Şimdi Ara

MONITORLERLE ILE ILGILI SORUSU OLAN ? (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.292
Cevap
18
Favori
33.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • fatih277 kullanıcısına yanıt
    http://www.hepsiburada.com/viewsonic-vx2363smhl-23-2ms-analog-2xhdmi-mhl-full-hd-ips-led-monitor-p-BD804439 amd ekran kartın olursa ileride amd fresync kullanabilirsin ıps panel hz değeri de yüksek fiyatına göre güzel monitör

    http://www.hepsiburada.com/asus-vp228t-21-5-1ms-analog-dvi-d-full-hd-led-monitor-p-BD805571,http://www.hepsiburada.com/asus-vx228h-21-5-1ms-analog-2xhdmi-full-hd-led-monitor-p-BD802709 led monitör tn panel mavi ışık ve göz yormayan özellikte var tepkime süresi de en iyisi şaun için 1ms aklında olan model varsa yardımcı olurum tekrardan.




  • MonitörKertenkelesi kullanıcısına yanıt
    Okudum yazınızı bende kısaca şunu söyleyebilirim sizdeki monitör sorunlu olduğundan dolayı dağa doğrusu panel sorunu da olabilir gerçek ve doğalı verebilen tek panel ıps-ah ıps paneller ve piyasada birçok panel modeli çeşiti bulunmakta örnek samsungun kristal paneli,süperclear,true color gibi özellikler ise yazılımsal olarak çalışırlar tabi bunlar genellikle tvlerde kullanılır.Herneyse burayı geçiyorum tn panellerde renkler abartılır örnek siyah daha siyah yeşil daha yeşil olmaktadır.Ama ıps panellerde daha doğal ve gerçek renkler verir tabi bu da ıps monitör,panel kalitesine göre değişiklik gösterir.Örnek vereyim bir kağıdı veya tahtayı ana ve ara renklere yağlı veya sulu boya ile boyayıp profesyonel camera ile çikip ( ıps panelli ve tn panelli ) sorunsuz denenmiş paneller olmak şartı ile karşılaştırın.2 şer metre ekrana düz açılardan (tn panelde tam renkleri görebilmeniz için ) her iki metrede ekrana düz bir şekilde uzaklaşarak baktığınızda gerçeğe yakın dolgun renkleri ıps panelin verdiğini göreceksiniz ki zaten tn panel en ucuz ve giriş paneldir.Avantajları ve dezavantajları da vardır.Örnek avantajı tepkime süresi dezavantajı görüntü kalitesi gibi




  • Merhaba,

    Ben GTX 1070'li sağlam bir sistem topladım. Sistemi salonda kullanacağım için ufak bir monitör değilde, 42" - 50" arası bir TV ile kullanmak durumundayım. 2K Çözünürlüklü, düşük tepkili, oyun oynamaya yönelik bir TV tavsiyesi istiyorum
  • Merhaba
    Ekran kartım gtx950
    Bütçe 600-700 arası
    Oyun ve film için monitör bakıyordumhttp://www.vatanbilgisayar.com/asus-236-vn247h-1ms-full-hd-hdmi-gaming-monitor.html bunu buldum ince kenar da olması sebebiyle beğendim sizce bunu almalı mıyım?
    Ayrıca gsync destekli monitörlere baktım fiyatları çok yüksek bu bütçeye göre bulamam sanırım.
  • RamseygR kullanıcısına yanıt
    Bimeks teki asuslara bak derim özellikle cuma günü

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam beni atladınız :(
  • tiwaly kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmayın göremedim sizi sorunuz nedir ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ULTRASLAN_06 kullanıcısına yanıt
    Sağolasın. 43cm bir masa varda acaba sığar mı? 24 inç sığıyorda ileride değişince masayıda mı değişeyim yani onu hesaplıyorumda.
  • ULTRASLAN_06 kullanıcısına yanıt
    Bir şekilde doğru ama bir şekilde de yanlış, katılmıyorum. Katılmıyorum çünkü tabii ki IPS panellerin de kalitelisi vardır, Appleın kullandığı paneller gibi retina sanıyorum daha profesyonel işler ile açlışanlara hitap eden ürünler.

    Benim kendi deneyimim piyasadan aldığım HP marka Full HD bir IPS panel Laptop ile 1366 çarpanında bir TN panelli HP laptopda iş yaptım.

