Şimdi Ara

mod 125 sniper mı? yoksa gamo whisper x mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
2
Favori
13.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar selamlar,adanadan katılıyorum foruma,32 yaşında bir mühendisim,hobi olarak balıkçılıktan tüfek atıcılığına geçiş yapacam,bugün yarın kendime bir havalı tüfek alacağım, bu iki marka arasında kaldım, bütçem 500-600 tl ye kadar çıkar tüfeğine göre, öyle profesyonel atıcı değilim, ama almışken güzel bişe olsun,yıllarca kalsın derdindeyim, gamo nun marka olarak öne çıktığını biliyorum,ama bu mod 125 o kadar çok övülüyorki şaşırdım, iki tüfek arasından hangisini alayım? yada başka öneriniz varmıdır?



  • benim nacizhane fikrim bir hatsan mod 125 kullanıcısı olarak bukadar bütçeniz varsa mod 125 alın derim. gamo yurt dışı menşeyli pahalı ve satış sonrası servisi hatsana göre çok zor. hatsan yerli ve satış sonrası servisi de harika. bir sorunla karşılaşırsanız şayet tüfekten en az 2 ay uzak kalırsınız gamoda. ama hatsanda öyle değil. fabrikası yurt içinde. tek telefonla yolluyorsunuz herşeyini halledip geri yolluyorlar.
    performans olarak da başa baş ve hatta mod 125 birazdaha iyi diyebilirim. uygun fiyata mod 125 bulabilirsiniz. ve artan paranızla dampa ayak dürbün ve bilimum yan aksesuar alabilir tam teşkilat tüfeği toplayabilirsiniz.tüfek övüldüğü kadar var gerçekten. bence bir av bayisine gidip elinizde test edin tüfeği ve farkı sizde görün derim.
    bende balıktan atıcılığa geçiş yaptım yani aynı kulvarların insanlarıyız. bu hastalığa tutulmanızdan ötürü önce geçmiş olsun aramıza hoş geldiniz diyorum :) çünkü bu işin sonu yok bir başlayınca durduramıyor insan kendini:)




  • cevabın için teşekkür ederim, zaten bugün büyük bir av bayisine gittim,adanada geniş yelpazesi olan bir avmarkete gittim, hatsanın hem normalini,hem sniperını inceledim, sniperina 400 lira tek fiyat verdi, normal mod 125 e 300 lira tek fiyat verdi, gözüm durup durup duvarda asılı olan bt 65 e kaydı, dedim bu pahalıdır, sizde at-44 varmı? dükkan sahibi yok ama getirtirim dedi,, onuda son 570 liraya verdi (ben özellikle 230cc hava tüplü olan long modelinin fiyatını istedim ama galiba yanlış olarak bana 180cc lik fiyatı verdi,ben biraz daha pahalı olmasını bekliyorum long modelinin, yedek tüp 110 lira gibi dedi,) şimdi fiyatlar bu durumdayken sniper almanın bence mantığı kalmdı, ya direk 300 liraya normalini alacam, hevesimi alıp satacam, yada direk at-44 alacam, çünkü 170 lira fark için yaylı-havalı tercihi yapmaya değmez, gamonun türkiye distrübütörüne gittim,adanada olması avantajıma :) orda gamoyu inceledim, whisper x modelini, neredeyse 550 lira, o paraya yaylı almamaya karar verdim, ben galiba taksit falan at-44 alacam, şimdi tüp dolumudur,nerden doldurulur? nasıl temin edilir onu araştırayım, kafamda bir rakam var, 750 liraya toplamda yedek tüp,kılıf faan,yani tam takım alırsam direk at-44 alacam,zaten 12 taksit yapıyorlar,yok daha çıkarsa fiyat 300 liraya standart mod 125 alıp kullanmaya başlıcam, bu arada sizlerde fikirlerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim,akıl akıldan üstünmüş değilmi? :)




