Şimdi Ara

Monster Abra A5 v6.1'e Soğutucu Arıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, bilgisayarı yeni aldım, notebook fanları sesli çalışıyor,
    hele bir de şarjdaysa uçtu uçacak diyorum. O yüzden kendi fanının yüksek hızlarda çalışmasına gerek kalmayacak şekilde soğutma sağlayacak bir soğutucu arıyorum, Ancaak!

    İlginç bir şekilde laptobun altında fan girişi delikleri az var. Nereden nefes alacak bu cihaz anlamadım. Cihazın kendisi, içi ve altı şöyle;
     Monster Abra A5 v6.1'e Soğutucu Arıyorum
     Monster Abra A5 v6.1'e Soğutucu Arıyorum
     Monster Abra A5 v6.1'e Soğutucu Arıyorum

    Bu laptop için 100 lirayı aşmaycak şekilde hangi soğutucuyu almalıyım?
    Aklımda olanlar şöyle

    Thermatake MASSIVE23 LX
    http://www.vatanbilgisayar.com/cl-n0015-massive23-lx-10-17-23cm-mavi-led-fanli-notebook-sogutucu.html?OM.zn=category_topsellers_productpage-21&OM.zpc=CL-N0015#genel-bakis

    ZM-NC 12
    http://www.vatanbilgisayar.com/zm-nc-12-17-notebook-sogutucu-200mm-fan-siyah.html

    INC-601GMS
    http://www.hepsiburada.com/inca-inc-601gms-6-fanli-2xusb-6-kademeli-oyuncu-notebook-sogutucu-p-BS600916?magaza=Pazarbizde

    TX Ergo 500
    http://www.hepsiburada.com/tx-ergo500-5x-fan-li-6x-yukseklik-ayarli-2x-usb-hub-li-11-17-notebook-sogutucu-ve-stand-txacn-p-BS600254







  • Yok mu tavsiye verebilecek beyler
  • http://www.hepsiburada.com/tx-ergo500-5x-fan-li-6x-yukseklik-ayarli-2x-usb-hub-li-11-17-notebook-sogutucu-ve-stand-txacn-p-BS600254

    Bu cihaza daha iyi uyum sağlayacak gibi duruyor ama tek büyük fanı olan modelleri de tercih edebilirsin.Hava alacağı delikler çok küçük tutulmuş.O kadar küçük ki havayı çektiğini bile hissedebilirsiniz elinizi yaklaştırdığınızda




  • zwanzig kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi gerçekten çok küçük girişleri var. Tx ego 500 u aldım, sonuçları aktarırim gelince, teşekkürler hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • abdussamet37 A kullanıcısına yanıt
    Hayılı olsun.Umarım işe yarar.Sonuçları bekliyorum
  • zwanzig kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler :)
    Sonradan benim gibi bu laptobu alıp soğuk tutmak isteyenler olacaktır :) Bakalım umarım işe yarar.
  • abdussamet37 A kullanıcısına yanıt
    Geldimi hocam nasil performansi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozanersin O kullanıcısına yanıt
    Cumartesi öğlen 4 civarı sipariş verdiğim için bu gün kargolanmis. Yarın elime ulaşacaktır İnşallah. O zaman detayları paylaşırım hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Clevo aslında havalandırması iyi kasalar üretirdi, bu kasada havalandırma işi çok kötü olmuş bence. İki tane fan cihazın içindeki sıcak havayı çekip dışarı atmak için ama cihazları sürekli incelttiklerinden fana rahat hava akışı sağlayacak genişlik yok kasa içinde. Böyle olunca da sistem soğuyamadığı için fan daha hızlı ve gürültülü çalışmak zorunda kalıyor.

    Bu kadar hava boşluğu ile bu cihazın sesini kısacak kadar soğutabilecek bir fan bilmiyorum, umarım aldığınız model işe yarar. Tavsiyem alt kasada fanların altında boşluklar açmanız. Kendi bilgisayarım farklı bir model ama bu şekilde ızgara açarak daha fazla soğumasını sağlayabildim. Tabi ses için bir çalışmam olmadı; daha sesli çalışıyor hatta. :)
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Ürünün kasasını tasarlayan arkadaşlar nasıl olmuş da bunu yapmışlar açıkçası ben anlamadım. Dediğiniz gibi, kasanın inceltilmesi, hava akışının zorlaşması, üzerine soğuk havanın gireceği boşluk yok. Ürün elime ulaştı ancak tahmin ettiğiniz gibi ürün işe yaramadı.
  • ozanersin O kullanıcısına yanıt
    Ürünü bir gece biraz kullanmak nasip oldu sonunda :) Deneyimlerimi aktarayım.

    Ürün bu yaz sıcağında anca kendini soğutabiliyor. Fanları 5 tane sağlı sollu koymuşlar bilmem ne, yok fan ayarı falan diyince dedim herhalde en sona alınca uçuyor ki fan ayarı oymuş adamlar, hikaye. Açma kapama niyetine kullanırsınız fan ayarını sadece bence. Olur da aynı pc için aynı soğutucuyu (Abra A5 V6.1 - TX Ergo 500 Soğucu) almayı düşünen arkadaş olursa hiç bulaşmasın. 1 derece bile fark ettiremedi. Paranıza yazık. Denemeyin.