    IPS panelde bütün renkler yanlıştı, daha sarı ve ara tonlar tam detaydan yoksun, siyahın yüzde 3 gibi bir tonunu görmek imkansız iken TN monitörde bütün bunlara hakimdim, bir fotoğrafın her tür detayını görüyor, siyahın yüzde 2'ye yakın tonunu bile gayet rahat görüyordum.

    İki photoshop ekranını yanyana açtığınız anda zaten sizi bir sürpriz karşılıyor farklılığı buradan bile anlıyorsunuz. Varın bunda iş yapıp renk boyadığınızı düşünün, IPS tam bir faciaydı firmaya geri iade ettim. Ne düzeltme ne de kalibrasyon yapabildiler. Geri iade aldılar. Bu sadece laptoplar için değil masa üzeri ekranlar için de söz konusu aynısını deneyimledim ve gördüm.

    Şu videoda da görüldüğü gibi IPS daha kontrası kötü ve sarıya çalıyor ama farklı açılardan bakınca yansıma yapmıyor.

    TN ise daha doğru renkler ve tonlar ama eski model ve tek açıdan bakınca başarılı görüntü veriyor.



    Ama benim yıllardır fotoğraf ve photoshop üzerine çalıştığmı bütün bilgisayarlar TN PC ve Apple olduğu için doğru rengi IPS in göstermediğini ilk gördüğüm anda anladım. Mümkünadı yok sağlıklı çalışmanın.

    MONITORLERLE ILE ILGILI SORUSU OLAN ?

    Yani iddia ettiğiniz gibi değil, IPS monitörler harika değil, en doğru rengi vermiyor, mükemmel değil, TN'den uzak durmak ucuz diye burun kıvırmak yanlış ve hatalı. Tam tersi profesyonel biri iseniz IPS seçerken bir hayli dikkatli olun piyasadaki PC'lerin yüzde 99'u kötü IPS e sahip paranıza yazık ortada kalırsınız.

    Ne oyunları filmleri doğru dürüst görürsünüz, ne fotoğraf ve grafik işlerinizi doğru yaparsınız... Benim şahsi deneyimlerle gördüğüm ve bir gerçek bu, deneyimleyin sonra siz de kararınızı verin. Önerirken daha dikkatli olun.

    Belli ki Photoshop kullanmıyorsunuz veya film, oyun fotoğraf veya resimlerin ayrıntıları ile ilginiz yok.




    En basit deney ile Windowsun renk ayarlarına girin ve bu resme hiç bir ayar yapmadan ilk baktığınızda çarpı dahil her şeyi açık ve net görüyor musunuz, IPS yanelde bu ayrıntıları görmekte resimdeki çarpıyı net görmekte zorluk çekeceksiniz, sorun burda.

    MONITORLERLE ILE ILGILI SORUSU OLAN ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 1 Aralık 2016; 15:55:38 >




  • MonitörKertenkelesi kullanıcısına yanıt
    Hocam ben çok monitör kullandım çok monitör deneyimledim.oyun,PhotoShop vs kullandım.Suan için doğru renkleri veren panel varsa oda ips panel ayriyeten ben tn panel yönetmen illa ips panel alın diye demiyorum.Kişiye soruyorum.oyun mu ? Film mi ? Vs diye ona göre monitör tavsiyesinde bulunuyorum.İnsanlara yardımcı olmaya çalışıyorum.Madem bu kadar bilgileriniz konu açıp insanlara yardımcı olun.Bir kere ips panel monitörde sorun yaşamanız ips panelin size kötü gerçek renkleri vermediğini yansıtmaz biraz akıllı olun şuan en pahalı monitör modeli ips panellerde neden insanlar giriş sevisyesindeki tn panele yüksek para verdikten sonra alsınlar ki ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MonitörKertenkelesi kullanıcısına yanıt
    Hatta bak resimdeki ne tn panel ile ips panel gri tonları ips de daha gerçek ve doğal tn panelde daha açık gri soluk ve cansız renk ayriyeten retina ekranı monitörlerde dahil etmiyoruz piyasada çok az ve pahalı retina ekran li pc monitörler çıksaydı o zaman ipsle tartışılır hangisinin daha iyi olduğu yazılıp çizilirdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ULTRASLAN_06 kullanıcısına yanıt
    Bence yanılıyorsunuz IPS panel ve TN panel konusundaki tecrübenizi ve konuya hakimiyetinizi gerçekten kuşku ile karşılıyorum. Benim profesyonel bakışıma sizin öneriniz tamamen ters. Yaşadığım deneyim ve araştırmalarım da bunu gösteriyor.

