Şimdi Ara

MODEM TAVSİYESİ MART 2021 (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
695
Cevap
16
Favori
104.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu şekilde şu an kopma falan yaşamadım, kesin emin olmak için download yaparken kontrol edicem ve ekstra olarak online oyun deneyiminde nasıl sonuç veriyor onu da kontrol edicem tabii ki.

    MODEM TAVSİYESİ MART 2021



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nathan - Drake -- 2 Kasım 2021; 22:21:26 >
  • Nathan - Drake kullanıcısına yanıt

    Tanılama > DSL altındakini atarsanız daha iyi olur.

  • Editledim hocam mesajı.

  • Nathan - Drake kullanıcısına yanıt

    Bu değerler #kopmuyorsaolmuştur MODEM TAVSİYESİ MART 2021 

  • Xiaomi Mi WiFi AC1200 Router 4A Giga nasil. Fibere kullanici adi ve sifrem ile internete cikis yapmak gibi bir dusuncem var .tek bu cihaz ile 150 m2 de .
    Wif de nasil sizce

    Suanki huawei cihaz wifisi kopuyor kayboluyor veta stabil olamiyor .
    Bu cihaz icin ne dersiniz ustalar ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhaba


    Halen turknet 100 mb fiber kullanıyorum ancak birlikte verdikleri ZTE H298A modemin performansından memnun değilim. İhtiyacım kopmayan ve çekim kalitesi yüksek bir modem.Oyun vs oynamıyorum,youtube,netflix.tarayıcı vs kullanımlarında problem yaratmayacak bir modem arayışındayım.aynı anda 5-6 tane cihaz bağlı olacak. Ev 3+1 140 metrekare. Bütçem 1000 civarı ancak ne kadar düşük o kadar iyi.ihtiyacım olmayacak bir yatırım yapmak istemiyorum.


    zaman ayırıp yanıt veren herkese şimdiden teşekkürler.

  • Hocam 140 m2 ev, sadece modem kullanılan bir sistemde sorunlar yaşatabilir. 5 Ghz zaten keyif vermeyecektir. 2,4 Ghz ise iyi kötü tüm odalara ulaşabilir.

    Diğer yazdığınız özellikler karşılanır fakat çekim gücü süper güncel bir modem açıkçası sıkıntılı bir durum.

    Bunun dışında iyi bir modem alındıktan sonra ZTE access point yani kablolu olarak bağlayıp çalıştırılabilirse sorunun üstesinden gelinebilir. Bu yöntem işe yaramaz ise tam tersi bağlantı şekli denenebilir.

    Bir başka seçenek ise iyi bir modem ile beraber menzil genişletici kullanarak sinyal sorunu aşılabilir.

    Yani sözün özü ZTE çekim gücü yönünden çokta zayıf bir Adsl-Vdsl modem özelliği olan bir router değil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kemal_ansen kullanıcısına yanıt

    memnun musunuz modemden ?

    wifi ve dslde kopma vs oluyor mu ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e_capkan -- 8 Kasım 2021; 20:48:43 >
  • e_capkan kullanıcısına yanıt
    2.5 ghz de kopma yok ama 5 ghz de nadirende olsa oluyor modem iyi ama ping sorunum devam ediyor kopma olayina hic rastlamadim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yanıtınız için teşekkür ederim. Şuanda modem koridorda ve evin merkezine yakın bir noktada .iç tesisati hazır olduğundan zte modemi kablolu şekilde salona alabilirim. evin merkezine yeni alacağım modemi yerleştiririm. Evin diğer ucu için elimde Xiaomi mi wifi pro menzil genişletici var. 35 mbit hız Superonline fiber kullanırken performansından memnun değildim. turknette denemedim henüz. İcap ederse bu kısım için önereceğiniz bir router da alabilirim.Şuan zte de 5ghzde 80 mbit civarı hız alabiliyorum odalardan ancak 2.4 GHz te hız 30-35 civarı. Bu sorunu da çözmem gerek zira bazı cihazların 5ghz desteği yok. Bu koşullarda bana marka model ne önerirsiniz? Şimdiden teşekkürler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rica ederim hocam.