  • rica ederim ne demek:) eğer pcp(yani tüplü silahlardan) alabilecek bütcelere çıkarsanız hiç düşünmeden alın derim. benim bütçem bana göre yaylıların en iyisi mod 125 olan tüfeğe yetiyor.bu yüzden aldım. pcp alın çünkü pcp'ler atışlarda daha stabil durabiliyor ve nişancılığın balistik bilgisinin aşırı olmasına gerek duyulmadan çok isabetli atışlar yapılabiliyor. isabet oranından dolayı da daha profesyöneldir. lakin şimdi anlatacaklarım önemli.
    bu tüplü silahların dez avantajı sizden biraz yatırım istemesi. yani dürbünü tüfeği 750ye hallettiniz diyelim. tüpleriniz boşaldığında doldurma ihtiyacı olucak ve o yüksek bar ( 1 bar: 1 atmosfer basınç) basınçları basabilecek bir kopresörü sanayide bile bulmanız çok çok zor olacak. bulsanız da her doldurumda para istenecek. kolay yolu dalgıç tüplerinden dolum yaptırmak.ki buda maliyet oluyor.birde dalgıç tüpünden pcp dolumu yapan yer bulmak sorun. 3üncü bir alternatif ise direk bu bar basınçlarda basım yapabilen bu tüfekler için üretilmiş pompalardan almak. bildiğim kadarıyla bu pompaların da fiyatları uçuk seviyelerde. aldığınız tüfeğin fiyatının nerden baksanız yarısı kadar da pompaya veriyorsunuz en ucuzunu alırsanız tabi. bu da ne demek bütçeyi 750 den 1200lere doğru yükseltmek demek. eğer heves olarak bakıyorsanız ben bir yaylı alın ve hevesinizi aldıktan sonra satın derim. umarım fikir verebilmişimdir. kolay gelsin :)




  • eyvallah, doğrudur baya bi araştırdım, dediğin gibi baya pahalıya geliyor, o sebepten şu anda elinde takım olarak satmak isteyen arkadaşlar varsa onları araştırıyorum,benimki hobi olayı, ama ben hobilerimi ciddiye alırım çünkü niye yaşıyorum, nefes alıp yemek içmek bence yaşamak değil, zaten köle gibi çalışıyoruz birazda hobilerimiz olsun napalım bişelerden kısacaz, şimdi sıfır fiyatlarını aldımi 570 tl (tüfek,dürbün, bipod,askı kayışı) + yedek tüp 120 + scuba tüpten doldurma aparatı 150 , + kılıf 60 = 900 liraya güzel set oluyor, hadi zırtıyla pırtıyla 1000 olsun,sadece scuba tüp almıcam,adanada dalış kursu olan arkadaşım var :) onda tüp bol, bittikçe oraya uğrarım bir doldurturum, yada ondan 2. el bide tüp alırım, ona ''al şunu doldur len '' derim iş biter ama 500 lira civarına yaylı almıcam, çünkü kimle konuştuysam ''alacak imkanın varsa zaten 2 ay sonra pcp alacaksın '' diyorlar, şimdi yaylının setine 500 ödeyip, 2 ay sonra 300 e elden çıkarsam o zaten tümden zarar ben şimdi 500-600 lira nakit paraya elinden çıkarmak isteyen olursa 3-5 gün onları araştıracam netten,forumlardan, olmadı önümüzdeki hafta sonu gidip sıfır seti 12 taksitle alırım, varsa etrafınızda satmak isteyen alıcıyım bak adanadan :) ölücü değilim, ama sıfır garantili 12 taksitli alacağım setinde 2. eline, yeni gibi temiz ise max 500-600 verrim, yoksa gider sıfırını alırım




  • hayorlısı olsun siz zaten kararı vermişsiniz:)
    aldığınız tüfeğin fotoğraflarını ve detaylı bir inceleme başlığı açmanızı beklerim. pcp alıcıları da sizlere sorularını yöneltsin ve bilinçlensinler. deneyimlerinizi bizimle paylaşırsınız umarım. şimdiden güle güle kullanın.
    kolay gelsin:)
  • eyvallah, bir alayım,atışları falan resimlerim hep :) bakalım 25 mt. den başlayıp nerelere gidecez?
  • Bir Gamo, Diana, Air Arms, Weihrauch ı geçipte Hatsan ile kıyaslamak Mercedes mi? Tofaş Şahin mi? sorusunun tadında oluyor sanırım. Hatsan Mod 125, Topedo 150, Mod 135 fps bakımından oldukca iyi olsalarda hangisinde Lw namlu var sorabilirmiyim : ). Onuda geçtim hangisinde müsabaka kalitesinde tetik var? 1000 fpsle atmaktansa 900 fpsle atıp her attığımı vurmayı tercih ederim şahsen. Bana soracak olursanız belirlediğiniz bütceye gider bir Gamo Hunter IGT alırım. En azından "tüfeğin üstünde dürübünü nasıl durdurum acaba", "neden sürekli dürbünün ayarı bozuluyor" derdinden kurtulur ve evladiyelik bir silah sahibi olmuş olurum. Ayrıca Mod 125 4.8kg Gamo Hunter IGT 3 kg : ) ...
  • ya wtotem dostum, naptın aklımımı okudun? :) 2 gün öncesi itibariyle gamo whisper igt aldım :) şu an kargoda,pazartesi elimde olur inşallah, üzerinde 8-32 x 50 gamo dürbünü ve dampa ayağıyla beraber aldım, izmirde bir arkadaştan aldım, :) bundan sonra pcp ye geçeceğim,
  • Güzel bir seçim yapmışsınız hayırlı olsun ...
  • aldığın gamo 2. el sanırım.ne kadara aldın?
    memnun kaldın mı?
  • Gamo, weicrauch, Hatsan ve Diana kullandım.
    Diana bu olayın mercedesi. Ama bütçede 1000TL ve üzerine çıkmak gerekiyor.

