Şimdi Ara

Mobil uygulama yaptırma egirisim ( android ios native edvido wookweb java swift )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • şimdi size yaklaşık 3 aydır uğraştığım ve sonuna yaklaştığım girişim hikayemden bahsedeceğim. bu işe başlarken bu konuyla ilgili internette hiçbir kaynak bulamadığımdan deneme yanılma yoluyla bu süreci ilerlettim ve sizlerle tecrübelerimi paylaşmak istedim. benim gibi düşünceleri olan fakat nereden ve nasıl başlayacagini bilmeyen kişiler için bu yazımın faydali olacağına inanıyorum. hemen hemen hepimizin aklına mutlaka bir vakit şöyle bir aplikasyon yapsam çok tutar , şöyle bir internet sitesi yapsam köşeyi dönerim dediğimiz özgün ve orjinal olduğunu , özgün olmasa da örneklerinin yeterince iyi olmadigini düşündüğümüz yazılım fikirleri gelmiştir. benim de hikayem tam olarak eğitim sektörüyle ilgili böyle bir fikrin gelmesiyle başladı :) fikir geldi geldi ama bunu tek kelime kod bilmeden nasil gerceklestirecektim ?


    öncelikle daha önceden fikir sahibi olduğum ve farkli konularda çok faydasını gördüğüm udemyden mobil uygulama yazilimi dersleri satin aldim ve kendi çapımda uğraşmaya başladım. hem bir fikir edinecektim hem de belki basitce çözüp 3 5 ayda tamamlayabileceğim bir şey olup olmadığını anlamak istemiştim. bir hafta civari android studio java yazılım diliyle vakit gecirdikten sonra bunun, 3 - 5 ayda degil 3 - 5 yilda gecse tek basima altindan kalkamayacağım bir iş olduğuna karar verdim. sonrasinda ise bu işi birilerine yaptırıp yaptıramayacağım konusunda arayışlara başladım. bu konuda internette çok fazla bir bilgi bulamadım ve bir klasik olarak google a " mobil uygulama yaptır " yazıp aratarak işe başladım.


    ılk olarak armut nokta kom karşıma çıktı oraya ilan verip teklifleri bekleyecektim. kâğıt üzerine istediğim şeyleri yazdım , kabaca sayfa tasarımlarını çizdim ve projeden bahsedip siteye ilan verdim. freelancer yeni mezun bir yazilimci arkadaş aradi ve tarif ettigim seyleri bir ay icerisinde besbinbesyüz tl ye ortağıyla birlikte yapabileceklerini söyledi. Yüz yüze görüştük isteklerimi daha detaylandirarak anlattım. aradan geçen bir haftalık süreçte tabiki aklima bircok ekstra fikir , uygulama ile ilgili özellik gelmisti. Sonraki görüşmemizde bunlardan da bahsedince işler biraz değişti. ek olarak bahsettigim şeylerin altından kalkamayacaklarını hem süre olarak hem fiyat olarak teklif ettiklerinin 4 5 kati daha maliyetli olacağını ve profesyonel bir ajansla anlasmam gerektiğini belirttiler. karşılaştığım ilk engel buydu. oturdum ve profesyonel ajansi nasil bulacagimi arastirmaya basladim. koronadan dolayi sokaga çıkma yasaklarinin olduğu bir dönemdi ve mecburen bu araştırmayı yine internet üzerinden yapacaktım.


    istediğim uygulamayi yaptıracağım sirketi ararken , edvido nokta kom isimli bir internet sitesiyle karşılaştım. bu site bünyesinde sadece profesyonel yazılım şirketlerini barındıran ve bu profesyonel yazılım şirketlerini yazılım yaptırmak isteyen müsterilerle buluşturan bir platformmuş. armut a verdiğim ilanı aynı şekilde edvido ya da verdim. yarim saat geçmeden site editörü mert bey aradı ve soru cevap şeklinde ilanımı detaylandirarak düzenleyerek siteye tekrar yükledi. ((( güzel bir hizmetti. özellikle bu işe yabancıysanız ne istediğinizi dahi tam olarak ifade edemeyebiliyorsunuz. bu konuda site editörleri yardimci olarak ilaninizi tekrar düzenliyorlar. )))


