Şimdi Ara

Monster anakart oksitlenmesi ve bileşenleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar herkeze, sizlerden birazcik bilgilendirme amacli yardim isteyecegim. Laptopum yarım saatlik bir süreçte yağmur suya tabi kaldı. Yağmur laptopun arka kapagi tarafından vurmuş ve ağırlık olarak arka tarafı islandi ama klavye kısmı da su görmüş durumda. Bende teknik servise gönderdim (monster teknik servisine) ve oksitlenme temizligi yapilmasini istedim durumu anlatip. Dediklerine gore ses kartı, usb kartı, touch pad kartı bozulmuş. Şimdi anlamadığım iki nokta var sizden yardımını istediğim.


    Ilk olarak ben laptopu gönderirken bunların hiç bir sıkıntısı yoktu ve ıslandığı zaman buldugumda direk bilgisayarı kapatıp yüzeyini temizleyim 12 saat ters tuttum laptopu suyu anakartına gitmesin diye. Göndermeden önce bu kartlar çalışıyor durumdayken suan calismamasi nasıl oluyor tam kafamda oturtamadim.


    Ikinci olarak bu ses kartı usb kartı ve touch pad kardi çalışmadığı halde pc çalışmaya devam edermi kullanabilirmiyim sizce?


    Bu konuda bilgisi olan veya daha önce yaşamış olan varsa yardım edebilirmi:(


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Laptopta hicbir sikinti yoksa neden gönderdiniz ki? Servise gönderme amacınız neydi? Yagmur suyu gördükten sonra kurumasini bekleyip calistirdiniz mi? Bu kisim net anlasilamiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teknik beceriniz varsa izopropil alkol ile oksitlenen bileşenleri temizlemeyi deneyin. cihazı iyice kurutup çalıştırdıysanız şansınız var

  • kunGFu kullanıcısına yanıt
    belki endişelenip göndermiştir

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Calisan ürün Türkiye de kesinlikle hicbir servise gönderilmemeli hele hele monster a... Gecen gün birinin laptopuna "senin anakartin arizali, temin edilemez, 2000 lira verelim, bizde kalsin" demisler, arkadas konu acmisti... Ekrankarti gtx 1070 liydi yanlis hatirlamiyorsam, i7 li falan... Yani demem o ki bu laptop a da yarin sana x lira verelim burda kalsin derlerse sasirmam ;)


    Su da olabilir tabi, temizlemek icin ugrasip, bozmusta olabilirler, hadi beceriksiz bir calisanina denk gelmis olsun. Ben sunu anlayamadim, urun yagmur suyuna maruz kaldi tamam, 12 saat bekledi vs sonrasinda hangi testler yapildi ve calistiysa niye servise gönderildi. Acarsin icini bakarsin oksit varmi? Hic anlamiyorsan servisi baksin diyebilirsin, mantik dogru lakin Türkiye de uygun degil. Son zamanlar acilan servis konularina bakin. Saglikli girenin hasta ciktigi hastahaneler gibi... Hele hele ekrankartlari? Meftalari ortadan kayboluyor. Diyorlar ki kartiniz hakkin rahmetine kavustu, sahibi de, iyi o zaman gonderin ben onu gömerim, diyor. Cevap ne? Eee biz onu yurtdisina gönderdik... Arastirin bakin...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kunGFu kullanıcısına yanıt

    Benim yaşadığım bu olayın benzerini 2 arkadaşim yaşadı. Birisi su döktü diğeri de yağmurda ıslanma durumu ile karşılaştı. Iki side temizleyip kullanmaya devam etti ve 3 4 gün içerisinde anakartlari yandı daha doğrusu eridi gibi bise oldu.Bu durumu bildiğimden hemen göndermem gerektiğini düşünmüştüm:(


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sail1453 S kullanıcısına yanıt

    Benim laptopa cay dokulmustu, hemen kapatip, ilkin anakarti cikardim kuruladim ve sac kurutma makinesiyle kuruttum... Klavyede sorun yoktu ama onuda sac kurutma ile kuruttum. Bu olaydan sonra bir yili gecmistir. Sans meselesi olabilir tabi. Gecmis olsun hocam, bu sekilde kullanilir tabi ama sessiz ne kadar olursa artik. Bana kalirsa soket kisminda bir sorun olmusa benziyor ama nasil olduguda süpheli... Servis tamire kac para istiyor? Ve sizden habersiz müdehale edilmesin. Disarda da tamir ettirme sansiniz var zaten onlar tamir edemez sanirim bir sorun bakalim yeni anakart diyecekler mi merak ettim. Laptop tamiricisi bulmak kolay ama güvenilir olanini bulmak lazim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunu servise göndermeden de çözebilirdin.


    Yapman gereken şey şunlardı:


    Pil bağlantısını (bios pili dahil) güç verecek ne varsa laptoptan çıkarıp 2 gün hafif güneş görecek bir yerde kurumasını bekleyecektin. Sonrasında korozyon yani oksitlenme durumuna karşı kaliteli bir yağsız kontak devre temizleyici ile PCB kartlara yani anakart ve ram gibi bileşenlere bunu sıkıp arkalı önlü 30 dakika kurumasını bekleyecektin.


    6 Ayda bir korozyon koruması sağlamak amaçlı bunu uygularım. Hava nemli olunca ister istemez anakartta korozyon oluşabiliyor.


    Teknik servisler su teması gibi durumları çok sever bozuk olmasa bile bahane bularak servis kartlarınızın bozulduğunu iddia edebilir bu sebepten ötürü bu tip şeylerde yapmanız gerekenleri yukarıda sıraladım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E9F644F03 -- 25 Haziran 2021; 16:59:32 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.