Şimdi Ara

Monster Alıyorum Ancak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba beyler,uzun süredir iyi bir bilgisayar almak için araştırıyordum.bütçeme göre sağlam birşey bulamadım.sonra monster'i gordum,fiyatları diğerlerine göre cok daha ucuzdu.Neden bu kadar ucuz diye araştırmaya başlarkan çok rahatsız edici cevaplarla karşılaştım.Susturulmuş insanlara dahi rastladım.Ancak merak ediyorum alan arkadaşlar memnun mu ? Yoksa Bunlar takoz cihazlar mı ? Satışta yardımcı oldular peki satış sonrası nasıldır ?

    Ayrıca alacağım model; http://www.monsternotebook.com.tr/urun_detay.aspx?urn=464795&kat=6454&lang=tr-TR#.U5wFWvkrROs



    edit: monster aldım,bende susturulmus dedıgım kısı ıle gorsutum,uslup meselesi oldugunu anladım.suana kadar bır sıkıntı yasamadım neredeyse 1 hafta oldu alalı.peki neden msi almadın gardaş diye sorarsan fiyat farkı cok ucuk.3800 luk bı msi 2500 tl lik bi monster a denk.

    edit2: oha başlık ucmus



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _FUBAR_ -- 24 Haziran 2014; 11:46:40 >







  • Nasil susturulmus kim susturmus nasil yani?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Headbanger_Kerry

    Nasil susturulmus kim susturmus nasil yani?

    Mesajları,konuları,hesapları forumdan silinmiş arkadaşlar...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Untouchable19

    Merhaba beyler,uzun süredir iyi bir bilgisayar almak için araştırıyordum.bütçeme göre sağlam birşey bulamadım.sonra monster'i gordum,fiyatları diğerlerine göre cok daha ucuzdu.Neden bu kadar ucuz diye araştırmaya başlarkan çok rahatsız edici cevaplarla karşılaştım.Susturulmuş insanlara dahi rastladım.Ancak merak ediyorum alan arkadaşlar memnun mu ? Yoksa Bunlar takoz cihazlar mı ? Satışta yardımcı oldular peki satış sonrası nasıldır ?

    Ayrıca alacağım model; http://www.monsternotebook.com.tr/urun_detay.aspx?urn=464795&kat=6454&lang=tr-TR#.U5wFWvkrROs



    Abicim kim aklınıza sokuyo bunları ya susturulmuş vs. vs. adamlardan allah razı olsun her türlü konuda anınca yardımcı olunuyor. Geri çevirme yok yapabildikleri konularda.
    Emin ol pişman olmazsın. Kimse kimseyi susturamaz.

    Elimde canavar var memnumum ama ihtiyacımdan dolayı satıyorum satacağım zaman bile adamlardan ne kadar vs. kaça satıyım fiyatı alıyorum düşün o derece süperler




  • Ben de monster almayı düşünüyorum ancak bu söylediklerinizi biraz daha açıklarsanız daha iyi anlayabiliriz durumu. Ne gibi problemler yaşamışlar?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mèrt

    Ben de monster almayı düşünüyorum ancak bu söylediklerinizi biraz daha açıklarsanız daha iyi anlayabiliriz durumu. Ne gibi problemler yaşamışlar?

    Kardeşim takıntı sadece. Bir kaç şarj aleti ve ekran problemı onlar bence kullanıcıdan kaynaklı garnati varsa yardımcı oluyorlar. Yoksa gene oluyorlar ama tabi fiyat farkını alarak. Arayın detaylı adamlarla konuşun bilgi versinler. Memnuniyet görün yani.
  • hocam susturulduğunu iddia eden arkadaş forumda epey meşhur oldu. arkadaş haklı olabilir yaşadığı bir sorunu paylaşmış olabilir ama tutupta firmaya bakkal der aşağılarsa konusu silinir ben silinen iki konuyuda okudum tamamen üslup yanlışlığı ile kendini haksız duruma duşurdu. susturma falan yok öyle şeyler

    Edit: 16) Sitemizde firmalar ile ilgili yaşadığınız sorunlar, problemler hiç bir nedenle forum sayfalarında dile getirilemez. Sitemiz bu tür şikayetlerin bulunacağı, hakkın aranacağı bir kurum değildir. Lütfen ilgili kurumlara başvurunuz. Bu tür mesajlar silinebilir, kitlenebilir uyarıyı göz ardı eden üye uzaklaştırılabilir.

