Şimdi Ara

MODEM TAVSİYESİ MART 2021 (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
695
Cevap
16
Favori
104.726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • serqan_ kullanıcısına yanıt

    Evet hocam, zamanının iyi modemlerinden biriydi fakat artık ömrünü tamamladı. 2,4 Ghz bir modem olduğu için fazla hız veremiyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefon numaramı yanlış girdiğim için özel mesajlarıma bakamıyorum. Hangi arkadaş attıysa özgünüm


    MODEM TAVSİYESİ MART 2021



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 21 Ekim 2021; 20:33:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @tcebeci1


    peki hocam butceyi 1500 e cıkarsam yine hero dsl mi tavsiye edersiniz?

  • serqan_ kullanıcısına yanıt

    Belki o kadar yükselmeye vdsl için gerek yok. Ama iyi bir ev için ağ deneyimi de istiyorsan o rakama Peak DSL bakarım. :)

  • Hocam, yemin ederim 3 saat falan önce bir çılgınlık yapalım size Peak DSL tavsiye edelim diye içimden geçirdim. Sadece düşüncede kalmış ve söyleyememiştim.

    O bütçeye çıkacaksanız kesinlikle Keenetic Peak DSL tüm sorunlarınızı tamamıyla bitirecektir. Peak DSL cüsse olarakta bayağı okkalı bir modemdir. Eğer karar verirseniz antenleri çıkarılıp takılabilen ve hacim olarakta büyük bir cihaz olduğunu söylemeliyim.

    Kesinlikle tavsiye ederim. Gözünüz kapalı alabilirsiniz.

    @Holisticmax üstadımız modem konusunda forumdaki en zirve isimlerden biridir. Zaten Keenetic sayfasında canlı destek gibi kullanıcılara yardımcı olmaktadır. Bu durum zaten modeme artı değer katmaktadır.

    Şu konuyuda müsadenizle eklemek isterim, modemi alırsanız sizi forumdaki Keenetic ana sayfasına, bu modemin uzmanlarına yönlendireceğim. Çünkü ben farklı bir marka kullanıyorum. Markacılık falan yaptığım sanılmasın. Fakat Sezar’ın hakkı Sezar’a, adamlar iyi iş çıkarıyorlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 22 Ekim 2021; 0:7:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Keenetic konusu altında Hero DSL önermiştim @serqan_ 'a zaten.


    Peak DSL'e wifi tepsi dedim, yemişlerdi.


    https://www.instagram.com/p/CRie4g6nVUx


    Bu arada Peak DSL antenleri sökülüp takılıyor ama farklı anten yada anten uzatma düşüncemi denemedim. Orjinalinden daha iyi bir anteni bulmak yada iyi bir kablo ile uzatmada kazanç kayıpları olacağını bilmek, orjinalde kalmanın en tutulacak tarafı oluyor.



    Neyse çok yabancı bir marka değil kullandığın. Hani ne üdüğü belirsiz çin malı diyenler, rus garibeti bu marka diyenler için; şunu bırakayım. (Araştırmak kötü ve zor bişi değil)

    Ayrıca ilk Keenetic ismi 2010 yılında bir cihazda çıktı. :) https://docs.google.com/spreadsheets/u/0/d/1F_J9_hePjtngPa5i0-gRgUQqBhlEr6KdWTuyk10EiBg/htmlview


    MODEM TAVSİYESİ MART 2021



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 22 Ekim 2021; 0:9:14 >




  • Doğrudur hocam, zaten burada amaç insanları üzmeyecek ileriye dönük sağlam cihazlarla tanıştırmak. Modem illaki ucuz olacak diye bir şart yok. İmkan varsa konusunda zirve ürünler neden kullanılmasın. Peak DSL de teknoloji olarak en kapsamlı ve güçlü cihazlardan biri.

    Devasa antenleri ile 110 m2 ev ile çok rahat baş edebileceğini düşünüyorum. İlave menzil genişletici masrafı açmayacaktır.

