Şimdi Ara

Monitör İade Etmekten Bıktım Lütfen Yardım Edin (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • menectras kullanıcısına yanıt

    27inç erkana kadar Quad hd yani 1440p çözünürlük yeterli. Daha büyük ekran için 4k tercih edilmeli.

    Hangi monitör olursa olsun 57cmden daha yakından bakmamalısın. Yakına uzun süre bakan gözde bozukluk oluşma riski mevcut.

    Ben şuan 27" monitöre 65cm uzaklıktan bakıyorum.

    Bakış açına göre monitörün 3te2si aşağıda 3te 1i yukarıda kalacak biçimde yükseklik ayarı yapılmalı. Diz baktığında yukarıda kalan 3tebirlik kısmı görmen gereklidir. Sebebi ise göz ile yukarı bakıldığında göz kapağı açık konumdadır. Aşağı bakan gözde ise kapak açıklığı azalır. 3te2si dik bakış açısının altında yani aşağıda konumlanmış monitörde göz bir miktar aşağı doğru bakacak kapalı olan göz kapakları gözün kurumasını engelleyecektir. Konsantrasyon gerektiren işlerde geç göz kırpma oluşması muhtemeldir. Göz kuruluğu bozulmaya ya da göz kusuruna neden olacağı için uzmanlar bu yöntemi tavsiye ediyor. .


    https://www.displayspecifications.com/en/model/e11f1be5

    Dell P2720D monitör LG firmasının üzerimi olan panel kullanıyor. Panelin modeli "LM270WQ4-SSC1" buymuş


    Low Blue Light(Düşük mavi ışık filtresi) ve Flicker-Free(titreşim yapmayan) özellikleri mevcut. Bu açıdan sorun yaşayacağını düşünmüyorum.


    Renk ile işin olsun olmasın her bireyin en düşük "sRGB" renk desteğinin %99 destekleyen monitör kullanması gerekmektedir. İnternete yüklenen tasarım ve görsellerin istisna durumlar harici tamamı sRGB(8bit) renk uzayına göre ayarlanmıştır. Standard olarak kabul edilen renkleri görmek için lütfen buna dikkat et. Verdiğim linkteki(displayspecifications.com) siteden monitörün renk özelliklerine üretim yılını kontrol etmeyi unutma.

    Tavsiye: mavi ışık ve filcker-free özelliklerin olduğundan emin olduktan sonra oyun da oynamayı düşünüyor yenileme hızının 144-240hz olmasa da en azından 75hz olmasının zararı olmayacaktır.

    Benq, Nec, Eizo, Dell ve Viewsonic, Asus markalarını kullandım. Kurumsal monitörlerde Dell markasını şiddetle öneririm. Renk doğruluğu için Benq fiyat olarak şuan tercih ettiğim bir monitör.

    Viewsonic Viewsonic VP2768-4k ve ViewSonic VP2785-4K modellerini kullandım. İşim renk ile alakalı olduğu için alt seviye monitör pek kullanmıyorum. Garanti konusuna gelecek olursam voltaj dalgalanmasından güç sistemi arızalanan Dell marka monitörü garantiden yaptırdım.


    Renk konusunda bilgilendirme

    Monitör İade Etmekten Bıktım Lütfen Yardım Edin

    Yukarıda iki rengin birleşiminden 8bit panelde olmayan 10bit panele sahip monitörün renkleri gösterme biçimidir.

    Bir altta iki rengin birleşiminden oluşan rengi içermen 8 bit paneldir. 8bit panel kapsamadığı renkleri de (içermediği renkleri) göstermesi istendiğinde 8bit panele FRC(Frame Rate Control) özelliği eklenmiştir.

    İki rengi birleştirmek yerine gözün algısından daha hızlı iki renk sürekli dönüşümlü olarak gösterilir. Göz ve beyin kandırılmış olur. 10bit panele sahip monitörün gösterdiği renkler bu şekilde elde edilir.

    İşim renk doğruluğu gerektirdiği için sektörün en pahalı sayılacak Eizo hatta NEC marka monitör dahil pek çok monitör kullandım. 10bit ile 8bit+FRC ile oluşturulmuş iki monitörü yan yana koyup karşılaştırırsanız hangi panelin 10bit olduğunu bulamazsınız. Bu kadar hassas farklılıkları algılayan göz maalesef yok. Varsa da herhalde çok istisnai bir durumdur.


    sRGB renk uzayının %99unu kapsayan monitör tercih etmen yeterli olacaktır.


    Ekleme

    https://www.dell.com/tr/sletmeler/p/dell-s2721qs-monitor/pd

    "Dell S2721QS" monitör 8.2milyon piksele( 4K çözünüğe sahip.) 10bit panel içerdiği yazıyor. Stand dikey ve yatay konumlandırmaya izin veriyor. Tercih edilebilir.


    https://www.dell.com/en-us/work/shop/dell-27-monitor-p2720d/apd/210-aulk/monitors-monitor-accessories

    Senin sorduğun "Dell P2720D" kurumsal bir monitör olduğu için daha dayanıklı(uzun ömürlü) olacağını düşünüyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi experiment67 -- 6 Nisan 2021; 20:56:37 >




  • experiment67 kullanıcısına yanıt

    Hocam vakit ayırıp ayrıntılı cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim, bu beni çok mutlu etti ve aklımda ki çoğu soru işaretini kaldırdı.