    forumun kuralı bu ama o arkadaş inatla firmanın kendini susturduğunu söyledi ki monster adam için özel video hazırladı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi J.R.R.T.. -- 14 Haziran 2014; 13:43:44 >
  • susturulmuştan bahsettiğin mamile nickli üye sanırım. Son konusunu ben şikayet etmiştim. Nasıl konuşacağını bilmiyor insanlarla , ya firmaya laf atıyor ya da kendi görüşünden olmayan insanlara iftira atıyor.
  • Kakà kullanıcısına yanıt
    +1
  • +2112335645433245

    Ben de şikayet etmiştim, insanları da aşağılayıcı üslubu vardı. "Siz böyle yalakalık yapın, size abra a bilmem kaç verirler" şeklinde... susturulmuş değiller, zorla kendilerini susturtmuşlardır. Baz modellerde ışık sızması sorunu mevcuttur, ancak bu kronik veya bütün serilerde olan bir sorun değildir.
  • Monster cihazlar takoz cihazlar değiller, fiyat/performans oranını yüksek tutabilmek için bazı şeyler kısılıyor. Kasa kalitesi, touchpad kalitesi, hoparlör kalitesi, bataryanın ömrü, klavye kalitesi (özellikle eski modellerde, şu an kullandıkları klavyeler orta-iyi seviyedeler) bakımından kısıntılar var, ama bu kısıntıları direkt ekran kartına ve işlemciye yönlendiriyorlar. Yani, 2500 liralık bir Monster notebook ki ABRA 1.1.2;

    http://www.monsternotebook.com.tr/urun_detay.aspx?urn=464795&kat=6454&lang=tr-TR#.U52QIvmSzk0

    ...bu cihaz GTX860M'e sahip oldukça performanslı bir ürün. Ama, dediğim şekilde kısıntılar var (başka marka performans anlamında eşit cihazlarla karşılaştırıldıklarında, fiyat olarak değil)

    Ekran kartı hariç iç donanımı neredeyse aynı bir laptop örnek vermek gerekirse;

    http://www.pcdepo.com/msi-nb-ge60-2pc-090xtr-apache-notebook

    ...bu laptop 6 hücreli bir bataryaya (ABRA'da 4 hücreli) çok daha iyi bir malzeme ve hoparlör kalitesine (ki benim en çok üzerinde durduğum şeylerdir, ben laptobumun şık durmasını isterim) en azından kısa sürede soyulmayacak bir touchpad'e sahip. Üzerinde durulması gereken önemli bir konu da ikinci el piyasası. MSI'ın ikinci el piyasasının daha canlı, daha kolay olabileceğine itirazı olan yoktur herhâlde.

    Lakin, fiyatlara geldiğimizde şöyle bir durum ortaya çıkıyor;

    MSI NB GE60 Apache - 2800-2900TL
    Monster ABRA 1.1.2 - 2500TL

    Kısaca özetlemek gerekirse, ABRA'nın teknik verilerinden (GTX860M) yola çıkarsak, MSI'a göre %10-%15 kadar daha iyi bir oyun performans sunduğunu söyleyebiliriz. MSI ise malzeme kalitesi, hoparlör kalitesi, bataryasının 6 hücreli oluşu(daha uzun kullanım süresi) en azından daha uzun süre soyulmadan kullanabileceğiniz touchpad'i, kendi deneyimlerim (W170ER, W150ER) ve forumdaki arkadaşların deneyimlerinden gördüğüm kadarıyla daha uzun ömürlü bir batarya sahip oluşu, Core i7 4700HQ ile çok ama çok az da olsa daha iyi bir işlemcisiyle benim ilgimi çekti.

    Kararınızı iyi verin, ürünleri birebir incelemeye çalışın. MSI cihazı nerede bulabileceğinizi bilmiyorum, ama Monster Showroom'a gidebiliyorsanız gidin inceleyin, dokunun cihaza, nasıl bir hissiyat veriyor kendiniz görün. Sonuçta bazı şeyler göreceli kalıyor, alıcı siz olduğunuz için en önemli deneyim sizin deneyiminiz.