    Antenlerin modifiye oluyor olması konusu beni aşıyor zaten, ama bu özelliği olmasıda efsane.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @tcebeci1

    cok tesekkur edeirm hocam.

    parasından değil ama cok buyuk oldugu çin sanıım peaki pas geçip hero alıcam.

    evde yer yok cunku onu koyacak :)

  • serqan_ kullanıcısına yanıt

    Hayırlısı olsun hocam. Hero 3 ay önce çıkmış yeni bir modem. Güncel teknolojileri barındırıyor. Menzil gücü ve kullanım açısından uzun yıllar işinizi görecektir.

    Bahsettiğiniz gibi Peak modeli biraz zorlasa beyaz eşya sınıfına girecek maşallah.

    Hocam eklemeyi unuttum, modem kurulumunda takılırsanız gereksiz yere saatlerce uğraşmayın. Ana konudaki arkadaşların yönlendirmesiyle 3-5 dakikada kullanmaya başlarsınız.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 22 Ekim 2021; 16:6:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostlar öncelikle modem ve router farklı cihazlardır. Piyasada ikisi bir arada cihazlar satılır ve her iki işide eline yüzüne bulaştıran bir çok örnek var maalesef..

    Modemde kaliteyi şunlar belirler:


    1- Kullanılan chipset

    2- Anakart üzerindeki chipset haricindeki diğer bileşenlerin kalitesi

    3- Yazılım (hem cihazın ana yazılımı hemde dsl sürücüsü)

    4- En azından 10 yıl hata ve güvenlik güncellemesi desteği


    Örneğin aynı markaya ve chipsete sahip cihazların farklı fiyattan satıldığını görmüşsünüzdür, ucuz olanda chipset harici diğer bileşenleri daha kalitesiz kullanılmıştır ve ekstradan stabilite sağlayan filtreler yoktur.


    Dsl yazılımı bildiğim kadarıyla her markanın (broadcom-lantiq) kendine özel tescilli yazılımıdır ve kapalı kaynaktır. Yani performans her birinde farklı olabilir. Üreticiler bu yazılımı onlardan alır cihazlarına firmware güncellemesi çıkartırsa içine dahil eder. (Tp-Link güncelleme konusunda berrrbat bir marka) Eskiden beri dsl tarafında zaten fazla oyuncu yoktu günümüzde ülkemizde kullanılan saha dolaplarında iki farklı marka var (Broadcom ve Infineon Lantiq) çok nadir olarak conexant kullanılan yerler var genelde eski cihazlar bunlar.


    Bu markalar birbirleriyle elbette uyumlu çalışabilir, fakat en iyi uyumu saha dolabınızdaki chipset neyse modeminizde aynı chipsete sahip olsun. Gerçi benim saha dolabım Broadcom evde Lantiq chipsetli Draytek 2760 kullanıyorum sorunsuz. Bunu Draytek'in 10 yıldır düzenli güncellemelerine borçluyum.


    Artık tüm dünyada fibere geçiş başladığı için DSL son zamanlarını yaşıyor. Broadcom ve Lantiq (yeni sahibi Intel) dsl tarafını umursamıyor diyebilirim. Hem ekonominin leş olmasından hemde artık bahsettiğim sebepten piyasa çinlilerin insafına kaldı. Yeni modemlerin %80i Mediatek chipsete sahip. O çok övülen Keenetic mesela yazılım tarafı iyi olmasa beş para etmez kalitede ürünleri var. Üstelik fiyatıda ucuz değil. Tek artısı yazılım evet bu sayede satılıyor zaten...


    Fibere geçiş yapana kadar bu çileyi çekmeye devam edeceğiz maalesef. Kullanıcıların bir diğer en çok şikayet ettiği konu Wifi. Bu yazıyı okuyorsanız size tavsiyem eviniz büyükse birden fazla cihaz kullanın. İster mesh sistem, isterseniz birden fazla Access Point size kalmış. Modemin Wifi'ını tamamen kapatın derim. Modem sadece modemliğini yapsın.





