Şimdi Ara

Milli Savunma Bakanı Güler: 40 adet Eurofighter Typhoon almayı planlıyoruz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
1.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Surface Area S kullanıcısına yanıt

    Evet daha iyi ama


    Uçağı sadece almakla iş bitmiyor , bugün bunların en gelişmişi f-22 bile alsan parça , bakım , milli mühimmat kullanımı gibi konular var ,f-35 deki en büyük engellerden birisi milli mühimmat durumu diğeride tersine mühendislik korkularıydı çünkü daha iyisini yapacağımızı sihalardan anladılar , diğer örnekte aselsan siha kameralarının kısa sürede daha gelişmişini yaptı bile ,siper hava savunma sistemleri .)


    Yarım asırdır nato yani abd uçakları kullanılıyor bakımı yapılıyor uçuruluyor , Rus su-35 iyi ama bakım nasıl olacak motor dayanaklılığı birim maliyeti eğitimi vs alırsan s-400 gibi ambargo yeme durumları da var şu iyi alalım diyemiyorsun :) daha yeni AB Rusyaya 12.ambargo ve yasak paketini onayladı düşün yani


    almanya israil güdümünde olduğu için Suudi Arabistana eurofighter satışını engellemiştir , bizi de abd baskısı nedeniyle engeller , yoksa eurofighter ömrünü tamamladı ,avrupalılar kendi içinde anlaşırlarsa yeni uçak üretecekler ama karar alamıyorlar çok hantallar avrupa karışık , aslında iktidara ilk geldiklerinde 100 adet eurofighter 100 adet f-16 dediler ama o zamanlar yeniydiler abd hemen araya girdi eurofighter işi 10-15 sene önce rafa kaldırıldı haberleri çokça vardı.


    KAAN için ingiltere rollsroyce ortak motor üretecekti , son anda muhtemel abd baskısıyla anlaşmadan kaçtı/çekildi ..


    filonun bir kısmı Rus uçaklarından oluşsa süper olur da kolay olmuyor galiba .





  • vermezler bize uçakları.belki de erdoğanın istediği onlar hayır desinler biz rusyadan alalım.büyük ihtimalle almanya fransa avusturya hollanda karşı çıkacak ve vermezseniz bizde rus veya çinden alırız diyeceğiz.direk rusyadan alsak ambargo koymaya başlarlar bize.

  • alfa-x kullanıcısına yanıt

    Açıklaman için teşekkür ederim. Peki bizim Rolls-Royce ile olan anlaşma iptal ise, KAAN'ın motor cephesi kime emanet?


    ABD zaten bu konuda bize ambargo uygulamıyor mu (parça satışı için, yanlış hatırlamıyorsam), bizim Rus uçaklarına yönelmemiz durumu kötüleştirir mi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kakarikikiri K kullanıcısına yanıt

    neden olmasın. hürjet 4.5 kaan 5. nesil olacak.

  • Ula bu da 4.5G meselesine döndü gibi, 5G yok elimizde 4.5G verelim abimize, ya da biraz daha bekleyip 5. jenerasyonu pas geçip 6. jenerasyon uçaklara mı geçelim :)

  • Surface Area S kullanıcısına yanıt
    Hayir eurofighter t4 , arada bir seyi unutmuyorsam f22 f35'den sonraki en gelişmiş hava-hava uçağı.

    Ayrıca birisi Rus uçağı, bu ruslarin bütün aletleri kağıt üzerinde etkili. Yazan kadar çalıştığını gören olmuş mu acaba hiç.

    Haberden sonra her yerde teneke alıyoruz falan yazılıyor anlamak mümkün değil.

    Ama şunu da eklemek gerek, bu ara uçak için en mantıklı çözüm f16 viper. Ancak ABD ayak sürüyor, vermiyor.


