Şimdi Ara

MONITORLERLE ILE ILGILI SORUSU OLAN ? (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.292
Cevap
18
Favori
33.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ULTRASLAN_06

    Merhabalar,http://www.hepsiburada.com/viewsonic-vx2363smhl-w-23-2ms-analog-hdmi-mhl-full-hd-ips-led-monitor-p-BD802047 Hem ps4 hem pc hem de tv olarak kullanabilirsiniz ıps ekran olması da sizin için büyük avantaj özellikle de düşük tepkime süresini düşünürsek.

    Hocam çok teşekkür ederim.
  • Rica ederim.İyi forumlar dilerim.
  • Muhasebe ofisi için 21 - 23 inch
    gözü yormayacak
    yansıma yapmayacak
    arada bir video izlenecek

    Monitör tavsiyelerinizi bekliyorum

    Pc nin ekran kartının düşük olmasının ofis uygulamaları için bir önemi var mıdır ?

    Teşekkürler
  • ULTRASLAN_06 kullanıcısına yanıt
    Amd Radeon HD 7700 hocam monitor ekran ayari derken ? 120 Hz kullaniyorum su an masaustunde secili . 144 niye yok onu anlamadim
  • https://www.amazon.de/gp/product/B010LZGYEE/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=A3JWKAKR8XB7XF

    selam hocam,
    bu ürünü almak istiyorumda acil tavsiyeye ihtiyacım var. teşekkürler.
  • Merhaba

    Yazılım geliştiricisiyim. Hem iş hem de oyun olarak ileriye yönelik bir monitör almak istiyorum. Amazon dan LG 27UD68-P Bu monitörü buldum sizce nasıl? Önerir misiniz?
    Oyun oynama sürem fazla değil. Sadece akşam işten eve gelince biraz bilgisayar da takılırım.
  • Smurfie kullanıcısına yanıt
    monitör tuş ayarlarından 144 hz seçtiniz mi ? onu soruyorum.ayrıca ekran kartı gücüne göre seçebileceğin maximum çözünürlük değeri seçebilirsin o da maximum hz değeri ne ise onu kullanabilirsiniz.Ondan da kaynaklanıyor olabilir.
  • İmzanızdaki sisteminize göre gayet yeterli ve fiyat uygun kaçırmayın derim.Bf İndirimi sanırım.
  • maqnum M kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle öneririm ıps ve 4k yüzde yüze yakın doğal renk oranı var üstelik amd fresync teknolojisi de var yeni çıkan rx 480 gibi ekran kartı veya çift gpu crosfire rx480 ile 4k yı oyunlarda vs. sorunsuz şekilde kullanabilirsiniz.Yazılım,rander,çizim,grafik tasarım kullanımında gayet fazlasıyla yeterli gelecektir.Fiyatta uygun kesinlikle
  • ULTRASLAN_06 kullanıcısına yanıt
    Masaüstü bilgisayarım yok. Yakın zamanda toplamayı planlamıyorum. Sürekli Laptop üzerinden kullanacağım. Yine de önerir misiniz?
  • maqnum M kullanıcısına yanıt
    kesinlikle neden derseniz örnek vereyim.4k monitörler genellikle tn panel yani giriş panelleri oluyor bu monitörde ıps panel olması 4k ve amd fresync olması sizin için avantaj ileride masasütü pc toplarsanız da kullanabilirsiniz en kötü 5 sene kullanırsınız.Şuan o led monitörlerde çıkmadı ve 4k 75 100 120 144 hz vs daha yaygınlaşmadı.Kesinlikle bu fiyata önerebileceğim bir monitör sanırıp piyasaya yeni çıkmış olabilir ıps olduğu için.
  • ULTRASLAN_06 kullanıcısına yanıt
    İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.
  • maqnum M kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam.iyi forumlar dilerim.
  • 27" bir monitörün sadece panelinin (ayaklığın kattığı santimetre hariç uçtan uca) yüksekliği kaç santimdir acaba bilen birisi söyleyebilir mi? Teşekkürler.
  • http://www.bestbuy.com/.../5029800.p?skuId=5029800 119$


    http://www.bestbuy.com/.../8767099.p?skuId=8767099 179$

    monitorden anlayan arkadaslar yardimci olabilirlerse sevinirim ?

