Şimdi Ara

Monster MS16F3 elektrik almama sorunu GTX675MX

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar ben yaklaşık 3 yıl önce MS-16F3 laptop satın aldım Monster dan.
    i3840qm işlemci, 16 gb ddr3 ram, 128gb intel ssd, 750gb hdd, GTX 675MX 2gb ekran kartı. 1-2 saat kadar önce bilgisayar aniden kapandı ve elektrik almamaya başladı.(şarj ışığı yanmıyordu hatta adaptör üstündeki yeşil ışık bile yanmıyordu). Garanti içerisinde bulunmadığı için içini açtım ve kısmi arıza tespiti yaptım,
    GTX 675MX ekran kartını çıkarınca bilgisayar normal bir şekilde çalışıyor, elektrik alıyor. Biliyorum fotoğrafla olacak birşey değil ancak belki gözümden kaçan çok bariz birşey vardır diye ekran kartının 2 adet fotoğrafını şu linklere attım :
    1-
     Monster MS16F3 elektrik almama sorunu GTX675MX

    2-
     Monster MS16F3 elektrik almama sorunu GTX675MX

    Sizlere böyle bir mesaj yazmamın sebebi yurt dışında bulunmam. Avrupada yaşıyorum o yüzden bilgisayarı monstera gibi bir şansımda yok yüksek kargo ücreti yüzünden. Ve bir fikrinizi almadan buradaki(çek cumhuriyeti) bir tamirciye de vermek istemedim. Bana yardımcı olabileceğiniz herhangi bir yol var mı acaba ? Aklınıza gelen deneyebileceğim. Veya ekran kartındaki sorunu anlayabileceğim bir yol. Mühendislik bölümü mezunuyum o yüzden teknik konulara yatkınlığımda bulunmakta, bana önerebileceğiniz bir arıza tespit yöntemi varsa çok sevinirim.
    Uzun mesaj için özür diliyorum.
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.







  • Fikir belirtecek kimseler yok mu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Masaüstü mantığıyla düşünürsek PSU(Güç Kaynağı) arıza verdiğinde yeterli enerjiyi karşılayamaz ve start vermez. Bana kalırsa cihaz & adaptör harici kartı besleyemiyor. Yani gücü yetmiyor. Cihaza uyacak başka bir adaptör çözüm olabilir belki.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.