    Şunu belirteyim. Benim aldığım bilgisayarın monitörü hatalı veya bozuk değildi, bunu kafanızdan silin. Benim aldığım bilgisayarın monitörü piyasada olanların aynısıydı, şu an bir teknoloji markete gitsek IPS panelli bilgisayarların herhangi biri ile aynı. IPS'i Full HD ekranlarda daha çok kullandıkları için de piyasadakilerin neredeyse yüzde 90'ı IPS.

    Ve sizin söylediğiniz gibi, daha iyi daha canlı daha net gibi şeyler fuzuli ve eksik. Daha net-miş gibi ve parlak mış gibi ve yansımasız durması gerçek renk ve tonu verdiği manasına ne yazık ki gelmiyor. Kalibrasyon hatalı ve yanlışlar.

    TN paneldeki rengi soluk bulmanız normal çünkü IPS paneldeki renk aslında sıcak bir renk. Beyazlar sarıya çalıyor. Ayrıca ayrıntılarda da daha karanlık ve çamur gibi bir görüntü verdiğini yine ve yine iddia ediyorum.

    Bunu ancak donanımhaber ekibi ayrıntılı ve profesyonelce bir deney ile ortaya koyup gerçeği söyler ise herkes anca ikna olur bence.

    Yoksa sizin ısrarlı öneriniz ile IPS panel alıp gördüğü görüntü ile pişman olacak binlerce insan çıkacaktır çünkü sizin görsel tercihinizin kesinlikle hatalı olduğuna inanıyorum. IPS panelin handikaplarının ve eksiklerinin gerçekten farkında değilsiniz kanımca. Nokta.

    Retina ekran konusunda tecrübem Apple ekranlarından öte değil ama Apple ekranlarında Photoshop renklerinde bir sorun yaşamadım bu güne kadar. Sanıyorum TN ile Retina birbirine bu yüzden daha yakın ton veriyorlar.




  • MonitörKertenkelesi kullanıcısına yanıt
    Çok deneyimlerim oldu.Burada şu kadar monitör kullandım.En pahalı monitör kullandım deneyimledim demenin hiçbir mantıklı açıklaması yok, insanlar bunu gösteriş olarak algılayabiliyorlar siz sanırım bir kaç monitör kullandınız veya üst düzey monitör kullanmadınız,deneyimlediniz ıps paneli kötülüyorsunuz.Tn panel daha iyi diyorsunuz ki! bende tekrar söylüyorum tn panel giriş seviyesi bir panel bunu profesyonel kullanıcılar dahil herkes biliyor bunu monitör üreten firmalar da söylüyor ve donanımhaber ekibi de daha önceki monitör incelemelerinde bahsetmişti ayrıyeten sizin söylediğiniz benim profesyonel bakışım diyorsunuz sizin profesyonel olduğunuzu düşünmüyorum tam tersine amatör olarak görüyorum öyle olsaydı Konuyu benim değil sizin açıp insanlara yardımcı olmanız gerekirdi.Burası tartışma konusu değil olsa daha tartılışacak bir durum yon neden yok IPS panel şuan için en iyi panel kalkıpta tn panel ıps ten iyi derseniz tarihe isminizi altın harflerle yazdırırsınız.Ayriyeten dediğim gibi fiyatına göre ıps monitör panel kalitesi değişiyor.Tn panel kalitesi de öyle ama şuan doğal ve gerçeğe yakın renkleri sunabilen tek panel ıps dir.

    IPS VE TN PANEL KARŞILAŞTIRMASI :https://www.youtube.com/watch?v=QtJGf9Ypqdw bu size yeterince açıklayıcı olmuştur sanırım ıps panel göründüğü gibi doğal gerçek renkleri yansıtıyor en basiti karanlık sahneye bakınız hele ki karanlık çekimde ki su efektini söylemiyorum bile



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UltrAslan_06 -- 1 Aralık 2016; 23:23:55 >