    Bi de hani yerli uçak yapıyorduk eheheh yazanları görünce nasıl seçim kazandıklarını yine hatırladım, önümüzde seçim olduğu aklıma geldi, yine kimin kazanacağını tahmin ettim .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RedPyro -- 17 Kasım 2023; 1:3:9 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Surface Area S kullanıcısına yanıt

    KAAN F-16 motorlarıyla uçacak her uçağa 2 f-16 motoru bu şekilde 30-40 uçaklık motor var demişlerdi sanki haberlere bakmak lazım ,KAAN haberlerinde kullanacakları motorları açıkladılar sende araştır  


    Hürjet de f-18 motoru kullanıyormuş


    abd , ne elinden kaçırmak istiyor nede en gelişmişini vermek istiyor


    F-16 muadili milli motor geliştirme aşamasında TEİ den Akşit hoca baya mesafe kat ettiklerini anlatmıştı tabii hangi aşamadalar bunlar sır , belki daha iyisi gelecek


    şimdi hazır bile olsa seri üretime geçmesi yıllar sürüyor testleri ,geliştirmeleri ,GÖKBEY helikopter motoru yerli üretim ama seri üretime geçmesi 3-5 sene sürüyor daha yeni envantere girecek ,çok test gerekiyor


    Ruslardan alacağımız SU-35+ çok iyi ama bizim pilotlar test etmediki aynı şekilde eurofighterı da ,bizim mühimmatları kullanamadıktan sonra f-22 alsan bile bir işe yaramaz


    Bundan yıllar önce haber vardı hindistanla ortak tatbikat yapmış kanada , su-35 ler f-14 veya f-15 leri her seferinde avlamış , abd açıklama yapmıştı bizde yeni nesiller var su-35 ile başa çkar diye ama yıllar geçti


    Yerli iha motoruda aktif kullanıma geçti Aksungur TB3 kullanıyor , Gökbey helikopteri de yerli motor kullanıyor


    Biz Türklerin bunları üretemeyeceğini seçim vaadi olduğunu sananlar vardı , Aksungur ,TB2 ,TB3 PD170 bizim motorumuzla uçuyor ,Gökbey de TEI-TS1400 kendi geliştirme ve üretimimiz bizim motorumuzla uçuyor kimileri üretir kullanırsın , kimileri de boş boş sadece konuşur ..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfa-x -- 17 Kasım 2023; 0:57:38 >




  • alfa-x kullanıcısına yanıt

    Sen deyince baktım, sanırım F110 adındaki motordan bahsediyorsun. Denildiğine göre F-15 ve F-16'larda kullanılmış. Yine yanlış anlamadıysam F-35'lerde kullanılan F135 adlı motordan baya' geride kalıyor :(. Ama F-35'te 1 tane F135 motoru var. Bizdeki KAAN'da ise 2 tane F110 motoru olacak diyorsun (Bu kısmı tam teyit edemedim). Performans olarak KAAN mı, F-35 mi önde anlamadım. Sen fikrin nedir :)?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RedPyro kullanıcısına yanıt
    close combatta t4 , f35 den daha etkili ama f35 close combat senaryosuna girmez. total olarak f35 şu an en gelişmiş makina kimse boklamasın alamadık diye,

    rus uçaklarına yönelileceğini hiç sanmıyorum hava kuvvetleri topyekün karşı bakım tecrübe hangar vs sudan çıkmış balığa dönerler. lakin dediğiniz gibi su serileri kağıt üstünde makineler . mikoyanın sahalara acil dönmesi lazim sukoi airshowlarda gösteri yapma peşinde.

    viperi bi şekilde vericekler ama ne zaman allah bilir f16 da intelin 10nm+++++++ hali gibi 2 cm kablo eklicek yeri kalmadı meretin .

    bizimkiler bence bi 20-30 t1 alirlar ingiltereden 2.el a-a mevzuatinda öyle aman aman geri kalır bi yanı yok . ama cihazlar sırf a-a gbu atalım desek olmuyor zaten bütün mevzu ege dengesi için i sınıfı gecikiyor o geciktikce zaten iyice alehe dönen yünan dengesi iyice şaşıyor. ki rafale ciddi tehlike donanma için .

    ben ne yapardım t1 leri alırdım bi güzel oynardım delta kanat , çift motor know howi edinrdim .





