Şimdi Ara

Motor Suyu Dondu \ Rover 220T (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
38.971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ufo gibi isiticilarin belki faydasi olur ! ama garaj kapali olmali yine sanirim.
  • Merhaba arkadaşlar,
    işlerimden dolayı bir süre giremedim net'e.
    Evet aracımın bütün su hazneleri ve boruları donmuştu. Borular taş gibi olduğu için içindeki suyun donduğunu anladım.

    Baştan söyliyim Allaha çok şükür aracı bir zarar görmeden çalıştırabildik.
    Önce radyadöre çok sıcak olmayan su ile güzelce çözdüm. Sonra su eklediğim hazneye sıcak su dökerek oradaki buzlarıda erittim,
    ve eriyen suyu oradan çekerek yerine ılık antifiriz doldurdum 1.5litre.
    Sonra saç kurutma makinası ile tüm boruların içindeki buzları çözdüm. tabi çayır çayır sıçaklık vermedim borular hafif hafif ısıttık sonra çözüldü zaten. Ardından buji girişlerini elektronik tüm parçaları, sigortaları yine fön makinası ile zarar görmeyecek şekilde ısıttım.
    Ardından motor bloğunu yine fön makinası ile elimizden geldiği kadar kademe kademe ısıttım. Herkezin bahsettiği motor tıpaları atmamıştı saplam bir şekilde yerinde duruyorlardı.
    Bu işler neredeyse 3 saat sürdü ama :(((( arabayı çözerken biz donuyorduk neredeyse :)))

    Artık borulardaki tüm buzların eridiğine emin olunca arabayı çalıştırdım ve inanılmaz bir şekilde tek seferde çalıştı ve gazdan ayağımı çekince stop etmedi, hiç gaz vermeden 1 dakika bu şekilde çalıştırdım. sonra stop ettim 5 dakika. ardından tekrar çalıştırdım 2 dakika sonra tekrar stp ettim 5 dakika. bu işlemi 3-4 defa tekrarladım. Motor bloğunu kademe kadem güzelce ısıttım. ondan sonra tekrar çalıştırdım arabayı ve hararet orta seviyeye gelipte araba suyu devirdaim yapana kadar stop etmedim. güzelce antifiriz tüm motora yayıldı. sondan sonra fan açıp açmadığını kontrol ettim onda da sorun çıkmadım.
    Artık bu yorgunlukla ve rahatlama duygusuyla gidip evime güzelce ısındım :)))

    Herkese tavsiyeler için teşekkür ederim ayrıca.
    Umarım artık başınıza böle bir şey gelince neler yapacağınız hakkında biraz fikir sahibi olabilmişsinizdir sizlerde.

    En kötü şey acele kararlar verip hemen aracınızı çalıştırmaya çalışmak ve bunu yaparken zorlamak olacaktır. kesinlikle unutmayın.




  • geçmiş olsun sorunsuz bir şekilde atlatmanıza sevindim...
  • geçmiş olsun
  • Eywll.
    3. gün oldu bir sorun yok. (her gün işe gidip geliyorum bir sorun çıkmadı)
    ama yinede hafta sonu bir sokacaz servise kontrol için. şimdi her yer ıslak olduğu için kaçak göçek varmı belli olmuyor.
  • Bu sefer ucuz atlatmışsınız sanırım
    Geçmiş olsun bir daha olmaması dileğiyle.
  • Hemen hemen benim yazdıklarımı yapmışsın.Sorunun hallolduğuna sevindim.Artık daha dikkatli olursun.buda ders olmuşdur sana..
  • Merhaba. Bizim araçta donmuştu aynı şekilde. Dün çalıştırdım tek marşta aldı lpg de stop felanda etmedi. Kaçak varmı diye su koyayım dedim. Koydugum gibi dökülmesi bir oldu. Sanırım boru kırılmış büyük bir ihtimal oradan fıskırıyor.Umarım bloğa zarar vermemişisdir. Şimdi ben bu arabayı sanayiye nasıl götürebilirim? Çekici şartmı. Susuz bi şekilde 30 km gidebilirmiyim ?
  • susuz bi sekilde 30 km gidemezsin gitmemelisin çekerek götür .

    5 gün önce benim arabada tamamen donmus ve ben fark etmemişim bastım marşa işe giderken yolda şarj ışığı yandı iş yerine gidince baktım v kayışını koparmış bide suyuna bakayım dedim ben 5 litre su koydum banamısın demedi meger alttan motor tapasını patlatmış ve o sıkıstırma esnasında kayışı koparmış allahtan tapaları patlattı ki patlatma sebebi suyunun eksik olması die tahmin ediorum .

    her ihtimale karşı blok çatlak gidericilerden kullanmayı deneyeceğim tavsiye edilebilecek bir marka varmıdır bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim ????