    Aynı zamanda soğutucu bilmiyorum bana pek şık gelmedi, içinde kablolar falan görünüyor, arkada girişlerin olduğu yerde kabloların bağlandığı klemensler :) Kaliteli bi ürün sayılmaz. (Fiyat performans ürünüdür belki ama genel olarak konuşacak olursak kaliteli değil.)

    Ayrıca internette yorumlarını okuduğum arkadaşlar ürünün bayağı sessiz olduğunu falan yazmışlardı. Hatta bir arkadaş olayı birileri boyuta götürüp "arada çalışıp çalışmadığını pcyi kaldırıp kontrol etmek zorunda kalıyorum" demişti. Sessizlik olayı da hikaye. Benim şikayetçi olduğum fan sesinden çok onun fan sesi çıkıyor :)

    Sonuç olarak TX Ergo 500 beklediğim ne beklediği soğutma performasını, ne estetik bakımdan hoş tasarım beklentimi, ne kullanım kolaylığı, pratik bir soğutucu olması beklentimi, ne de sessizlik beklentimi karşılayabildi. Ürünü satıl almış olduğum Teknobiyotik mağazasına geri gönderip iade talep edeceğim. Umarım arkadaşlar yardımcı olur.




  • abdussamet37 A kullanıcısına yanıt
    Benim gördüğüm kadarıyla bu dizüstü soğutucusu ürünlerin neredeyse çoğu hikaye. İşe yarayanlar Cooler Master, Zalman, Thermaltake vs. firmaların belli pahalı ürünleri. Bende Lenovo Z510 var mesela, soğutucum CoolerMaster Notepal U3+. Dizüstü bilgisayarımı masanın üzerinden cihazın üstüne koymak, alttan hava girişini kolaylaştırdığı için beş dereceye kadar etkiliyor zaten. Fanını da son devir açtığımda cihazdaki yüke bağlı olarak 8 - 10 derece fark oluyor masaüstüne göre. Ancak cihazımın altında fan ızgarası var ki bu ızgarayı kendim daha da genişlettim. Başka GPU VRM üzerinde bir ızgara daha açtım, bir de çok geniş bir kendi ızgarası var. Bu şekilde havalandırma boşluğu çok olunca soğutucu benim işimi görüyor hani.
    Ancak birkaç 10 - 20 liralık ucuz soğutucu denedim. 20 liralık Inca vardı mesela, tek fan ne kadar dönse de benim fan ızgarasına hava üfleyemediği için bir işe yaramıyordu. Ancak Notepal U3+ fan konumlarını düzgün ayarlayınca işe yarıyor.

    Tabi sizin cihazınız için yapacak bir şey yok pek. Soğutması zor bir cihaz. Altta hava ızgaraları az ve oradan çektiği hava ile bütün anakarttan ısı alıp en son soğutma borularından CPU/GPU ısısını alıp egzostan atılıyor. Soğutma için tek yapılabilecek, fanların altında birkaç ızgara açarak soğutmayı desteklemek olur ki bu durumda cihazın çıkardığı ses de artabilir. Direk fan sesi alttan çıkacak çünkü.




  • sis651 kullanıcısına yanıt
    http://www.vatanbilgisayar.com/asus-x550vx-core-i7-6700hq-2-6ghz-16gb-ram-1tb-hdd-gtx950m-4gb-15-6-w10-notebook.html

    Hocam size sormak istediğim bir soru var. Pcyi yeni aldım daha 2 hafta bile olmadı ama şöyle bir sıkıntım var. Adana'dayım şuan malum havalar çok sıcak odada da klima yok. 1 saat CS:GO düşük ayarlarda oynayınca PC 95 derece üstü sıcaklık görüyor ve kapanıyor. Sizce bu durum normal mi yoksa sıkıntılı bir durum mu ? Monster Abra A5 v6.1'e Soğutucu Arıyorum

    Resimde de sistem boştaki değerleri attım. Yardımcı olursanız sevinirim.




  • Söz konusu cihaz içindeki donanımı soğutacak bir soğutmaya sahip değil gibi görünüyor. İnce kasalar ve tek fanlı soğutma çözümleri bu tür cihazlarda yetersiz soğutmaya sebep oluyor.

    Windows'un güç ayarlarında işlemci performansı ile ilgili bir kısım vardı, orasını bir kontrol edin. Eğer bu ayar %100 ise işlemci sürekli turbo modunda çalışıyor ve çok ısınıyordu. Ancak %99 ya da daha aşağı indiğinde turbo modu otomatiğe geçiyordu ve ihtiyaca göre frekans belirleniyordu ve daha az ısınıyordu. Bu ayarı %99 veya daha altına düşürün derim. Hatta çok çekirdekli bir işlemci, kolay performans kaybetmez. Aşırı ısınma giderilene kadar %75'e kadar vs. düşürmeye devam edin derim. GPU da çok ısınan bir eleman ama ona yapılabilecek ancak harici bir program ile frekansını biraz düşürmek olur ama dediğim işlemci yöntemi ile bir deneyin önce.
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğiniz gibi %75 e çektim değeri anında 12 derece fark etti. Bunu %100 değerinde kullanmamak lazım yani. Anladığım kadarıyla %99 yapıca turbo mod ihtiyaç dahilinde devreye giriyor galiba ?
  • %100'de Turbo mod sürekli aktif ve en üst frekansta. %99 ve altında ise turbo ve frekansı yüke göre otomatik belirleniyor. Daha altlarda frekans daha da düşüyor işte.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam çok teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.