    Sizce hangisini almaliyim ? Ayrica konsollar da cok uygun 250$ 300$ civarinda PS4 ve XBOX lar acaba bu monitorlerde konsollar calisir mi ? Bilgili arkadaslar yardimci olursa sevinirim.




  • Merhaba @ULTRASLAN_06 hocam. 600 TL civari bir monitor dusunuyorum ips mi tn panel mi kararsiz kaldim ips iyi diyorlar aslinda ips e yakinim ama var mi onerebileceginiz bir monitor. ekran kartim gtx 1050 ti.
  • Merhaba. Yaklaşık üç aydır yeni bir bilgisayar almış geri iade etmiş sonra yenisini, sırf monitöründeki renk sorunu yüzünden almış biri olarak burada yazılarınızı okudum ve açıkçası biraz da kafama takıldı. Bunu sizinle ve engin tecrübenizle paylaşmak isterim.

    Yazılarınızda sürekli IPS monitörün daha kalitesi görüntü verdiğinden TN modelleri tercih etmeyin gibi yönlendirmeniz var ama ben bu konuda emin değilim. yaşadığım bir deneyimden dolayı da hala emin değilim.

    Neden derseniz günümüzde neredeyse bütün Full HD ekrana sahip bilgisayarlarda IPS panel kullanılıyor. Yani farklı açılardan monitöre bakıldığında doğru renk ve görüntü veren yansıma yapmayan paneller. Bu böyle güzel görünse bile büyük bir görsel sorunu beraberinde getiriyor. Sanıyorum ki siz de bunun farkında değilsiniz. Burada altını çiziyorum, görsel olarak kesinlikle başarılı değiller ve yanlış renk kalibrasyonuna neden olup ayrıntılar konusunda büyük kayıplar yaşatan bir monitör çeşidi bu.

    Bu kanaate gerek alıp iade ettiğim bilgisayarım gerek ise Türkiyenin en büyük dört mağazasında bizzat müşteri temsilcilerinin önünde yaptığımız karşılaştırmalar ile vardım.

    IPS panellerin karşıma çıkan en büyük sorunu sarıya çalan ve abartılı renk tonu. Siyahlar daha siyah, beyazlar daha beyaz ve renkler abartılı. Bunların yanında bir de ayrıntılarda yüzde beşe yakın kayıplar var.

    Bunu rahat algılayabilmeniz için TN veya IPS panele sahip iki bilgisayar ekranını Photoshop arka yüzü açık yanyana getirin. Bilen bilir Photoshop arka yüzünde duru bir gri vardır. Bu gri IPS panelde sarıya çalıyor.


    Bu videodaki görüntünü aynısını yaşadım. Sağdaki monitör benim TN monitör iken soldaki IPS monitörlerde gördüğümün aynısı.Özellikle PHotoshop ekranında bunun aynısını görüyorum. IPS daha sarı. Rnekler de yanlış.




    Sizce buna ne neden oluyor?

    Yeri gelmişken hatalı olan laptopumun paneli:
    FHD IPS UWVA BrightView WLED arkadan aydınlatmalı

    Yeni aldığım hatasız laptopumun paneli:
    HD SVA BrightView WLED arkadan aydınlatmalı

    Bu da arasındaki fark. Soldaki IPS ekranlı yeni olan ve iade edilen.

    MONITORLERLE ILE ILGILI SORUSU OLAN ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 23 Kasım 2016; 11:45:35 >




  • i5 4670k
    asus gtx 1060 3gb

    kısaca şuanki sistemim. 27" Full HD monitör arıyorum. Genel olarak Oyun Film Programlama için kullanıyorum. Şuanda 21" AOC IPS var, renkler çok güzel eyvallah ama cidden bir süre sonra parlaklık göz yoruyor. Aklıma ilk gelen monitörhttp://www.vatanbilgisayar.com/samsung-27-ls27f350fhmxuf-gaming-freesync-4-ms-pls-monitor.html
    Tavsiye edebileceğiniz monitör var mı acaba ?
    max bütçe = 1000-1100 TL
  • MonacoDoom kullanıcısına yanıt
    Sadece panel yüksekliğini diyorsan iç panel 33-34 mm yükseklik
  • murat550 M kullanıcısına yanıt
    Linkleri yenile lütfen!! yeniledikten sonra yardımcı oluruz.
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.