Şimdi Ara

Mondeo Dizel Motorların ömrü

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
25.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2004-2006 Dizel Mondeo almayı düşünüyorum. Ama km yapmış dizellerle alakalı turbo ve enjektör sorunlarından bahsediliyor.
    Acaba fordun dizellerinde turbo ve enjektör dayanıklılığı nasıl
    100 000 km geçmemiş bir araç almayı düşünüyorum fakat bazen 115 120 bide güzel araçlar dke geliyor. Bu km ler tehlike sınırımı.
    Ve de son olarak dizelin Yarı otomatik şanzımanlılarında vites problemi yaşanıyor mu?
    Arıza yaşayan arkadaşlar varsa da kaç km de hangi arızayı yaşayıp(turbo, enjektör, şanzıman vs.) ne kadar masraf yaptıklarını yazarsa Fordun ikinci el araçına bakanlara büyük bir kaynak olur.



  • 2.0 dizel motora iyi bakarsan, yağsız susuz bırakmazsan 400 bin km yaparsın, 130 bin km'nin falan lafı olmaz....
  • 115-120 bin tdci için sorun değil fakat o aralıkta km lerde turbo ve enjektör yenileme gereksinimi doğabilir. Bu motorların turbo ve enjektör tamir kitleri varmı diye araştırın. Bu suretle 1500 liraya yenilersiniz. Şanzıman konusunu bilmiyorum açıkçası.
    http://forum.donanimhaber.com/m_9945457/tm.htm buradada dizel motorlarla ilgili Savaş Kayan beyin değerli fikirleri size yol gösterecektir.
  • piyasadaki çoğu 100-120bin kmdeki (hatta 100 altındaki) mondeonun kmsi oynanmıştır. çoğu şirketten çıkma (makam arabası olarak) düzenli servis kaydı olan yada tanıdık dışı 100bin km civarı tdci alırekn iyi baktırın.

    euro dizel kullanmayanlar enjeksiyon arızası riski yüksek.turbo olarak focsular kadar sorun çıkarmıyolar diye biliyorum. bakımlı temiz yakıtla o motor 300-400 bini türkiyede rahat görür. yurt dışında daha fazla kmlileri var
  • Bu dizel araçları 300-400 k göreceklerini bende tahmin ediyorum fakat benim aklımı kurcalayan turbo ve enjektörler çünkü bunların değişimi oldukça pahalı.
    Fordun enjektörleri ve turbo ler kaç km gider
    Tabiki bu konudada kullanı yakıt önemlide mutlaka değişimlerin biriktiği km vardır? 100-120 150-170 vs gibi
  • Bu arabalar test edilip piyasaya sürülüyor..100 binde sorun çıkaracak olsa kimse bunlara para vermez ki yakın zamanda 140 binde 2006 tdci ghianın 27.5 a satıldığını söyleyeyim..Motor sorunsuz..Ancak dizeli kullanması özen ister..Binmesini bilmeyen birinin kullandığı hırpalanmış arabaya denk düşerseniz çokta masraf yaparsınız söyleyeyim..
  • Benimde en büyük korkum bu olduğu için tedirginim. Bugün bir ilan gördüm araç 100 binde enjektörlerinin yeni olduğu yazıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: x15
    .Ancak dizeli kullanması özen ister..

    bıraz acabılırmıyız?
  • Foruma bayram molası verildi.
  • bencede bilen birisinin cevaplaması gerek :)
  • Mondeo külübünde onlarca arkadaş var ama hiçbiri ne zaman turbo arızası yaşadı enjektör arızası yaşadı yazmıyor.
    Galiba herkesin modeosu sağlam?????
  • bence modeosu olanlar donanimhabere girmiyor
  • valla bende mondeo düşünyorum fakat hiç bir yerde düzgün bilgi yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gry06

    valla bende mondeo düşünyorum fakat hiç bir yerde düzgün bilgi yok

    Ben 1 sene manuel vites Mondeo TDCI Ghia kullandım. Şunu söyleyebilirim araba 10 numara. Kötü bir özelliğini söyle deseniz, inanın zorlanırım.

