Şimdi Ara

Monster Tulpar T5 V17.1 Photoshop ve Premiere için

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
1.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Uzun zamandır beklediğim 8. nesil işlemciler sonunda laptoplara gelmiş ve Monster bunu çok hızlı bir şekilde piyasa sürmüş. Yerinde gittim gördüm. Açıkçası Tulpar T5 V18.1 modeline hayran kaldım. Muhteşem bir tasarımı var ama diğer modelle aralarında 1000tl fark var. Çok erken bir soru olucak ama ben V17.1 ciddi anlamda almaya niyetliyim işim gereği. Kasalıdan laptopa ilk defa geçicem ve tedirginim. En büyük sıkıntım şu, ısınma problemi olur mu ????
    Bu modelleri kullanan şu an belki çok azdır ama eğer varsa yorumlarını yazarsa çok sevinirim. Eğer çok tavsiye ederseniz dişimi sıkıp v18.1 alıcam. Ya da bunlar haricinde tavsiye edilebilecek 8. nesil i7 laptop varmıdır ?



  • 18.1 çok güzel deidğiniz gibi fakat +1000 vermeye değmez diye düşünüyorum. sebebi aralarında 400 gram fark var. belki ince ama olsun 17.1 iyidir. ısınma konusuna gelirsen beni arkadaşımda 14.1 var ısı 65 i geçmiyor dedi bende 16.1 var oda 75 ortalama (1070 li model).

    soğutması yeterli ama sğutucu şart 1000 serisi kartlar çok güçlü ve soğutma istiyor. fan sesi çok rahatsız edici onu söylemekte fayda var. ama hepsinde öyle oldğunu düşünüyorum artık.

    17.1 in tek eksiği display portu yok. genel olarak yeterli ve güzel.
  • Merhaba,

    Hocam ben de aynı ürünü düşünüyorum, bir arkadaşım T7 7700K + GTX 1070 modelini satın aldı.

    Üründen gayet memnun fakat yük altında GPU 90C'a kadar çıkıyor ve thermal throttling sorunu başlıyor, GPU 1250MHz'a kadar düşüyor.

    Tabi onun kasası baya kalın, soğutucu falan baya iyi gözüküyor fakat yine de ısınıyor. Max Q'da vasatın altı olur herhalde 1070.

    Benim masaüstü bilgisayarda ki GTX 1070 2075MHz'dan aşağı inmiyor tabi, orası da var. Nvidia her ne kadar Mobil takısını kullanmasa da GTX 1070 masaüstünde GTX 1060'dan biraz daha hızlıdır.

    Tabi bu yaptığım test furmarkta falan geçerli, onun haricinde pik olarak 1700-1800 arasını görüyordu herhalde 74-76C civarı. Öyle hatırlıyorum.

    T5'de GTX 1060 var. V18.1 gayet güzel gibi duruyor, ürünü inceleme fırsatınız oldu mu, ürünü aldınız mı?

    Benim takıldığım birşey var.

    BIOS desteği yok, neredeyse bütün modellere baktım web sayfalarından.

    BIOS desteği olmayınca Meltdown ve Spectre açıklarını kapatmamış oluyorlar, Ben de Lenovo'da çalışıyorum.

    Mesela şöyle bir durum var, Casper'da çalıştığım dönem, bazı modellerde BIOS desteği yoktu. BIOS için HP ile aynı anakartı kullandığımız modellerin biosunu yüklüyordum. Pegatron A15 diye hatırlıyorum anakartı.

    Yüklemediğimizde Windows 8 kurulmuyordu, Harici GPU da çalışmıyordu. (GT 640M) ve 2. Nesil i5.

    BIOS desteği ile ilgili Facebook'dan yazdım, gece saat 12 ve 3 de iki cevap aldım, ve şaşırdım gerçekten. Bunların müşteri hizmetleri 7/24 mü çalışıyor acaba?

    Detaylı BIOS desteği için elektronik posta gönderin dedi, mail gönderdim cevabı bekliyorum.

    T5 için bence değer çünkü sadece ince çerçevelere ve ince kasaya değil aynı zamanda mekanik klavyeye ve daha hızlı M2 NVME destekli bir SSD için bu farkı ödemiş oluyorsunuz.

    200 lira zaten mekanik klavyenin fiyatı eklemek isterseniz standart modellere, SSD için de 200 lira gibi fark var. 400 lira buraya gitti zaten, kasa için de yaklaşık 600 lira gibi bir rakam ödemiş oluyoruz.

    Kızdığım bir nokta var, detay vermiyorlar.

    Örneğin ekran kaç HZ? bari onu yazın. O da yok.

    Thunderbolt desteği olmaması da ne kadar acı, keşke olsaydı ileride GTX 1080Ti veya GTX 2080 falan EGPU BOX alır takardık ve kullanmaya devam ederdik.

    Alacaksan bence kesinlikle ve ama kesinlikle T5 18.1 almalısın.

    Ben 99TL fark verip bellekleri 2666MHz olarak değiştirip SSD'de 512GB SAMSUNG PM961 olarak upgrade yapmayı düşünüyorum, ileride 8GB daha bellek takılır o çok mühim değil ama oyunlarda yükleme süreleri beni çıldırtıyor. 1.8GB/SN SSD'de bile GTA 5'de falan dakikalarca bekliyordum. Hem ileride başka sisteme geçersem de M2 x4 3.0'ın tüm nimetlerinden yararlanmış olurum, imkanınız varsa siz de öyle yapmalısınız.




  • diemcizone kullanıcısına yanıt
    Reis para olsa bizde gider 60K lık bilgisayarını alırız evelallah :D mesele ürüne upgrade yapabilmekte değil para olması
  • T5 v18.1 almayı düşünüyorum ben de. Ürünü aldıysanız eğer izlenimlerinizi paylaşır mısınız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam Laptopu şurada detaylı incelemişler. Ben abra a5 v12.1 i kullanmıştım. Çok verim alamamıştım oyunlarda ve çizimlerde ancak Tulpar serisi için öyle demiyorlar. Almanı tavsiye edebilirim.

    https://www.incelemede.com/monster-tulpar-t5-v17-1-inceleme/
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.