Şimdi Ara

MIT, ön yargısız yüz tanıma sistemi için çözüm geliştiriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Yüz tanıma sistemleri üzerine pek çok firma çalışmalar yürütmekte. Ancak insanların ten rengine ve görünüşlerine göre sonuçlar farklılıklar gösterebiliyor. Bu da yüz tanıma sistemlerini ön yargılı, hatta ırkçı konuma getiriyor. MIT (Massachusetts Teknoloji Enstitüsü) araştırmacıları ön yargılarından arındırılmış ve her kullanıcı için doğru sonuç çıkarabilecek yüz tanıma sistemi üzerinde çalışıyorlar.

    Kaynak materyal değiştiriliyor


    Yüz tanıma sistemi için kullanılan yapay zekalar girdi verileri yardımıyla eğitiliyor. Bu kaynak materyal, yapay zekanın eğitimi için verilmeden önce MIT’nin CSAIL (Bilgisayar Bilimi ve Yapay Zeka Laboratuvarı) araştırmacıları tarafından geliştirilen algoritma ile düzenlenecek. Yapay zekaya, otomatik olarak ön yargılardan arındırılmış eğitim materyali yollanmış oluyor. Böylece ten renginden bağımsız olarak sürekli doğru sonuçlar çıkaran yüz tanıma sistemi geliştirilecek.


    MIT, bu çözümün yüz tanıma sistemlerindeki ön yargıyı yüzde 60 oranında azalttığını belirtti. Yani ten rengine bağlı hassaslık farkı belli bir oranda devam etmekte. Ancak özellikle büyük çapta veriyle uğraşırken sistemin oldukça hızlı olduğu belirtilmiş.


    Ayrıca Bkz.Blok zinciri üzerinde çalışan tren

    Araştırmalara göre şu an kullandığımız yüz tanıma sistemleri açık tenli ve erkek bireyleri daha net bir şekilde tanıyabiliyor. Siyahi ve kadın bireylerde ise çok daha düşük hassaslığa sahipler. MIT’nin geliştirdiği çözüm ile bu durumun ortadan kalkması planlanıyor.








  • Ya yeter artik, yeter gercekten. Bilimin de, teknolojinin de icine ettiniz. Amerikadan gelen her liberal sacmaligini haber diye itelemeyin artik insanlara, biktik bu liberallerin manyakligindan. Feminizmi, globalizmi savunacagiz diye, insan turunun icine tukurduler.

    DH de baska birsey bilmedigi icin Amerikanin liberal populer sitelerinden kopyaliyor, "haber" diye sunuyor millete...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: pspoor

    Ya yeter artik, yeter gercekten. Bilimin de, teknolojinin de icine ettiniz. Amerikadan gelen her liberal sacmaligini haber diye itelemeyin artik insanlara, biktik bu liberallerin manyakligindan. Feminizmi, globalizmi savunacagiz diye, insan turunun icine tukurduler.

    DH de baska birsey bilmedigi icin Amerikanin liberal populer sitelerinden kopyaliyor, "haber" diye sunuyor millete...
    Niye bu kadar sinirlendiniz anlamadim. Haberin sunulus bicimi sosyolojik sorunlara deginmis belki ama asil amaci gayet bir muhendisin yapacagi gibi accuracy artirmak olan bir proje.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bak yapay zeka bile ırkçı.
  • Yirikalische kullanıcısına yanıt
    Tek bu habere degil aslinda sitemim. Bakin belirli bir gorus icin, ozellikle amerikada bilim feda ediliyor. Polislik ve itfaiyeci olmak icin gerekli olan sinavlar, kadinlar da girsin diye kolaylastiriliyor. Bilim adamlarinin basarilari kapatiliyor. James Watson u yediler bitirdiler.
    Bu yapay zekaya kendi goruslerimiz dogrusunda mudahale edelim isinin sonu cok kotu bir yere cikacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önyargısızmış, zencileri iyi bilir ABD.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Omisis046 kullanıcısına yanıt
    Yapay zekayı ırkçılar yapınca tabiki ırkçı olacak

    MIT, bilim adamları vs istedikleri kadar "liberal" "hümanist" vs görünmeye çalışsın, beyaz ırkının yüzyıllar boyunca yaptığı katliamlar ve sömürü sayesinde bu seviyeye geldiler ve "bilimi ve teknolojiyi" geliştirerek bunlarla elde edilmiş servetlerin ve kurulmuş düzenin korunmasından ve guclendirmesinden başka bir şey yapmıyorlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Statistik -- 23 Mayıs 2019; 10:11:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pspoor P kullanıcısına yanıt
    Sonunun kötü bir yere çıkacağını sanmıyorum. Bana sorarsanız hatta belki genel yapay zeka araştırmalarına katkısı da olabilir diye düşünüyorum. Ancak, bu iş zamanı ve parayı harcamanın en mantıklı yolu olduğunu göstermiyor. Ben olsam uğraşmam. Dediğiniz gibi bence de bunlar liberal saçmalığı, muhtemelen veri kümelerinde beyaz ve erkek bireyler için daha fazla örnek olduğundan daha başarılı sonuçlar veriyor. Bunları MIT'deki araştırmacıların da bildiğini adım gibi eminim. Bu yüzden basına bu şekilde gösterilse de mantıklı bir şey üzerinde çalışıyor olabilirler. (Çalışmayı incelemedim tahminlerimi söylüyorum.)

    He, özellikle bazı makine öğrenmesi yöntemlerinin başarısı veri kümesinin istatistiksel özelliklerine hasas oluyor. Bu bir sorun olabilir. Bunu çözmeye yönelik çalışmalar yaparlarsa bence daha yararlı olur ve istediklerini de yapmış olurlar.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.