  • bence bunlar hep casper'ın yarattığı sonuçlar.
    yerli markalara olan güvensizlik, benim de monster'a geçmemi engelledi.
    casper aldıktan sonra bende oluşan yerli markalara güvensizlik uzun süre engelledi ama ön yargımı kırdım.
    öncelikle şahsi görüşüm monster ucuz değil.
    diğer bilgisayarlar pahalı.
    pahalı derken nedense sadece bu ülkede pahalı.
    http://www.dell.com/us/p/alienware-17/pd.aspx
    880M'li bir bilgisayar Amerika'da 1500 dolar civarında satılırken yani 3 milyar civarı burada 5-6 milyardan aşağı bulamazsın.
    yine McDonalds'da 3.57 dolar olan Big Mac menü yani şu an fiyat ile 7.5 lira burada 14 liraya satılması gibi.
    http://www.mcdonalds.com.tr/Urunler/menuler/big-mac-menu




  • quote:

    Orijinalden alıntı: caner_ozdemir

    bence bunlar hep casper'ın yarattığı sonuçlar.
    yerli markalara olan güvensizlik, benim de monster'a geçmemi engelledi.
    casper aldıktan sonra bende oluşan yerli markalara güvensizlik uzun süre engelledi ama ön yargımı kırdım.
    öncelikle şahsi görüşüm monster ucuz değil.
    diğer bilgisayarlar pahalı.
    pahalı derken nedense sadece bu ülkede pahalı.
    http://www.dell.com/us/p/alienware-17/pd.aspx
    880M'li bir bilgisayar Amerika'da 1500 dolar civarında satılırken yani 3 milyar civarı burada 5-6 milyardan aşağı bulamazsın.
    yine McDonalds'da 3.57 dolar olan Big Mac menü yani şu an fiyat ile 7.5 lira burada 14 liraya satılması gibi.
    http://www.mcdonalds.com.tr/Urunler/menuler/big-mac-menu


    Hocam 880 olanı 2,899.00 dolar 1500 dolar olanında 860 m ekran kartı var




  • http://www.alienware.com/Landings/laptops.aspx
    anasayfada starting 1499 diyor altında da 880M yazıyor, oradan şaşırttı beni.

    bu örnek yanlış oldu ama sonuçta pahalılık olayı doğru.
    http://www.tomshardware.com/news/geforce-gtx-880m-laptop-roundup,26316.html
    msi gt70 dominator pro'nun 890 modeli 2000 dolarken 7500tl burada.
    http://www.vatanbilgisayar.com/msi-gt70-dominator-pro-core-i7-4810mq-28ghz-32gb-3x128ssd-1tb-173-8gb-w81.html
    arada az uz fark yok neredeyse iki katı fark var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caner_ozdemir -- 16 Haziran 2014; 0:03:10 >




  • Türkiyenin pahalı olduğuna katılıyorum ama elden ne gelir.
  • burakesan kullanıcısına yanıt
    Yalnız hocam ge60 ın kasası iyi diyorsunuz da soğutma olarak içler acısı bir kasa, bunu da göz önünde bulundurmakta fayda var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KaramelizeYogurt K kullanıcısına yanıt
    İçler acısı derken? Laptoplar haliyle ısınıyorlar, özellikle de encode yaparken. Önemli olan kritik ısılara ulaşmaması. Yaklaşık 6-7 aylık (tozlanma payını belirtmek adına) bir GE60'da (3610QM ve GT650M) 4 saatlik encode işleminde ulaştığım maksimum sıcaklık 93 derece idi. Performanslı laptopların da bu ısılardan daha düşük ısılarda çalıştıkları söylenemez. Uzun süre encode alacağınız vakit laptop soğutucusuyla kullanmanız cihazın ömrü açısından iyi olacaktır. Benim gibi 14 saat encode'ye bırakıp cihazın ömründen ömür yemeyin :D (W170ER, 3630QM, maksimum 95 derece)
  • arkadaşlar oyun performansı iyi olup isinma sorunuolmayAN LEPTOPVARMİ

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim için ısınma sorunu demek ısınıp kapanan, yavaşlayan veya hata veren dizüstü demektir.
    dizimin üstüne koyunca bile sıcaklığı hissettirmesin diyorsan öyle bir dizüstü bulamazsın.
    ancak harici ekran kartı olmayan özellikleri düşük atom işlemcilerde falan olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.