  • selam ultraaslan,
    daha önce asus mx239h kullandım pixel sorunu yüzünden geri iade ettim güzel monitördü ancak siyah renkler konusunda biraz sıkıntılıydı, şimdi yeni bir monitör almayı düşünüyorum, genellikle mmo oyunları oynayan film izleyen biriyim sorum şu
    siyah renkleri ve diğer renkleri düzgün veren bir monitör tavsiye eder misiniz?
    2k mı 1080p mi almak daha mantıklı?
    wiewsonic mi asus mu aoc mi hangisini tavsiye edersiniz?
    yurt dışından mı almak daha mantıklı buradan mı?
    kaç inc tavsiye edersiniz?23 24 25 ev için
  • MonitörKertenkelesi kullanıcısına yanıt
    Konuya dahil olucam ama siz kalibrasyonu ellemi yoksa cihazlamı yapıyorsunuz? X-Rite ColorMunki Display kalibrasyon cihazı kullanıyorum vede paylaştığınız resimde asıl yanlış görünen sağdaki tn panel dediğiniz. Fazla mavi duruyor. Tn panellerde kullanılan fazla mavi renk insanlarda mavi körlüğüne yol açabiliyor. Bi ara ünlü olan mavi siyah elbise olayını bilen anlar. Kalibrasyon olayında ise 6500K sıcaklığa genelde yapılır vede bu biraz sıcağa çalan yani hafif sarımtrak bi renktir. Kalibrasyon cihazı kullanan birçok kullanıcının bile cihazları monitörü sarıya çevirdiğinden dolayı geri iade ettiğini gördüm yorumlarda. Çünkü insanlar monitörlerde çokça kullanılan mavi renge alışık olduğundan monitörü 6500K'e kalibre ettiğinde çok sarı bulabiliyor. Benim monitörümde tn panel fakat dediğim gibi cihazla kalibreli vede sizin tn panel bariz mavi görünüyor.

    Tn panellerdeki koyu renklerde ayrıntıyı görme olayı ise tn panellerde gama eğrisinin durumu. Monitör üreticileri tn panelleri düzgün gamada koyu renkleri çok iyi göstermediğinden başlangıç gamasını biraz daha düşürüyolar ve siz daha fazla ayrıntı görüyosunuz. Kalibrasyona(ciahazla) en iyi yanıt verende profesyonel monitörlerde ya ah-ips yada ahva oluyor. Tn panelle zaten bir ips kadar iyi bir kalibrasyon alamazsınız çünkü tn panelin ortasında aldığınız renkle köşesinde aldığınız renk bir değil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drhiziracil -- 2 Aralık 2016; 16:32:56 >




  • kolibandı K kullanıcısına yanıt
    Hocam kullandığınız sistemin özelliklerini yazarsanız yardımcı olurum.1080p mi ? 2k mı ? sistem bileşenlerinize göre yanıt bulur.
  • MonacoDoom kullanıcısına yanıt
    Sığar hocam,ileride masayı değiştirmeniz sizin yararınıza olacaktır.
  • i5 4670k
    asus gtx 1060 3gb

    kısaca şuanki sistemim. 27" Full HD monitör arıyorum. Genel olarak Oyun Film Programlama için kullanıyorum. Şuanda 21" AOC IPS var, renkler çok güzel eyvallah ama cidden bir süre sonra parlaklık göz yoruyor. Aklıma ilk gelen monitörhttp://www.vatanbilgisayar.com/samsung-27-ls27f350fhmxuf-gaming-freesync-4-ms-pls-monitor.html
    Tavsiye edebileceğiniz monitör var mı acaba ?
    max bütçe = 1000-1100 TL

    Sorum buydu hocam. Şuanda samsunghttp://www.vatanbilgisayar.com/samsung-27-ls27f350fhmxuf-gaming-freesync-4-ms-pls-monitor.html
    bu monitörünü aldım. Eğer daha iyi bir öneriniz olursa iade edebilirim tabii. İlk izlenimim monitör fena değil. Ama daha tam kalibrasyonu yapamadım gibi geldi. Bazı renkleri göremiyorum(Gamma ayarı ile vs düzeliyor bu.) yada yazılarda sanki gölge varmış gibi oluyor(sharpness kaynaklı olduğunu düşünerek sharpness ı azaltıyorum bu seferde çok yumuşak sanki blur var gibi oluyor yazılarda). Bu konuda da tavsiyelerini beklerim.




  • Hocam merhaba. Ps4 için 450 TL civarına monitör ya da monitör tv'lerden öneri yapabilir misiniz? Monitörde dahili hoparlör olursa çok iyi olur. N11'de 350 Tl civarına monitör tv'ler var ama güvenemedim nasıl olur diye. Hatta konu da açmıştım linki burada:

    https://forum.donanimhaber.com/m_122181993//tm.htm#122224064

    Yardımcı olursanız sevinirim.
  • sistemimi yenilemeyi düşünüyorum önce monitörden başlamak istedim yani bi nevi monitöre göre sistem kuracağım diyelim
    sizden ricam soruları mı cevaplayarak beni aydınlatmanız gerisini ben hallederim teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.