  • Arkadaşlar merhaba


    TP-LİNK VC220-G3u AC1200 modem kullanıyorum ama hiç memnun değilim,sürekli hızımda düşmeler ve kopmalar yaşıyorum ve bildiğiniz zehir oldu şu 3 4 haftam,cihazı garantiye göndereceğim. Siz saygı değer biilgi sahibi arkadaşlardan maks. 600 tl olacak şekilde modem önerisi istiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim

  • creedmh C kullanıcısına yanıt
    Öncelikli hat değerleriniz ve iç tesisatı (ankastre kutusundan modeme kadar) kontrol ediniz. Kopmaların kaynağı olabilir.

    Bunlardan emin olduktan sonra bütçenize uygun ekstra özellikleri olan modemlere bakın.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • altuntepe2 kullanıcısına yanıt

    Hocam yine ganimet gibi bir çok bilgi paylaşmışsınız. Çok teşekkürler.

    Paylaşımlarınızı sürekli takip eden ve not alan bir kişi olarak foruma kattığınız değerin tartışılamaz olduğunu belirtmek isterim.

    Paylaşımın bir yerinde yumuşak karnıma vurmuşsunuz hocam. Modemin olduğu bölge için 2. bir access point alıp modemin wifi ışıklarını kapatmamak için zor tutuyorum kendimi. Büyük ihtimal yapacağım çünkü aklıma soktunuz bu işi. Bahsettiğiniz gibi modemi modem olarak kullanmak en ideali.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • altuntepe2 kullanıcısına yanıt

    yazılım sürümünü tarihiyle paylaşabilir misin? MODEM TAVSİYESİ MART 2021 


    draytek'in 10 yıl destek verdiği başka bir modelini yazabilir misin?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 23 Ekim 2021; 16:23:18 >
  • Tenda v12 ile ilgili youtube da inceleme yok v1200 ün yenilenmiş hali kullanan var mı tavsiye edermisiniz ?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • The souls migration kullanıcısına yanıt

    Tabiiki buyrun en son güncellemeyi 29 Temmuz 2021 de sundular. Cihaz 2010 da piyasaya sürüldü. Zaten ana cihaz yazılımında bir sorun yok güvenlik ve DSL firmware güncellemesi eklemişler. Cihaz drayos kullanıyor gördüğüm en hızlı açılan ve dsl bağlantısı sunan modem. Broadcom tarafında ise en hızlı Sagemcom 2964 kullandım, bu telekomun yazılımını kullanıyor hiç güncelleme gelmedi doğal olarak. Güncelleme gelseydi bunuda değerlendirin derdim. Diğer draytek modemlerine sahip değilim ama hangisini merak ediyorsanız firmware'lerine ftp.draytek.com sitesinden ulaşabilirsiniz. FTP artık chrome tarafından açılmıyor. Internet Explorer ile açın.


    Firmware sürümü 3.8.9.5


    İçindeki DSL firmware sürümü 5.7.12.8.1.7 (asıl önemli olan bunun güncellenmesi, dsl stabilitesi buna bağlı)


    MODEM TAVSİYESİ MART 2021
    MODEM TAVSİYESİ MART 2021
    MODEM TAVSİYESİ MART 2021


    Güncelleme konusunda iyi olan bir diğer marka Fritzbox ama türkiyede satılmıyor. Almanyada bolca bulabilirsiniz. Yinede ben Draytek 2760 tavsiye ederim çünkü malzeme kalitesi, wifi olmaması, köprü modu için sorunsuz olması, açılıştan sonra hemen dsl bağlantısını sağlaması e daha ne olsun?


