Şimdi Ara

Monitörüm Vatan servisinden Kırık Şekilde Geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 16.11.2020 tarihinde servise Asus vg249q monitörümü garantiye verilmesi için teslim ettim. Garantiye verme sebebim daha alalı 1 ay olmadan ölü piksel çıkmasıydı. Servise teslim ettikten 1 ay sonra yani 20 iş günü çoktan dolmuştu bana ne dönüş yapan var ne bilgilendirme veren. Vatanin servis takip sisteminde " parça bekliyor-servisten" yazmasına rağmen mağazaya giderek ürüne nolduğu hakkında bilgi almak istedim. Ürün kırık bir şekilde gelmiş. Bana haber daha verilmedi ürün geldi kırık gelmiş falan diye. Yani birkaç ölü piksel tamir ettireceğiz diye monitörü heba etmişler. Şu an kargo servisi ile konuşuyoruz size döneceğiz dediler ama ne zaman dönerler meçhul. Vatan Bilgisayar'a güvenerek yaptığım bu alışverişten ve servis işlemlerinden 0/10 olarak hiç memnun değilim vatandan bu denli müşteriyi uğraştıracak işler beklemiyordum. Büyük ihtimalle kargo şirketi de bu işle ilgilenmeyecek. Tüketici Hakem Heyetine başvuracağım ve hakkımı arayacağım. Aldığım ürün 2000Tl alalı 2 ay oldu sadece 10gun falan kullanabildim ürünü.
    Şuan sonuç olarak son bir kez daha uğrayacağım mağazaya bakalım kargo şirketi ile görüşüyoruz diyen arkadaş ne durumda . Ondanda alacağım yanıta göre tüketici hakem heyetine başvuracağım.
    Sizce arkadaşlar bu durumda ne yapardınız ne yapmalıyım ? İlk defa bir ürünü servise verdim bu ne biçim bi iş ?







  • Aynı gün iade almanı sağlayım mı? Ya sağlam arıza çıkartacaksın bağırıp çağıracaksın, veya monitör bölümüne gidip ürün satın almak isteyen müşterilere yaptıklarını anlatacaksın, veya kasada yapacaksın bu hareketi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.