  • Her şeyin hayırlısı lakin gönül dışarıdan bi şey alınmamasını istiyor. Keşke kaan gelinceye kadar aradaki boşluk sihalarla halledilebilse.

  • denn.zent D kullanıcısına yanıt

    Bizim için kritik iki mesele İstanbul depremi ve ekonomiyi de sormuyorlar, hadi Filistinle gündemi değiştirdiler muhalefetten de ses yok.

  • VictorSanchez kullanıcısına yanıt
    Canlı yayında söküp sana haber verecekler sandın herhalde. F16 vs den birşeyler öğrenmedik mi yani? Öğrendik kendi bilgimizle birleştirip MMU yapıyoruz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Creatust C kullanıcısına yanıt
    Tabiki daha iyi ama acil ihtiyacımızı karşılama için sadece 40 adetlik bir alım yapılacak. Yaklaşık 250 kadar F-16 uçağı Türk Hava Kuvvetleri tarafından aktif olarak kullanılıyor ama bizim daha modern ve genç uçaklara acil bi ihtiyacımız var maalesef.
    Yerli uçağımız Kaan seri üretime başlayıp teslimatları başlayana kadarki sürede olası bir savaşta sıkıntılı yaşayabiliriz. Ortadoğu yangın yeri yunan kaşınıyor abileri gaza getiriyor. İhalar iyidir hoştur ama savaş uçağına karşı sadece hedef olabilirler. Savaş uçakları hava savunmasının kalbidir direkleridir sağlam tutulması lazım. Bu konuyu tabiki senden benden iyi bilenler enine boyuna düşünüp bu kararı vermişlerdir.

  • Creatust C kullanıcısına yanıt
    Planlayarak, tasarlayarak, tatbik ederek adam öldürmüş birinin salıverildiği ülkede mühendis , teknik adam , yazılımcı durmaz, yetişmez de. Kamu kaynakları ile yapılır ama o da bir türlü olamıyor. Her seçimde milli muharip uçağımız göklerde. Aynen.

  • alfa-x kullanıcısına yanıt
    KAAN için hedef Milli motor, Prototipler F-16 motoru ile uçacak. Seri üretime geçildiğinde Milli motor ile uçması planlanıyor.

  • pSy! kullanıcısına yanıt
    F35 çöp çöp haalaa en gelişmişi diyo la düzgün çalışmadıktan sonra sürekli düştükten sonra sürekli tonla para harcadıktan sonra bakımına istediği kadar gelişmiş olsun :D ... haalaa en gelişmişi diyor, ee abd f22 yi niye satmıyor? f22 en iyisi parasını verene bile satmıyor, savaş vs diye millete f35 kakalıyor şuan ... hem gecikmiş hem sorunlu proje f35 ÇÖP

  • VictorSanchez kullanıcısına yanıt
    Hürjet

  • Devletimiz irade gösteriyor yatırımlar hız kesmeden devam ediyor sadece sabır.

  • Ülkenin Kaan için para akıtması gerekiyor, ve acil üretmemiz gerekiyor fakat burada Kaan'ın motorunun seri üretimde ABD den gelip gelmeyeceği meçhul,
    yerli motor için henüz ihaleye dahi çıkılmadı ilk yerli motorla seri üretime geçmesi en iyi ihtimal 2032-2033 daha önce hiç bu büyüklükte jet motoru yapmadık Hava kuvvetleri bu muallak durum için ülkeyi tehlikeye atamaz. önümüzde ki 10 yıl bu uçaklarla kalamayız uçaklarımız yorgun ve bir kısmı yaşlı. Bu uçaklar kısa süre işimizi görecektir, fakat uzun vadede bizi üzecek olduğu aşikar iyi değerlendirmek gerekiyor Yunanistan'ın elinde her türlü uçak var. umarım f16 Blok-70 onaylanır ben bu hamlenin ABD'ye bak alternatifimiz var demek için bir gösteri olduğunuda düşünüyorum.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.