    Lantiq dsl firmware'lerini https://xdarklight.github.io/lantiq-xdsl-firmware-info/ adresinden ulaşabilirsiniz. Openwrt kullanan Zyxel P2812 gibi cihazlarda değiştirebilirsiniz. Draytek şu anda en stabil olan yukarda da yazmış olduğum 5.7.12.8.1.7 sürümü kullanıyor. 8 ve 9 sürümleri sorunlu bu arada. Fritzboxlar 9 sürümünü kullanıyor. Sürüm numarasında 5ten sonraki yazan kısıma bakın. Bunu şu an için hiçbir yerde bulamazsınız artık draytek yazılımından çıkarmalısınız. Şifreli olduğu için uğraşmak lazım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altuntepe2 -- 23 Ekim 2021; 23:7:5 >




  • tp-link vr600v3 ile vr2100 aynı özellikteymiş.

    niye 2ayrı model olarak çıktı acaba ?

  • altuntepe2 kullanıcısına yanıt

    2760'ın v1.x.x sürümü de var. sendeki sürüm v1.x.x olsaydı bu desteği alamazdın. zaten verdiğin linkte de bunu belirtmişler. sendeki vigor 2760'ın delight modeli. bu modelin build date'i de 2018. ben 10 sene geçtiğini hala göremedim. 10 sene çok iddialı. tekrar kontrol eder misin.. MODEM TAVSİYESİ MART 2021 

  • The souls migration kullanıcısına yanıt
    1 sürümü birebir aynı cihaz sadece yazılımı drayos değil linux tabanlı farklı bir yazılım. Onuda yazılım kurtarma ile drayos versiyonuna geçirebilirsin. Firmware içindeki dsl firmware güncellemesi daha önemli diye parantez içinde belirttim. 10 sene güncelleme desteği sunduğu iddia değil gerçek daha nasıl ispatlayabilirim bilmiyorum?

    MODEM TAVSİYESİ MART 2021


    Aşağıdaki linkteki uygulama ile bahsettiğim firmware kurtarma ve drayos geçiş işlemini yapabilirsin.
    https://cloud.mail.ru/public/Laqn/wDbD7kSVF



    1. Bilgisayarınıza 192.168.1.10 sabit ip veriniz ve Router IP kısmına 192.168.1.1 yazınız.
    2. Ethernet kablosunu bağlayınız fakat cihaz hala kapalı olsun.
    3. Firmware Upgrade uygulamasını açınız, IP adres kısmına 192.168.1.1 yazınız. Firmware file kısmından "dray-uboot_v130.sld" dosyasını seçiniz.
    4. Password kısmına admin yazınız, port 69, timeout 5 yazınız. Henüz SEND butonuna basmayın.
    5. Cihazın reset butonuna basılı tutarken cihazı açınız, Power ve USB ledleri yanmaya başladığında bırakabilirsiniz. Cihaz artık TFTP modundadır.
    6. Şimdi uygulamadaki SEND butonuna basınız. Bootloader gönderilecektir. Gönderildikten sonra cihazın yeniden başlatılmasına izin verin.
    7. Şimdi aynı işlemi "v2760_3751.rst" ile yapacağız. İşlem tamamlanınca yine yeniden başlatılmasına izin verin.
    8. İşlem tamamdır artık DrayOs kuruludur. 192.168.1.1 adresinden ulaşabilirsiniz. Şimdi bu web arayüzünden en güncel 3.8.9.5 firmware sürümüne yükseltin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altuntepe2 -- 24 Ekim 2021; 12:44:5 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • e_capkan kullanıcısına yanıt

    Tp-Link her ürününe o kadar fazla revizyon yapıyorki takip etmesi imkansız. Bir cihazı v1 v2 v3 v4 v5 diye aynı isimde satılıyor fakat her birisi farklı donanımlara sahip olabiliyor, kimisinde Ram daha düşük kimisinde işlemci farklı... Tp-Link ayrıca en üst seviye cihazlarına bile 16mb flash koyuyor Openwrt desteklese bile bu yetersiz bir alan ve tavsiye etmiyorum Tp-Link ürünlerini.


    Bahsettiğiniz modemlerinde V1 V2 revizyonları var. Emin olun işlemcisi aynı olsa bile bir çok noktada farkları var her birisine sahip olup içini açıp bakmadan hangisi iyi bilmek imkansız.

  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.