Şimdi Ara

Modem Arayüzü Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.
    Arkadaşlar benim farklı bir sorunum var;
    Komşudan internet bağlantısı çektim kablo ile. Ve bende bir modem vardı. Kabloyu bu modeme bağladım ve kablosuz internet çalıştı. Ancak modem şifresiz çalışıyor. Modeme şifre koymak için arayüzüne girmeye çalıştım.
    Varsayılan ağ geçidi ; 192.168.1.1 yazıyordu.Bunu denedim ancak başka bir modeme (herhalde komşunun modeminin arayüzünün giriş sayfası) girdim. Komşumun kullandığı zyzel benim ki ise tp link. Bendeki IP4 adresine baktım 192.168.1.43 yazıyordu. Ancak bunu denediğimde de bu sayfa görüntülenemiyor uyarısı alıyorum.
    Yani günlerdir denemediğim yol kalmadı birkaç kere girmeyi başardım şifreyi değiştirdim ama bir sonraki gün kimlik doğrulama sorunu alıyorum( bu da bir başka sorun zaten)
    Yani benim asıl sorunum modem arayüzüne girememek. IP adresini yazdığımda sürekli komşunun arayüzüne değil benim modemin arayüzüne bağlanmak istiyorum.
    Yardımcı olmak isteyen arkadaşlardan şimdiden Allah razı olsun.







  • tp link modemi kablo ile bilgisayarınıza bağlayın. arayüze girin. modem ip adresini 192.168.1.200 olarak değiştirin. modemi yeniden başlatın. sonra komşudan gelen kabloyu modeme takın. tplink modemin kablosuz ağına bağlanıp tarayıcıya 192.168.1.200 yazdığınız zaman tp link modemin arayüzüne ulaşabilirsiniz. 192.168.1.1 yazdığınızda komşunuzun modeminin arayüzüne ulaşırsınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lodos denizcisi

    tp link modemi kablo ile bilgisayarınıza bağlayın. arayüze girin. modem ip adresini 192.168.1.200 olarak değiştirin. modemi yeniden başlatın. sonra komşudan gelen kabloyu modeme takın. tplink modemin kablosuz ağına bağlanıp tarayıcıya 192.168.1.200 yazdığınız zaman tp link modemin arayüzüne ulaşabilirsiniz. 192.168.1.1 yazdığınızda komşunuzun modeminin arayüzüne ulaşırsınız.

    Eyvallah kardeş sağol. Denedim oldu Allah razı olsun
  • Hatirlatma : kendi modemindeki DHCP servisi kapali bu arada degil mi?
  • habbuj kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zengier

    Hatirlatma : kendi modemindeki DHCP servisi kapali bu arada degil mi?

    açık olursa sorun mu olur?
  • tplinkin dhcp servisini kapatırsanız, tplinke bağlanan cihazlar zyxel modemin dhcp servisinden ip alırlar. yani tplink modem tam bir access point olarak çalışmış olur.eğer tplinkin dhpc servisi de açık olursa hem zyxel modem hem de tplink, bağlanan cihaza ip atamaya çalışacaktır. şuan zyxel ve tplink aynı ip bloğunda (192.168.1.x) olduğu için ip çakışmalarına sebep olabilir. tplinkin dhpc servisini kapatmanız faydalı olacaktır.
  • Genel prensip dogru konfigure edilmis olsalar bile bir networkte 2 DHCP server calistirmamak yonundedir. ne yapildiginin farkinda olunsa bile . lodos denizcisi nin de dedigi gibi, aga baglanan cihazlara (her iki makineden baglanan cihazlar) her iki modem de IP atamaya calisacaktir. Bu boktada once cevap veren sunucunun atadigi ayarlar kullanilacaktir, ancak birbirlerinin ip kayitlarini tutmadiklari icin farkli iki cihaza iki DHCP sunucunun ayni IP adresini atamasi ihtimali vardir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lodos denizcisi

    tplinkin dhcp servisini kapatırsanız, tplinke bağlanan cihazlar zyxel modemin dhcp servisinden ip alırlar. yani tplink modem tam bir access point olarak çalışmış olur.eğer tplinkin dhpc servisi de açık olursa hem zyxel modem hem de tplink, bağlanan cihaza ip atamaya çalışacaktır. şuan zyxel ve tplink aynı ip bloğunda (192.168.1.x) olduğu için ip çakışmalarına sebep olabilir. tplinkin dhpc servisini kapatmanız faydalı olacaktır.

    Geçen gün modemden nete giremiyorum diye modemi toplamıştım. normal kablo ile bağlanıyordum. BU yorumu okuduktan sonra modemi tekrar çıkarıp denedim ve şu an internete girebiiliyorum. Çok teşekkür ederim usta :)
  • rica ederim :)
  • Modem arayüzüne giriş de modem modeline göre deşiklik göstermektedir. Her markanın farklı ip adresleri mevcut. Vereceğin linkde her marka modem için ip adres ve kullanıcı giriş şifreleri mevcut.

    http://teknocard.com/192-1681-1-hatasi-modem-arayuzune-giris/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.