Şimdi Ara

Monitor Audio RS6 ve AVR ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
4.962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Aslında niyetim Onkyo 606, Yamaha 663 gibi bir avr ve muhtemelen Wharfedale Diamond yada Evo, Infinity Beta takım ile sistemi güncellemekti, fakat geçen haftalarda yurtdışında bir arkadaşımda Monitor Audio dinledim ve hayran kaldım, fiyatı çok yüksektir diye alternatif olarak düşünmedim ama buradawww.srcelektronik.com diye bir sitede fiyatlarını görünce ilk sıraya aldım RS'leri, bu hoplar için biraz zorlayabilirim. Üstelik sitenin diğer ürünlerde fiyatları biraz piyasanın üzerinde, muhtemelen daha da ucuza bulabilirim peşin olarak.

    Birincisi en uygun nereden bulabilirim bilgisi olan var mı, temiz ikinci el olursa süper olabilir.
    İkincisi Sub olarak ne gider zira bu serinin RSW 12 sub'i var ama 1100 Euro +KDV gibi bir fiyat daha beni aşar.

    En önemli konu da şimdi Onkyo 606 gibi bir AVR alıp bu hopları sürmek nasıl olur, yada AVR olarak uyumlu ve hoplarında hakkını verecek hangi segmentte bir avr almalıyım. (Arkadaşım Onkyo 875 ile kullanıyordu, daha önce Roksan stereo amfi ile çok daha iyi performans verdiğini söyledi, ilk aşamada stereo amfi düşünmüyorum ama gelecekte alabilirim)


    Sitede MA RS fiyatları da şöyle :

    RS 6 : 1016 Euro
    RS LCR: 423 Euro
    RS FX: 305 Euro

    MA'ları kullanmış yada bilgisi olan arkadaşlardan biraz yardım ve yönlendirme alabilirsem, hazır Euro'da inmişken bu hopları kapmak istiyorum.

    Tşk.







  • sevgili dostum

    çok güzel bir seçim aşamasındasın . bende rs 8 modelini almayı düşünüyorum ,bende de 875 avr var bu bilgiyi almam güzel oldu senden .

    avr işini 606 yada 605 ile çözebilirsin .yada muadili yamaha önerebilirim sana . pıoneer ,harman kardon da olabilir ama biraz daha yukarı onların fiyatları sanırım ,marantz zaten hiç sevemedim .

    1100 euro ya sub alınmaz evet dostum . sadece sinema için düşünürsen deftec alabiliriz sana ,uygun fiyata kesin bulunur diye düşünüyorum .

    bir şeyi merak ettim ,cevaplarsan sevinirim , daha önce hangi kolonları dinledin ve maudıo ları bu kadar beğendin ?

    bu benim için de önemli .

    selamlar
  • Merhaba Hakan,
    teşekkürler öncelikle ilgine, ne varsa adaşlarda var :)

    Öncelikle direk ma6 rs almak istiyorum diye beni bu konuda çok bilgili ve her hop konusunda yorum yapabilecek birisi sanmayın, yeni sattığım sistem de yamaha 357, magnat ve tannoy karşımı giriş seviyesi toplama bir sistemdi.

    Aslında hep wharfedale diamond fiyat aralığında gezindiğim için üç aşağı beş yukarı o maliyette hoplar dinledim alıcı olarak, diamond 9.6, evo30, infinity beta 50, jamo, vs bu aralıklarda alırsam arkadaşımdaki infinity'ye bir daha bakınca caymazsam ya evo 30 alacağım yada 9.6. (Hatta parayı cebime koyup 9.6 9.2 cs sw150 ve onkyo 606 almaya giderken acil işim çıktı ve kaldı, sonra ma'ları dinleyince de işler karıştı.)

    yukarı çıkmak istememin sebebi ma rs6, bu fiyata yakın yada üzerindeki bildiklerimi yazayım, bunlar hepsi farklı kaynaklarla ve zamanlarda kimisi 10dk mağazada kimiside arkadaşarım yada tanıdıkların evinde dinlediklerim, pek karşılaştırma kriterlerine uygun olmuyor zaten karakterleri de farklı ama fikir verebilir belki.

    aslında klipsch rfler de hoşuma gitmişti ama fiyatı yüzünden bırakmıştım, tekrar bakmak lazım rf82, jbl toptan geçiniz, def bp 8 ve 10 biliyorum ama almam çok ısınmamıştım.
    Dali concept 10 ve ikonlar güzeldi ama fiyat.
    B&W 603,703 ve 8xx tam modeli unuttum, süper ama araba parasına mal olur muhtemelen komple set.
    Cabasse bir modeli vardı unuttum, güzel ama yine pahalıydı o da.

