Şimdi Ara

motor blok çatlağı nasıl tamir edilir arkadaşlar? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
32
Cevap
2
Favori
177.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar
    şu konu hakkında hiçbir bilgim yok lütfen yardım edin bi döküm atölyesinde motor bloğu ve diğer parçaları dökmek ne kadara patlar lütfen tahmin değil kesin bilgiler yazın şimdiden teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Murat Erik M kullanıcısına yanıt
    Ben hiç böyle bir şey duymadım. yapılabileceğine de ihtimal vermiyorum. Bahsettiğiniz parçaların dökümünde milimetreden bile daha ince hesaplar, ayarlar var. motor bloklarını insanlar döküyor ama robotlar işliyor. Bir silindir kapağının tamiri, kırık bujinin çıkarılması ve kapağın taşlanması bile 1300 lira civarında yapılırken bahsettiğiniz şeyin maliyeti sanırım sıfır bir araba parası kadar tutar Kimse böyle bir şeyle uğraşmaz. genellikle eski motorları yukarıda arkadaşların verdiği videolardaki gibi tamir ederler cnc tornalarda işlerler. bu işlemleri bile herkes yapamıyor. çok büyük ustalık ve teknolojik donanımlar gerektiriyor.
  • Peki robotlarla değil de çizimle tasarlanip yapılamaz mı (bu arada sıradan bi dökümhaneden bahsediyorum)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Murat Erik M kullanıcısına yanıt
    stabil bir motor yapmak gerçekten zordur ve çok büyük yatırım ister. keşke sizin dediğiniz kadar kolay olsaydı. Ülkemizin bir değil bir kaç otomobil markası olurdu. çoğu büyük üretici bile artık kendisi motor yapmıyor. piyasadaki motorlar hep aynı herkes birbirinden alıp kullanıyor.

    bir motor yapacaksanız sadece blok dökümü ile iş bitmiyor ki. sıkıştırma oranı var ateşleme sistemi var eksantrik olayı var. hobi amaçlı bir şeyler yapılabilir ama. videoda bir motor bloğunun dökümü yapılıyor :) insan çalışmıyor.

    https://www.youtube.com/watch?v=tqz6Ak1C1Z8




  • Oncelikle attigin videoy hatta blok dökümü ile ilgili tum videoları belki 100 kere izlemişimdir hani neredeyse videoları ben çektim diyebilirim neyse motor konusuna gelincede, napalım artık bende hazır motorla basit bir go kart aracı yapmakla uğraşıcam.
    Bu arada verdiğin yanitlar içinde teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba Arkadaşlar ,
    Arabam reno 19europa 1.6 1999 model
    aracı alalı altı ay oldu sıralı sistem lpg takıldı alırken kapak contası yandığından değiştirildi. fakat sürekli olarak soğutma sistemine yağ veriyor pislik oluşuyor.
    ustaya gidiyorum abi içindeki biriken pislikler deyip temizleyip geri gönderiyor. aracı satmaya kara verdim sattığım adam ustaya gösterdi.
    su kapağını açınca çamur gibi bir şeyler çıktı çok azda yağ eksilmiş 600 km yol yapmışım 200 gr filan. usta dediki motorblogunda çatlak var dikiş yapılması gerekir diyor. öbür usta motoru açmadan nerden anlamış diyor.
    kim doğru kim yalan nedir ne değildir. bilemedim.
    yardımlarınız bekliyorum
  • 2000 clio var bendede aynı sıkıntı mevcut.su bidonuna yağ bulaşmış ustaya götürdüm aracı baktı blok catlamis dedi.ama catlak kapatan ilacla halledebiliriz belki dedi.radyatör suyunu bosaltti temizledi ilaci koydu.ertesi gun ayni sekilde karismisti yag.sizce ne yapmalıyım masrafı ne kadar olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ahmet2048

    2000 clio var bendede aynı sıkıntı mevcut.su bidonuna yağ bulaşmış ustaya götürdüm aracı baktı blok catlamis dedi.ama catlak kapatan ilacla halledebiliriz belki dedi.radyatör suyunu bosaltti temizledi ilaci koydu.ertesi gun ayni sekilde karismisti yag.sizce ne yapmalıyım masrafı ne kadar olur.

    Sorun üst kapak contası gibi duruyor usta sallamaş sanki
  • Olabilir bende bilmiyorum.ama hararet yapmiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olabilir bende bilmiyorum.ama hararet yapmiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam aleyküm 1 sene önce bir araç almıştım motor sökük vaziyette ucuz paraya aldım aracın motor bloğu çatlak mis topladim sogutma suyuna yağ kaciriyordu motor suyu yoğurt gibi oluyordu hiç bir usta yamapadi kimi blok degiscek kimi dikiş atilcak dedi uzun lafın kısası çatlağı ben yaptım 1 senedir kullanıyorum fişek gibi gidiyor şehir dışına bile çıktım tık demedi aynı şey başına gelen arkadaşlar varsa yardımcı olurum :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merak ettim nasıl çözdünüz acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.