Şimdi Ara

motoru düşük devirli kullanmak zarar verir mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
13.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • sonra o arabaların motoru çabuk ölüyor. Ve o kadar yormadım halbuki dandik motormuş diyor.
  • Arkadaşlar yazan bütün arkadaşlara çok teşekkür ederim.Fakat sizlerinde araçlarınızın sizin için çok değerli olduğunu düşünerek sizlere 2 haftadır devirli kullandığım aracımdaki farklılık ları anlatacağım.
    a.)Araç devirsiz kullandığım zamanlarda gaza neredeyse hiç tepki vermiyordu ancak şu anda gaz pedalına bastığım zaman benzini yediğini çok rahat hissedebiliyorum.
    b.)Aracın motoru ilk 3-4 günden sonra yüksek bi oranda rahatladı ve motor devri boş viteste bastığım zaman daha hızlı yükselmeye başladı.(Düşük devirl kullandığım zamanlarda boş viteste iken motor hantallaştığından daha uzun sürede ibre kalkıyodu.)
    c.)Arkadaşlar işin en ilginç yanına gelelim benzin sarfiyatı bırakın yükselmeyi çok minik miktardada olsa (10-20 bin lira arası) azaldı bile.
    d).Ayrıca sözüm ona tasarruf yapıyoruzya düşük devrde kullanırken zırt pırt vites değiştirmekten sanki debriyaj balatası hiç yemiyoruz ondan da epey bi tassarruf ettiğimi düşünüyorum.Çükü düşük devirli kullanırken debriyajım zamanla bayağı bi şişiyor hatta 2 haftada bir debriyaj inditiyodum artık ondan da kurtuldum.
    Zaten normalde de trafiği takip edp ona göre sürekl sabit vites araba kullanırdım.Yani aslında otomatikten hiç farklı kullanmıyodum Bilirsiniz bazıları sürekli vitesle oynar ben hiç öyle bi tip değilim daha doğrusu otarz araba kullanmak gayet amatörce geliyo bence şoför dediğin uygun viteste uygun hızını ayarlayıp kullanabildiği kadar uzun sabit viteste kullanmalıdır.Her neyse debriyaj balatmı da dah uzun süre yrüteblrim gibi gelyor.
    e.)Gelelim gerçek meseleyeeeeeeeeeee.....
    Arkadaşlar hepimizin sevdikleri veya hayatta kalmamız için önemli sebeplerimiz var.Düşük devirli araç kullanmak kesinlikle ve kesinlikle çooooookk TEHLİKELİ!!!!!!!!!!! Çünkü kaçmanız gereken durumlarda gaz pedalı sadece bastığınız yaylı bi metal parçası olarak kalıyor yani siz gitmeye çalışıyorsunuz fakat araba aynen kaldığı yerde kalıyor.
    Hepimiz şoförüz ve gerektiği yerde gaza basmanın en az frene basmak kadar hayat kurtardığını biliyoruz gerçekten bu tip durum larda apışıp kalıyosunuz kısacası benim tercihim BAS GAZAAAAAAAA!!!!!!
    Tabiiii işin ucunu fazla kaçırmayın aman ha
    teşekkürler......
    Tabi yeni yorumlarınız olursa öğrenmeyi çok isterim tecrübelerinizi paylaşırsanız gerçekten çok makbule geçer bu konuyla ilgili bilmediğimiz daha bir çok şey olabilir.




  • Yazdıkların tamamen doğru ve deneysel olarak kanıtlanmış bilgiler.
  • arabayı yeni kesf etmiş bayada bi sevinmiş arkadasım
  • Darısı senin başına aytaç ogrenince bana de haber ver birlikte sevinelim.
  • Evet darısı öğreneceklerin başına !!!
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.