    Öncelikle şunu belirtmek isterim, 2,4 Ghz fiziki yapısı nedeniyle tam hız vermez. Yeni alacağınız modemde de örneğin 100 Mbit internet hızınız varsa maksimum 40-50 Mbit alırsınız. Bu durum cihaz gücünden bağımsız bişey, modem yada menzil gücüde etkilemez. 2,4 Ghz in yapısı bu şekilde. 5 Ghz ise kablolu hıza yakın sonuç verir.

    Bu konuyu açıklığa kavuşturduktan sonra modem ile ilgili bilgi paylaşımı yapacak olursak, ben şahsen çok yeni bir modem ve donanım-yazılım-özellik bakımında gayet iyi bir cihaz olan Keenetic Hero DSL yi tavsiye ederim.

    Keenetic Hero DSL yi ana modem olarak bağlarsınız. Mi ve ZTE yide kablolu olarak bağlarsanız full wifi yayını almayan en ufak nokta kalmaz.

    Tüm bu olumlu şartlara rağmen az öncede belirttiğim gibi 2,4 Ghz hızı 40-50 yi geçmeyecektir.

    Keenetic Hero DSL,

    Çoklu cihaz başarımı gayet iyi,

    SNR ayarı yapılan,

    Çift çekirdek işlemci,

    256 MB Ram,

    VPN, Torrent vb. bi dolu özellikleri olan bir modem.

    Fakat aldıktan sonra ZTE bile daha iyi çekiyordu demeyin sakın. Çünkü güncel modemlerin hepsinde frekans-mesafe kurallarına uyuluyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • tcebeci1 kullanıcısına yanıt

    Hocam selamlar, güvenlik kameraları ve akıllı priz, hava nemlendirici vb. cihazları uzaktan kontrol etmek için 35MBPS VDSL internet kullanıyorum bu internet sadece bu cihazlara ayrılmış durumda.

    Daha önce Asus DSL N16 modem kullandım bu modem yüzünden elektrik gidip geldiğinde çoğu kablosuz cihaz tekrar bağlantı kuramıyordu, bütün WiFi kanallarını, bant genişliklerini ve şifreleme protokollerini denedim fakat sorunum düzelmedi.


    Bunun akabinde Zyxel VMG 3312-B10A (Operatör modemi olmayan, standart versiyon) elime geçti onunla değiştirdim. WiFi sorunlarım düzeldi fakat bu modemde kendi 15-20 gün düzgün çalışıyor akabinde modem arayüzüne bile bağlanamıyorsunuz, modem ip almıyor ve internet erişimi olmuyor, modemi kapatıp açınca bi' 15-20 gün daha idare ediyor.


    Kullanmadığım çoğu ayarı kapattığım, auto olan bir çok ayarı sabitlediğim hâlde cihaz şişiyor, zayıf bir işlemci ve ram kullanıldığı için olabilir.


    Sizin de tavsiye ettiğiniz Keenetic Hero modelini satın aldım, 256MB DDR3 ram, 900MHz çift çekirdekli MTK işlemci olduğu belirtilmiş, DSL Extra modelini kullanan arkadaşlarım üründen mennun olduklarını söylediler, bu modelin teknik özellikleri daha iyi olduğu için sorun yaşamayacağımı düşünüyorum.


    Evimde operatör tarafından bana tahsis edilen FTTH Fiber modem var, ZTE H298A ve yeri geliyor 2 ay açık kalıyor buna rağmen sorun yaşamıyorum ki kullandığım hız genelde 120-300MBPs arasında anlık olarak değişiyor.

    Bence artık üreticiler minimum 128MB ramli cihaz üretmeli.





  • diemcizone kullanıcısına yanıt

    Selamlar bizden size hocam,

    Bilgilendirmeler için çok teşekkürler. Sizinde belirttiğiniz gibi donanım ve özellikle RAM tarafının 128 ve üzeri olması, modemlerde şişme, hafıza taşması ve sonucunda resetleme ihtiyacını ortadan kaldırıyor.

