Şimdi Ara

Monster Notebook İade

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese Merhaba 7 aylık laptopum abra a5 v4.1 cihazım birden kendini kapattı ve duman atmaya başladı hemen ürünü kutusuna koyup kargoladım. 2 gün sonra bana anakartının yandığı ve garanti kapsamında değişeceği fakat anakartın gelmesinin biraz zaman alacağı söylendi kabul ettim beklemeye başladım.1 hafta sonra bir telefon anakartı temin edemiyoruz paranızı iade edelim veya fiyat farkı ödeyerek ürünü yükseltin dendi şimdi ben kendi cihazımı istesem tamir edemiyorlar üst model istesem en az 600 lira fark var onuda vercek durumum yok beni mağdur edip birde üst model için fiyat farkı istemeleri sizce normal mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrecanyardimci -- 5 Nisan 2016; 2:31:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Temin edemiyorsa üst modeli ücretsiz vermesi gerekiyor. Para iadesi teklif edilmemiş olsa bu konuda taviz vermeden üst modele geçerdiniz ancak firma size çözüm sunduğu için ancak ücret karşılığı üst modele geçebilirsiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normal degil tabi ki, olay basit 'iade istemiyorum, kendi urunumu istiyorum' dersen bunu karsilamak zorunda
    Karsilayamiyosa bile bi ust modelini ucretsiz vermeli
    Bana dicek oyle bi sey var ya ah keske deselerde eglensek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://forum.donanimhaber.com/m_115072687/tm.htm

    Bu konuda haklarımızı tek tek anlatıyor. Vakit ayırıp izleyin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sana iki ay o cihazı sorunsuz kullanma garantisi verdiler. 7. aydasın ve kullanamıyorsun. Çözümü onlar üretecek. Ya 600 lira öde ya da laptopsuz kal diye bir seçenek olamaz. İade alacaĞın paraya belki aklına yatan bir laptop bulamayacaksın. Üst model ücretsiz verilmeli. Ki böyle örnekler de var zaten. Örneğin ev arkadaşım tamir edilemeyen laptopunun üst modelini değil, aradan bir buçuk yıl geçtiği için, en güncel olanını yani neredeyse 2-3 üst modelini ücretsiz almıştı. Benzer şeyi ben de Toshiba ile yaşadım. Üst modeli ücretsiz teklif ettiler ama üst modeli de pek beğenmediğim ve biraz da paraya ihtiyacım olduğundan ücreti iade almayı tercih etmiştim.
  • Israrlarıma rağmen üst model farkını aldılar birde yeni cihazın garantisi bugün den itibaren değil bozulan cihazın satın alma tarihinden başlıyormuş oda hiç mantıklı gelmedi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • komedi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.