    Aslında şimdi ma'ları alacağım ama amfi konusu beni düşündürüyor, onkyo 606 alsam yada yamaha 663, birde pioneer 1018'e bakmak isterim yakında gelecekmiş, 9.6'ya evo veya infinity lere iyi gider ama dengeli olsun istiyorum, en zayıf halka amfi olmasın, eğer teknik olarak problem çıkmayacağından emin olursam anfi'yi önce alıp deneyeceğim rs6 ile. yada almadan bu hoplar ile demo yapabileceğim yer biliyorsanız hemen gideyim.

    Bu arada 875 gerçekten çok başarılı bir model bence, video'da da gayet iyi, ama ma artı 3.000 küsür'e de 875 epey aşacak beni, taksit işine de girmiyorum, peşin. Aslında şöyle bir düşüncem de yok değildi, amfi'yi 875 alıp hopları 9.6 ve 9.2 almak, ama o zaman da şöyle bir durum var, hoplar neticede teknolojik olarak çok da hızlı ilerlemiyor, 3 sene sonra da aynı, fakat elektronik aletlere her gün yeni bir şey ekliyorlar, şimdi pahalı bir amfi alırsam 2-3 sene sonra komple sistemi değiştirmem gerekecek. Karışık işler. :)

    Selamlar.




  • Bildigim kadarıyla sevgili teknika RS6 kullanıyor, sistemi yeni topladığını soyluyordu fakat RS6 tercih ettiğine gore bir bildigi vardır, eminim geldiğinde fikirlerine dair birşeyler yazacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oronra -- 10 Ağustos 2008; 17:26:03 >
  • teknika bp 7001 kullanıyor bılıyordum . ve ölene kadar değişmicem diyodu

    bence yeni nasil avr ler tamam landı şu anda . 3 yada 4 senede krıtık bir gelişme olmaz gibime eliyor . en son onkyolardaki xx6 serilere dynmıc eq kondu bir iki de ek özelik ve kapandı bu defter şimdilik . 606 iyidir ama 706 alırsan daha da iyi olabilir.

    onkyo için konuşuyorum çünkü diğer markalara bakmıyorum pek . denon bakardım önceden ama oda pahalı baya bir . bir de en iyisini isteyen ben gidip 5308 almam gerekir . kısacası 875 i alıp kapattım o işi .

    ama kolon ,center,ve sub seçmek en zor kısım bana göre .ya kolon begenıyorum center yatersız gelıyo yada center begenıoyorum aynı markanın kolonlarını sevemıyorum .

    cidden karışık mevzu ,birde sinema ve müzik diye tutturur san o zaman yandın işte .

    selamlar.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: hakansolak

    teknika bp 7001 kullanıyor bılıyordum . ve ölene kadar değişmicem diyodu



    Teknika nın kullandığı sinema sisteminde def. var doğru, fakat yeni kurduğu stereo sistemde MS RS6 kullandığını soyluyor. Mesajım buna istinadendi.

    Linkte ilgili konuyu bulabilirsinizhttp://forum.donanimhaber.com/m_25429634/tm.htm
  • valla oronra iyki gösterdin

    artık rs 6 lar için bol bol yorum alırız . teknıka hoca rs 8 de dınlemıstır kesın .
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hakansolak

    valla oronra iyki gösterdin

    artık rs 6 lar için bol bol yorum alırız . teknıka hoca rs 8 de dınlemıstır kesın .


    Muhtemelen
  • bende cmt. günü ma markasını araştırdım (tabi sadece yorum okumak ve test incelemere bakmak)
    hatta BR5 modelini ince olmasından dolayı çok beğendim ve extreme-audio'ya telefon açıp sordum..
    br6 için 600-700 pound demişlerdi sanırım..
    ama ben br5 ile ilgileniyorum deyince onun yerine rs6 düşünün çok daha iyi olur demişlerdi..
  • ma ve sinema sistemi birlikte kurulucak sinema sistemi hakkinda pek bilgim yok ama sevgili usta cantan can bir el atsa su topice is biter kesin sabirla onun yorumunu da bekliyorum harmanla kullananlar vardi ma bildigim forumdas oldukca da memnunlardi ama fiyat .hassas hoparlorler genellikle stereo da kullaniliyor.sinemada arastirmak lazim bisiler bulursam bende yardimci olmaya calisirim




  • Monitor Audio tahminlerin üstünde bir performans sergileyen kolon.

    Sesteki netlik, berraklık had safha da.

    Ama yine de bence Fiyat olarak ürünün karşılığının 600-800 Euro arasında olması gerekir. 1000 Euroların üstüne çıkınca, seçenekler de kafa karıştırmaya başlıyor her zamanki gibi.

