Şimdi Ara

motor sürücüsü ve güneş panelinden anlayan arkadaşlar lütfen yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar merhaba.Bahçede solar sulama sistemi kullanıyorduk.fakat sistem arıza verdi servisi şehir dışından geliyordu covid19 dan dolayı çalışmadıklarını söyledi. bulunduğumuz şehirden 2 tane elektrikçi bulduk ikiside arızayı anlayamadı birisi motoru değiştirtti fakat surun devam ediyor.sistem şu şekilde:
    Toplam 26 adet 30 volt panel kullanılıyor hepsi seri ve motor sürücüsüne bağlanıyor motor sürücüsü dijital. motor 3kw 380volt.sistemde herhangi bir inverter akü yok.
    sorun ise şu şekilde:
    Motor çalışmıyor iken sürücüye 720 volt normal şekilde geliyor fakat motora start verip akım çekmeye başladıktan sonra giriş voltajı düşüyor buna bağlı olarak motor voltajı düşüyor sonrasında motora düşük voltaj gittiği için sürücü hata verip (hata:low dc power) motoru kapatıyor.Anlayan arkadaşlar lütfen yardımcı olurmusunuz sorun panel tesisatındamı?panellerdemi? video ve fotğraf ekliyorum
    sürücü video:https://vimeo.com/412657149
    motor sürücüsü ve güneş panelinden anlayan arkadaşlar lütfen yardım!







  • arkadaşlar anlayan yokmu?
  • Merhaba,normal yüklerde bu kadar voltaj çökmesi panellerden yada panel tesisatından kaynaklanır.Panel kablo bağlantılarını dikkatli kontrol edin.Motor değiştiği için ve çekilen amper ekranda göründüğünden motor tarafında bir problem yok,belki önceki motor da sağlamdı.
  • Bu arada panellerin üzeri çok kirli ise bundan da olabilir.Temiz olduğuna emin olun,mümkünse yeniden temizleyip tekrar deneyin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: malisert32

    Bu arada panellerin üzeri çok kirli ise bundan da olabilir.Temiz olduğuna emin olun,mümkünse yeniden temizleyip tekrar deneyin.
    Hocam yarın tesisat komple elden geçireceğim. panallerde görünen bir hasar yok. fakat panelleri tekrar ölçeceğim multimetre ile voltaj değeri ölçümü yeterli olurmu yoksa panellerden akım çekip o şekilde mi ölçmek gerekir? cevaplarınız için teşekkürler
  • Akım çekerken ölçmek en doğru olan.Her panel 36V tahmin ediyorum.24V kamyon far ampülü 2 adet seri bağlayıp her paneli bu yükle (48V far ampülü) çalışırken panel voltajı kaça düşüyor tespit etmek önemli olan.Aynı yük ile bütün panel voltajları % 95-98 aynı voltajda kalır.Voltajı çöken bozuktur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: malisert32

    Akım çekerken ölçmek en doğru olan.Her panel 36V tahmin ediyorum.24V kamyon far ampülü 2 adet seri bağlayıp her paneli bu yükle (48V far ampülü) çalışırken panel voltajı kaça düşüyor tespit etmek önemli olan.Aynı yük ile bütün panel voltajları % 95-98 aynı voltajda kalır.Voltajı çöken bozuktur.
    hocam panelde 8 amperlik çıkış var farm ampulü yeterli olurmu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.