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nantenami -- 1 Şubat 2010; 11:57:10 >




  • Geçmiş olsun..
  • teşekkür ederim
  • MERHABA ARKADASLAR BENIM ARABADA DONDU GOLF4, birkac gun once havalar aniden sogudu karyagmaya basladi 30 kilometre bir yere gidecektim gittim araba hararet etti fancalisti tahmin ettim araba suyu donmustu cozulunce azaldigini dusundum ilik su ekledim geri geldim eve, ertesi gun calistirdim 10 km lik bir yere gittim gelirken hararet lambasi yandi gosterge normaldi ne oldugunu anlamadi gene donan suyun bittiyini dusundum ekledim calistirdim gosterge sodu, ertesi gun hic calismadi butun su donmustu bosaltmak yada eklemek mumkun deyil,2,3 gundur bekliyorum neyapmam lazim sizce tavsielerinizi bekliyorum tesekurler simdiden!!!
  • Su çözüldükten sonra antifreeze eklemeni gerekir ama eklerken ölçüm cihazıyla bakıp kaç derecede donacağını ayarlamak gerekir. Eğer motorun ne kadar su aldığını biliyorsanız, yarısını boşaltıp, kalanına antifreeze ekleyebilirsiniz. Hava kalmamasına dikkat etmek gerekir. Yapmayacağınızı düşünürseniz benzinlikte ekleyebiliyorlar ama ölçtürmek de gerekir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: golf4 bmw 316

    MERHABA ARKADASLAR BENIM ARABADA DONDU GOLF4, birkac gun once havalar aniden sogudu karyagmaya basladi 30 kilometre bir yere gidecektim gittim araba hararet etti fancalisti tahmin ettim araba suyu donmustu cozulunce azaldigini dusundum ilik su ekledim geri geldim eve, ertesi gun calistirdim 10 km lik bir yere gittim gelirken hararet lambasi yandi gosterge normaldi ne oldugunu anlamadi gene donan suyun bittiyini dusundum ekledim calistirdim gosterge sodu, ertesi gun hic calismadi butun su donmustu bosaltmak yada eklemek mumkun deyil,2,3 gundur bekliyorum neyapmam lazim sizce tavsielerinizi bekliyorum tesekurler simdiden!!!

    Valla hocam ne yalan söyleyeyim mesajını okuduktan sonra " sen o arabayı sat, bir daha da arabaya binme" diyesim geldi.

    Bu kadar vurdumduymazlık olmaz ki, göz göre göre kaç kere dondurmuşsun aracı. Yukarıdaki mesajlarda tarif edildiği gibi sıcak suyu hortumlara yavaş yavaş dökerek buzlarını çözmeye çalış, kapalu garajın varsa ufo türü bir ısıtıcı kullan motoru ısıt dışarıdan. Aracını çalıştırdıktan sonra direk bir servise git aracına antifiriz koysunlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • sıcak su dökmeyin. termal şoka sebep olursunuz ve bu da çatlaklara sebep olur.
  • Yıllar önce Renault Broadway kullanıyorken böyle çok aniden kar buz bastırınca hemen bir büfeye girip 50 cl iki kırmızı teneke votkalı bira alıp radyatöre doldurdum..Kalabalık caddedek,i insanlar bana şaşkın gözlerle bakıyorlardı. SERSERİ ARABAYA BİRA KOYUYOR...DİYE DÜŞÜNDÜLER... Aklıma en kestirme çözüm olarak o geldi. .1998 - 99 lu yılların sonuydu...İstanbulda kış boyu bana yetti..Araba çok memnun olmuştur sanıyorum. DÜNYADA benden başka ANTİFRİZ YERİNE VOTKALI BİRA KULLANAN KİMSE VARMI BİLMİYORUM. Çok acil durumlarda CİN, KANYAK, VOTKA da aynı işi görür..Uludağın tepesinde antifriz aramam..Bir otelden bir şişe alıp radyatöre dökerim....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 8 Şubat 2012; 15:29:57 >




  • Orjinal konu olmuş. :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: taşkafa

    Yıllar önce Renault Broadway kullanıyorken böyle çok aniden kar buz bastırınca hemen bir büfeye girip 50 cl iki kırmızı teneke votkalı bira alıp radyatöre doldurdum..Kalabalık caddedek,i insanlar bana şaşkın gözlerle bakıyorlardı. SERSERİ ARABAYA BİRA KOYUYOR...DİYE DÜŞÜNDÜLER... Aklıma en kestirme çözüm olarak o geldi. .1998 - 99 lu yılların sonuydu...İstanbulda kış boyu bana yetti..Araba çok memnun olmuştur sanıyorum. DÜNYADA benden başka ANTİFRİZ YERİNE VOTKALI BİRA KULLANAN KİMSE VARMI BİLMİYORUM. Çok acil durumlarda CİN, KANYAK, VOTKA da aynı işi görür..Uludağın tepesinde antifriz aramam..Bir otelden bir şişe alıp radyatöre dökerim....

    90-100 dereceye ulaşması muhtemel alkolün alev alma riski var mıdır acaba bu uygulamada?




  • Tamamını votka koyacak halin yok ..En çok arabanın radyatöründe dolaşan su 5 - 6 Lt ise sen 70 cl bir şişe koyacan..Bu acil durum hali..Dağın başında, yolda nerede antifriz bulacan ? .Maliyet olarak antifriz hepsinden ucuz.. Ben toplam 1 lt iki kırmızı teneke bira koymuştum. En basit çözüm aklıma o geldi. Bir sıkıntı olmadı...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 8 Şubat 2012; 16:15:15 >
  • cam suyuna konulan antifrizle motor soğutma suyuna konulan antifriz arasında bir fark yok sanırım, doğru mu?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.