    Estetik olarak da çok kibar ne nazik tasarıma sahip olan ürün bende Stereo ses için daha uygun gibi.
    Sinema'nın sert ve zorlayıcı ses performansı atmosferine koşmaya insan kıyamaz onu.
  • yakinda lambalilari da gorucek gibi hissettim bi an gerci baya onceden bana gore degil demistiniz ama hafiften degisiyormu yoksa zevk?
  • Rs6 dinledim. Kolonlar çok şık. İşçilik dışardan bakıldığında kaliteli görünüyor. Ebatları çok makul. Sese gelince baslarda çok baskın ve kaliteli, ama orta ve tiz seslerde ise ses sanki bir perde arkasından geliyor gibi bir his uyandırdı bende. Ama dediğim gibi tamamen benim kulağımın algıladığı bu. Bir başkasına çok farklı sesler duyurabilir.
  • buarada ben m-audio dinledim beğenmedim teşhirde vardı 503 onkyoya bağlıydı sirkeci en plus-da teshirde satıyolar bi bakın istersen
  • Hangi anfi, kablo ve kombinasyonla dinlediğin çok önemli. Ayrıca Spike'ları takılı değilse Rezonans ta insanı çok yanıltıyor.
  • m audıo mu monıtor audıo mu .
    sanırsam m audıo dıye de bır marka var
    quote:

    Orjinalden alıntı: nickelx

    buarada ben m-audio dinledim beğenmedim teşhirde vardı 503 onkyoya bağlıydı sirkeci en plus-da teshirde satıyolar bi bakın istersen
  • Şaka yapıyor olmalısınız!

    Çünkü bahsettiğiniz kolonlar, tüm review'ler de tam puan alan bir üründür.

    Ayrıca tam markası da monitor audio'dur. Sitesinden de incelemek isteyenler içinwww.monitoraudio.com

    Sadece bir tane örnek Review yazayım. Bunun gibi sayısız 5 yıldız aldığı review var.
    http://www.monitoraudio.co.uk/cms/uploads/userfiles/File/reviews/silver_rs6/RS6WHFGT207a.pdf

    Ayrıca Onkyo hakkında söylediklerim de bi nevi ortaya çıkmış oluyor. Onkyo çok kolon seçen bir üründür. Doğru kolon ve kombinasyonu bulmadığınız zaman, aşırı mat ve flat ses verir. Yani sesin önünde bir perde var gibi. Daha önce de bunu anlatmaya çalışmıştım zaten forumda.



    quote:

    Orjinalden alıntı: hakansolak

    m audıo mu monıtor audıo mu .
    sanırsam m audıo dıye de bır marka var
    quote:

    Orjinalden alıntı: nickelx

    buarada ben m-audio dinledim beğenmedim teşhirde vardı 503 onkyoya bağlıydı sirkeci en plus-da teshirde satıyolar bi bakın istersen





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 12 Ağustos 2008; 19:59:56 >




  • bende şaşırdım işte teknika . focal 826 ları bile geçen bir ürünü inceldedim bende dergide (rs 8) .


    nickelx yazında şaşırdım doğrusu .
  • Olur mu? Hiç öyle şey!

    Pek çok High-End statüsünde ürünle de başarıyla ve memnuniyetle sürülmesi de zaten bunun en iyi kanıtıdır.
  • m-audio tamamen farklı bir marka.
    pc ses kartı vardı eskiden bende.
    http://www.m-audio.com/

    Ben rs6'ları dinlemiştim zaten, oldukça iyi, bana fazla bile, eğer düşündüğümün üzerinde bir fiyata ulaşmasa çoktan sipariş etmiştim, fakat bu seviyelere çıkınca başka alternatifler de çıkabilir ayrı konu. Daha önce de dediğim gibi onkyo 606 yada yamaha 663 ayarında bir amfi ile 700 800 dolarlık hopların verebileceği performansı verecekse almamın bir anlamı olmayacak. Yapılacak tek şey amfi'yi koltuk altına alıp extreme audio'da denemek.

    reviewlara yeni bakmaya başladım, gerçekten hiç olumsuz puan verilmemiş
    burada aynı durum söz konusu mu bakmak lazım ama çoğu ürüne "bu fiyata müthiş bir ürün" şeklinde puan veriyorlar ve "bu fiyat" dediğin bizim gümrükte okus pokusa uğrayınca karşılaştırmayı tekrar yapmak lazım, bir sürü ürün var böyle.

    bir de şöyle bir şansım olabilir aslında, ispanya'ya gideceğim mesela onkyo 875 800E 606 ise 400E gibi fiyatla satılıyor online sitelerinde. Riske girip getirsem mi, taşıması da dert ama hadi hallettik gümrükte takılır mı acaba.




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.