Şimdi Ara

Motordan güç gitti, ses değişti.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bugün eve dönerken hafif rampa tırmanışta (4.vites falan) araba bir anda yavaşlamaya başladı, gaza basıyorum gitmiyor, vites küçültüyorum yine güç yok, araba birinci viteste bile zor gidiyor. dikkat ettim motorun sesi de değişti, sanki mobilet motoru takmış gibi ses geliyor motordan. sorun nereden olabilir benim aklıma ilk bujiler geldi. yağlamada sorun yok, hararet normal. hafif de yanık kokusu aldım yanılmıyorsam.

    bir de geçenlerde arabayı ilk çalıştırdığımda traktör gibi çalışmıştı gürültülü titreyerek, sanki bir iki buji ateşlememiş gibi.

    ne olabilir bu?

    araba clio 1.4 rta



  • bu anlattıklarınızdan subaplardan bir veya daha fazlasında sorun olduğu fikrine kapılıyorum, özellikle ses gelmesi, aracın güçten düşmesi ve sarsıntılı ya da teklemeli çalışma klasik subap sorunu göstergeleridir...subaplarınızdan bir veya daha fazlası yanmış,kırılmış olabilir.. subap yanması ve kırılması en çok egzost subaplarında görülür..
  • bugün arabayı çalıştırdım nomal çalıştı. sanayiye gidince aynısını orda yapmaya başladı(yaklaşık 8-9km). dönüşte de araba birden kafa atıp silkelendi hızlanmaya başladı normale döndü.
  • Eğer her buji için ayrı bobin varsa birinde problem olabilir.
  • Merhaba. Ben dolmuş sollarken birazcık gaza abandım.Sizin söylediğiniz şeylerin aynısı basıma gelmişti. İlk çalıştırınca gayet normal en fazla 2km sonra sapıtıyordu. Şu anda motor revizyon gördü sanayide çıkmasını bekliyoruz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.