    gün içerisinde beni 4 yazılım şirketi aradi. ılk arayan şirket istediklerimi iki ay icerisinde 20bin tl ye yapabileceklerini belirtti. açıkçası beklediğimden pahali bir ücretti. ben buna dahi pahali derken diger teklifler 30bin den 70bine kadar giderek yükselince gerçeklerle yavaş yavaş yüzleşmeye başlamıştım. bes bin liraya altindan kalkarim herhalde diye düşündüğüm işin sadece yazılım aşaması dahi kat kat kat pahaliya mal olacak gibi duruyordu. uygulamanin projenin tüm detaylari kafamda gitgide sekillenmeye başlamışken vazgeçemezdim inaniyordum ve devam etmeli ve teklif veren sirketler arasında bir tercih yapmak zorundaydım.


    hepsi profesyonel şirketlerdi ama verdikleri fiyatlar arasında uçurum vardı. ılk once bu farkın neden kaynaklandığını teklif veren şirketlere sorarak öğrenmeye çalıştım. hepsinden aldığım cevap hemen hemen aynıydı. anlaşılır bir dille farklardan bahsetmem gerekirse. buna benzer bir işin daha önce yapilip yapilmadigi , hangi yazilim dilinin kullanilacagi , hangi platformlarda yayınlanacağı , native olarak yazılıp yazilmayacagi gibi etkenler fiyat farkini oluşturuyordu.ben hem ios hem androidde yayinlanacak bir uygulama istiyordum. bu durumda hem android hem ios için ayri ayri özel kod yazilması gerekiyordu ve bu da fiyati artırıyordu. yetmiş binliği direk eledikten sonra yirmi bin ve otuz binlik iki teklif arasinda yaklasik bir gün kararsizlik yasadiktan sonra edvido editörü mert beyin de yirmi binlik teklifte bulunan firmayla ilgili olumlu görüşleri sonrası yirmi binlik teklifte bulunan wookweb ile anlaştık. 10 bin tl benim için büyük bir farktı ve wookweb den benle iletişime geçen tahir bey beni bu işi yapabilecekleri konusunda inandırmıştı kafamdaki soru işaretlerini gayet açık ve net bir şekilde gidermişti. bu şekilde sözleşme imzalayarak projeye başladık. Sözleşmeye göre 75 isgünü içerisinde projeyi tamamlayarak kodlar dahil teslim edeceklerdi. 10 eylülde de belirttikleri süre içerisinde teslim edecekler.


    benim gibi böyle bir işe girmeyi düşünen ama bir türlü adım atamayan nerden başlayacağıni bilemeyen arkadaslar icin faydali bir icerik oluşturmak ve sorularınızı da cevaplamak istedim. çünkü ben bu işe girerken bu konuda hiçbir detayli bilgiye ulaşamamıştım. Firsat buldukça süreç hakkinda detayli bilgilendirmeler ekleyeceğim ve sorularınızı cevaplayacağım.



    #yazılım #egirişim #java #swift #android #ios #application #edvido #wookweb #mobiluygulama








  • Allah utandırmasın.
    Başarılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • symbolcu S kullanıcısına yanıt
    Amin.
    Teşekkürler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 5 ay geçti aradan çalışmalar devam ediyor ortaya güzel bir iş çıkacak gibi . #wookweb



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pohmettt -- 2 Mart 2021; 13:59:43 >
  • Kardesim sa naptin projeyi var mi bir gelisme


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Iyi günler yer ucagi ufak iletişim sorunlarından kaynakli sıkıntılarımızı çözdük. Projeyi tamamladilar. Gayet güzel oldu. Storelarda arama kısmına Misyon ve komiserlik yazarsanız, sınav uzmanı logolu uygulamayi inceleyebilirsiniz. Native kaliteli içime sinen bir iş çıktı ortaya bu hafta içi sunucu ve kodları teslim alacağım işi bitireceğiz. 0507 606 90 26 bu gibi işlere girisecekseniz aklınıza takılan seyleri sorabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.