    Hem sizin tavsiyelerinizi hem de RTINGS gibi sitelerin ışığında "asus tuf vg27aq" almaya karar verdim. Bunu seçmemin sebebi "TUV Flicker Free ve TUV Low Blue Light" sertifikası olması. Ayrıca 144HZ ve 2K çözünürlüğe sahip. Çözünürlük ve hertz'te oyun ihtiyacımı karşılar diye düşünüyorum. Bu seçimim ile birlikte bütçemi 4200 TL'ye kadar yükseltmiş bulunuyorum. Umarım isabetli bir karar vermişimdir. Yine bir sıkıntı olursa sizin de alınabilir dediğiniz 2721QS ve P2720D modellerine bakacağım.

    Sizin düşünceniz nedir?

    Saygılarımla;

  • 4k çözünürlükte üst seviye ekran kartları dahi yüksek fps değerleri vermekte zorlanıyor. Günümüzde Quad HD(2560x1440) çözünürlük ekran kartının sınırlarını aşmayacağı için fps sorun oluşturmaz hem de 27" için ideal olduğundan seni memnun edecektir.

    %99 sRGB renk desteklemesi senin için yeterlidir.


    "Asus Tuf vg27aq" İçinden çıkan stand maalesef iyi değil. Sadece yatay konumlandırma yapmaya izin veriyor. Dikey kullanıma izin vermiyor. Monitörün dikey konuma getirilmesi için hem yükseltme hem de çevirme özelliği olmalı. Bundan kısıp maliyet düşürülmeye çalışılmış.

    Kod yazdığını belirttiğin için daha önce dikey olarak monitör kullanıp kullanmadığını bilmiyorum. Dikey olarak konumlandırma kesinlikle işine yarayacaktır.

    Dikey kullanıma izin vermeyen stand ile gelen monitör için stand ücretini de göz önünde bulundurarak seçim yap.





    Stand ile alakalı

    Satılan monitör stantları ağır yük taşıyamadığı için(14kg monitör taşıması gerekiyordu) kendim yaptım. Fikir olması açısından bunu da paylaşıyorum

    Duvara dikey olarak aşağıdaki sistemi monte ettim.

    Monitör İade Etmekten Bıktım Lütfen Yardım Edin

    Ben ortada bulunan parçanın silindir bölümüne aşağıdaki parçayı monte edip sıktım. Dikdörtgen şeklinde satın parça montajı daha kolaylaştırdı

    Monitör İade Etmekten Bıktım Lütfen Yardım Edin


    https://www.bauhaus.com.tr/hirdavat-el-aletleri-hirdavat-urunleri-tv-ve-projeksiyon-askilari/tec-supports-vento-hareketli-duvar-aski-aparati-60304238#tabsPdp

    Bauhaus'tan aldığım standın duvara montaj bölümünü benim aldığım raydaki dikdörtgen kısma monte ettim. Dikey yapmak istediğimde motoru çalıştırıyorum. Monitörü yukarı kalkıyor. Monitörü elimle çeviriyorum.

    Benq sw270c monitör kendi standı olduğu için onlarda değişiklik yapmadım.



    Önemli

    https://www.eizo.be/monitor-test//

    Eizo firmasının yapmış olduğu siteden "Defective Pixels" ayarını seç aşağı yukarı yön tuşları ile monitöre farkı renklerde dikkatli bak. Ölü piksel olmadığından emin ol. Keskinlik ayarı için yazıların bulunduğu "Sharpen" seçeneğinden gözü rahatsız etmeyecek kadar arttır. Fazla keskinlik görüntüde bozulmaya sebep olacaktır. İdeal ayarı bu şekilde yapabilirsin.





  • yazılımla ilgileniyorsanız VA panel önermiyorum, screen burn oluyor kısa sürede windows başlat çubuğu yüzünden. va panel screen burn yazarak araştırabilirsiniz, başıma geldi.

  • experiment67 kullanıcısına yanıt

    Hocam selamlar, lakin daha demin "Asus Tuf vg27aq" hakkında bir video izledim. Pivot olarak kullanım imkanı sunuyor, eğer dikeyden kastınız bu ise. 0.47'nci saniyede görebilirsiniz.

    Yanlış anladıysam kusura bakmayın. Ayrıca hali hazırda şu an kullandığım asus 75hz eski monitörümü "North Bayou Nb F80" monitör kolu ile kullanmaktayım.





  • menectras kullanıcısına yanıt

    Asus kendi sitesine görsel koymadığı için gözümden kaçmış. Benim hatam.

    Standın hem yatay hem de dikey kullanım desteklemesi iyi bir özellik.



    "Asus Tuf vg27aq" "AU Optronics" marka panel kullanıyor. Şuan kullandığım "Benq sw270c" monitörüm de panel markası AU Optronics.

    Panel kalitesi modellere göre fazla değişiklik gösterebilir.

    Asus gibi büyük bir firma bence üst düzey bir monitöründe kötü model paneli tercih etmeyecektir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi experiment67 -- 7 Nisan 2021; 21:49:34 >
  • experiment67 kullanıcısına yanıt

    Cevabınız için teşekkür ederim hocam. Monitörü sipariş edeceğim yakın zamanda geri dönüşü buraya yazarım.

  • Hocam sana monitörümü satayım mı zowie xl 2740 tn panel 240 hertz 2k ya bırakırım nakit istanbul içi

  • Mertcanoa kullanıcısına yanıt
    Hocam selamlar, TN panel düşünmüyorum teşekkürler.
  • @experiment67 hocam selamlar.
    Dell 2721qs hakkında ne düşünüyorsunuz. 4K 75 HZ bir monitör. Çoğunluk olarak programlama için kullanacağım için bunun bir sıkıntı olmayacağını düşünüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.