Ara

mSATA SSD hakkında bilgi almak istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • https://www.pcdepo.com/asus-x550jx-xx099d-12gb-notebook

    arkadaşlar ben bu bilgisayarı almak istiyorum. ama almışken ssd ile kullanmak istiyorum 128gblik ssd düşünüyorum makineye. içinden çıkaracağım hddyi de usb dönüştürücülü bir kutuya koyup harici olarak kullanmak istiyorum. yalnız bu mSATA SSD olayını anlamadım ben tam olarak. ses kartına benziyor ufak bir şey ince de hem. şimdi bu kart ssd olarak mı kullanılıyor? veya ssd den daha iyi ve kötü yönleri var mı? kullanım amacı tam olarak nedir ? bu laptopa uyar mı ve en son olarak şöyle absürd bir şey geldi aklıma kart ince olduğu için hiç ssd almasam da laptoptaki hddnin üstüne bunu monte etmeye çalışsam bunu da (tabii soketi varsa laptopun zaten yoksa bu anlattıklarımın hepsi hayal ürünü olarak kalıcak) msata yuvasına taksam. sonra msata ssd ye sistemi kurup hddyi de kişisel depolama olarak kullansam olur mu ? belki çok kötü açıkladım bilmiyorum ama umarım anlatabilmişimdir derdimi..







  • yani bunu düşünme amacım da tam olarak şu ;

    pc ye ekstradan bir ssd almak iyi hoşta içindeki hddyi böyle harici şekilde sürekli tak çıkar kullanmak bana biraz amelelik geliyor. keşke 2.5" 60gb ssd + 500gb hdd bütünleşik bir depolama birimi bulabilsem. o yüzden bu şekilde düşünmeye başladım. ne zaman böyle parlak fikirlerle gelsem hep hüsran çıktı buna da üzülüyorum :D:DD
  • Msata girişi varsa 2.5 inçlik çıkarmanız gerekmiyor. Ayrı yuvası olur. Msatada 3 standart var ve boyut farkları olan modeller olması gerekiyor. Teknoseyirin videosu var genel bilgileri veriyor orada.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0netw0 0 kullanıcısına yanıt
    biraz araştırdım da istediğim laptopta msata girişi yokmuş. sandisk ultra ii 240gb ssd aldım az önce :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.