Şimdi Ara

Modern Toplumda Mutsuzluk ve Depresyon ve Anlamsızlık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu konu hakkında bir süredir konu açmayı düşünüyordum çünkü 1-2 gündür kafamı kurcalayan bir konu özellikle Amerika gibi refah düzeyi yüksek olan ülkelerde depresyon mutsuzluk çok fazla bunun sebebini anlamıyorum Kişisel gelişim kitapları aylarca bestseller oluyor Jordan Peterson Alan Watts gibi düşünürlerin videoları çok popüler. Stoacılık ve Budizm ve Zen Budizm ilgide fazla. Sizce bunun sebebi nedir ?



  • Amerika bu konu için isabetli bir örnek olmuş. Bunun en büyük iki sebebi kapitalizm ve kitle kültürüdür. Sosyolojik olarak kokuşmuş bir toplumdur Abd. Kitle iletişim araclarının ve serbest piyasanın insanları birer kukla haline getirip yarış icine sokması, bu yarışta başarılı olamayanların depresyona sürüklenmesine ve kişinin ”başarıya giden yol”, ”mutluluk için formül” gibi iddialarla yola çıkan kişisel gelisim safsatalarına sarılmasına yol açıyor.

    Bir de arzularını tamamen tatmin etmiş olup artık yapacak bir şeyi kalmayanlar da tükenmişlik ve boşluk hissinin kurbanı oluyor artık, giderek artan sayıda. Bu insanlar da kendilerini astrologlara, yaşam koçlarına ve kişisel gelisim safsatalarına bırakarak onlara paralar döküyor.

    Bu her yerde böyle artık, sadece amerika'da degil. küreselleşme denilen virüs yüzünden hepsi.

    ”düşük halk sınıfının yoksulluğa, yani acıya karşı sürekli bir savaşım içinde olduğunu görürüz; buna karşılık zenginler ve seçkinler dünyası, can sıkıntısına karşı sürekli, çoğunlukla gerçekten umutsuz bir savaşım içindedir.” (Schopenhauer)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schwartzenius -- 29 Ağustos 2018; 3:31:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • insan yaratılışına uygun hareket ettği müddetçe huzurludur. bu şartlarda yaşayan insan dünyanın tüm zorluklarıyla karşılaşsa da huzurludur.

    ne olduğunu, ne için yaratıldığını unutan insan en ufak bir sekmede hayatı alt üst olur. depresyona düşer. unutmak asli itibariyle faydalı olsa da hayvani tatminle gelen unutma insanı perişan eder. dünyayı cebinde taşıssa da huzur kelimesini unutur.
  • Bu konuda verilecek en iyi ornekle konuya girmis olsanda tum dunyada boyle olmadigini kabullenmek zorundayiz.

    Modernden kastin abd ise orda zaten yaniliyorsun.

    Rn guclu devletin abd olmasi en modern toplumun abdliler oldugu anlamina grlmez.

    Basta siyahi kesim olmak jzre cahil kesimi ortadogu yobazligimdan az farklidir.

    Asil modern toplumlar (basta avrupa uzqk dohu asya vs) bu taetismalari ccoktan asmistir.

    Bunu kiufatlerinden bile anlamak mumlundur.

    Yime anlamin sarti gorulen dinsel toplumlarda mutlulugun ne derece yapay oldugu gorulurse cogu sey daha da anlamlasacak..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Schwartzenius kullanıcısına yanıt
    bu güzel tespitinden, haddini bilen bir frame'e sahip olduğundan senin gözlerinden öpüyorum. senin gibi insanların yüzü suyu hürmetine dönüyor bu dünya.

    zeki insanın hali başka. bu çocuğa en iyi en modern eğitimi verseler, en kaliteli dünya klasiklerini, en kaliteli kitapları okuttursalar bunun yanında bir de kültürel etkinliklere katılsa yani bunu yaptıracak aile veya çevre olsa, alın size filozof, alın size aydın. alın size mustafa kemal hatta daha iyisi.
  • Yav bakın dalganiza

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.