    Özellikle yol tutuşu mükemmel. Dizel motorun performansı çok müthiş, gaza basınca acaip fırlıyor. Tüketim değerleri de iyi baya. Uzun yolda 5 litrenin altı.

    Ghia'nın donanımı oldukça zengindir.

    Yalnız dizel Mondeo'nun temiz ve düşük km'lisini bulmak zordur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MMX 166

    quote:

    Orijinalden alıntı: x15
    .Ancak dizeli kullanması özen ister..

    bıraz acabılırmıyız?


    Çalıştırdığında hareket etmeden az rolantide çalıştırcan, motor 90 dereceye gelmeden çok yüksek devirlere çıkmayacaksın, 90 dereceye gelince kafana göre basarsın, sonra vardığın noktaya gelince yine az rolantide bekleyip öyle stop edeceksin aracı, asla yağsız ve susuz bırakmayacaksın, dizel motorlar hafif yağ eksiltir, yani düzenli kontrol edip icabında ilave edeceksin... böyle binersen dizele 400-500 bini çok rahat görürsün...

    Tabi ki bu demek değil ki 500 bine kadar masraf olmaz... turbo isteyecek, kullanıldığında aşınan parçalar yenilenecek (aks, rot başı, rotil vs.vs.), otomatik şanzımansa illaki bir tamir veya bakım isteyecek:) Ama bunlar zaten her arabada var, dizelin bakımı pahalıymış falan filan hikaye... yakıttan ettiğin tasarruf ile fazlasını karşılarsın:)




  • Dün bir araç sahibiyle görüştüm 81000 de aldığı aracın 90 küsurlarda enjeksiyonlarını ve turbo soğutucusunu değiştirmiş. toplam serviste 4200 tl ödemiş.
    Bunu duyunca insanın tüyleri bir acayip oluyor !!!
    Modeo dizelden vaz mı geçsek????
  • Araba aradıkça nelerle karşılaşıyoruz. Bir araç 102 binde serviste ekpestiz sonucunda motora sekman atılması gerektiği söylenmiş.
    Başka bir araçta 115 binde motor kulakları değişecekmiş.
    Dizel almak gerçekten riskli iş!!!
  • Normalde bu motorlar 1 milyon km den fazla yol yapar. Fkat tek sorun insanların merdiven altı tamirhanelerde yanlış yağ-filtre vesaireleri taktırmalarındna kaynaklanan sorunlar birde azı uyanıklar ucuz mazot alıyor ne olduğu belli olmayan buda turbo ve enjeksiyonla kızdırma bujilerinde masrafa neden oluyor.Kısca 500.000km den aşağı km de sorun çıkardıysa o motor bilinki kullanıcı+bakımını yapan tam bir kalastır.
  • Benim izlenimim Türkiyede benzinli dizel fark etmez 170 binden sonra motor yenilemeye başlanıyor. Hiç motor yaptırmada 300 bin görende var görüştüğüm mondeo sahibi gibi 100 binde motor bitirende.
    Araştırdıkça baya bilgi sahibi olunuyor. Turboların tamiratı olmadığını ve değişmesi gerektiğini düşünüyordum.
    Fakat baya turbo tadilatı yapan firmalar varmış? Ve internette tadilat görmüş turboları eskisini vererek 700 tl gibi rakamlara alınabilinecek.
  • Sonunda 2006 mondeo aldım. Alırken turbusunda 1500 civarı devirlede biraz ses var servis sökülüp bakılması lazım dedi ama ses 2000 devire doğru kayboluyor ve ısınıncada azalıyor özellikle devirli kullanıldığında tamamen kayboluyor bakalım zaman ne gösterecek.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.