    İkinci el tufek almaktansa Yerli malı yurdun malı Hatsan almak daha mantıklı bence.
    Hem ilerde arızası olursa yedek parca anlamında muhattap bulmak daha mumkun.
    Ayrıca Hatsan ucuz olsa da hiç öyle mutevazı tufekler uretmiyor.

    Hatsan modellerinin Youtube'daki yurtdışı incelemelerinin çokluğuna ve yorumlara bakılırsanız çok populer oldugunu goreceksiniz.
    İşte bir ornek:http://www.youtube.com/watch?v=nTVoWsVk5P0

    Guncel Hatsan modelleri:http://www.isgoren.com.tr/marka/111/HATSAN-urunleri.html




  • mod 125 için hangi çapı önerirsiniz nedeni ile açıklarsanız sevinirim? 50-100 m atış için ideali nedir?
  • Mod 125 Sniper.

    Gamo iyidir hocam, isabetlidir, kalitedir de, pahalıdır. Birde uzak mesafede can sıkıcıdır. Sana tavsiyem Striker 1000 serisinden takıl. Mod 125 in dürbün sorunu vardır. Konuyu açayım isterseniz; çok güçlü bir yay ile donatıldığından tetik çekildiğinde yarattığı ileri geri şok dalgası dürbünü ağırlığı ile ayakların kızak üzerinde hareket etmeye zorluyor. Peki bu zorlama sonuçu ayak hareket ediyormu? hemde nasıl. Niye? Çünkü ha bu dünyada hafif alaşımlı ayakların alayı alüminyum. Nekadar sıkarsanız sıkın gene kayıyor. Biz bire çare bulduk kullanıyoruz, onu burda anlatmak mümkün değil, kendi çarenizi bulmak zorundasınız. Ama ayağı sabitle, dadından yenmez o his.
    Yukarıda Striker 1000 serisi dedim çünkü 3te1 fiyata gamo özelliklerinde tüfeğiniz olur, üstelik yerli, hemde dürdün dostu. Birde isabetlidir ki sorma youtube da video var.
    Çok param var diyorsan Benjamin derim tabii...




  • Stoeger x50

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dost 2 hafta önce hatsan mod125 sniper vortex 5.5 mm modelini aldım böyle saçma bir silah görmedim hayatımda .. Çog ağır olaması aşırı zor kurulması bir kenara ... Tufekte nişan alma gibi bişii yok dua ile atıcaksın artık Allah la senin arandaki baga kalıyo kuvvetliyse vuruyosun hedefi ... Yoksa saçma sapan sıkıyo 600 e aldım 1 hafta sonra 350 ye sattım .. Allhtan tipi gosterişli die yoksa elimde patlıcaktı .. Şimdi ise gamo whisper ıgt 5.5 mm aldım bunuda 1 hafta oluyo daha böyle bir makine görmedim durbunsuz 65 metreden nokta atışı denick sewiyede atış yapıyor ve 2,3 pelleti aynı yere çaktıgımı biliyorum . Daha uzun mesafeyi deneme şansım olmadı durbun almam gerekiyo ..ama şiir gibi silah aşık oldum elime aldıgımdan beri hafif kullanşlı kaliteyi ve saglamlıgı hissediyosun .. Hatsan gibi yok vida gevşedi yok durbunun ayarı kaçtı kesinlikle bunları unutuyosun .. Aradaki fark 100 tl tabi durbun flnda yok içinde .. Ama hatsanda durbun varda ne oluyo hedefi vurmuyo .. Dost tavsiyesi ,)
     mod 125 sniper mı? yoksa gamo whisper x mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.