    Bu saatten sonra üreticilerin bizlere, modem resetleme ihtiyacını yaşatmamaları gerekir.

    Ben Hero DSL nin bir nevi özellikleri kırpılmış nerdeyse kısırlaştırılmış hali olan Zyxel 3625 i kullanıyorum. Bu modemde aylarca restart ihtiyacı duymuyor. 256 MB RAM var.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet hocam bu modem. Keenetic Hero DSL AC1300


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de Türknet 100mbit fiber kullanıyorum. Aynı modem var. 125m2 evin ortasında kurulu durumda ve ben evin her yerinden 100-110 mbit hız alıyorum. TV de fast.com üzerinden yaptığım testte bile 100mibt çıkıyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • serdar-ozer kullanıcısına yanıt

    Evet hocam. Bende dün itibarıyla Hero DSL ye geçiş yaptım. Çekim gücü gayet güzel. Hat değerleri diğer modem ile hemen hemen aynı olmasına karşın, şimdilik farkettiğim şey web sayfaları bir tık daha hızlı açılıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tcebeci1 kullanıcısına yanıt

    Hocam evde FTTH fiber kullanıyorum, bana verdikleri H298A'dan çok memnun değilim.

    Kameralar için satın aldığım VDSL2 destekli Keenetic Hero'dan memnunum, bu üründen 1 adet daha alıp GPON cihazına doğrudan bağlamak istiyorum.

    Servis sağlayıcım TürkNet olduğu için daireye kadar fiber olmasına rağmen kullanıcı adı ve şifreye sahibim, ileride taşınmayı planlıyorum ve taşındığım yerde FTTH yerine VDSL olabilme ihtimaline karşın Hero'yu tercih etmek istiyorum.


    Şimdi ben bu ürünü satın alsam, bana verdikleri Router'i çıkartıp bu ürünü GPON'a Wan portu üzerinden bağlayarak kullanıcı adı ve şifre girip kullanabiliyor muyum? bazı yerlerde servis sağlayıcının bize kiraladığı router'in mac adresini değiştirdiğimiz router'e yazmamız gerektiğini okudum, böyle bir şey yapmak gerekir mi? gerekirse bu ürün Mac Clone dedikleri bu özelliği destekliyor mu?

  • Hocam @Holisticmax üstadımız konuyu izah etmiş. Bildiğim kadarıyla Mac Clone olayı Türknet ve Türktelekomda gerekmiyor. Kullanıcı adı ve şifre bilinmesi yeterli oluyor. Yine Superonline FTTB sistemde ad ve şifre yeterli.

    Fakat Superonline FTTH sistemde ise kesinlikle klonlama istiyor.

    Bende dün akşam itibarıyla HERO DSL ye geçiş yaptım. Sınıfında ayrı bir dünya olduğunu gördüm. Sizde farketmişsinizdir, yazılım olarak emek vermiş adamlar. Telnet komutlarını kullanmadan, zahmetsizce direk kurulum esnasında güncelleme yapması gözlerimi yaşarttı. İstendi mi oluyormuş bu cihazlar.

    Kısa vadede mesh sistemi kurmak için sabırsızlanıyorum.

  • tcebeci1 kullanıcısına yanıt

    Daha klonlama yaptığım bir ayar olmadı. Sadece geçen arayüzü çok karıştıran, evindeki ağ taplojisini bilmediğim biri mac klonlama gerekiyor dedi. Mac'i kaldırdım bağlantı gelmedi. Üstelemedim .


    Ama yine diyenler oldu mac kopyalamadan giremedik filan diye.


    Hangi altyapı yada servis için olduğu değişiklik gösterir ama ben daha bugüne kadar yardımcı olduğum kimsede mac girmedim. Girdiysemde 100'de 1'dir hatırlamıyorum. Vlan değerlerinin farklı çıkması daha önemli husus olarak aklımada, Ttnet ve türknet için.

  • Doğrudur hocam, modem zaten derya deniz. Cihaz geliştirilmeye çok müsait bir alt yapıya sahip. Tam olarak kompakt bir modem-router ile karşı karşıyayızz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.